|
|
|
... ropogósra pár szelet sonkát, vagy bacont, majd azzal tálaljuk a levest.
Tálaláskor merjük tányérba, majd ízlés szerint az egyben hagyott, vagy éppen apróra tördelt ropogós sonkadarabokkal (v. baconnel) kínáljuk.
Megjegyzés
Igazán melengető leves téli estékre, melyb... |
2015-12-10 21:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... lesütve
Ezzel a módszerrel teszem el a legtöbbet, mert nekem ez állt el eddig a legtovább. Olajban, néhány gerezd aprított fokhagymával, esetleg apróra vágott szalonnával vagy sonkadarabokkal összesütöm az aprított medvehagyma leveleket. 20 dkg fér egy kis üvegbe és kevesebb olaj szükséges ( 1-1, 5 dl). Nem kell sokáig sütni, ha összeestek a levelek, jó. Kevesebb só is... |
|
2014-03-11 15:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... is.
A baszk étlapokon piperade néven találjuk meg az ő zöldségragujukat. Azonban ne lepődjünk meg, ha a lecsó egy tojásrántottán tálalva érkezik meg asztalunkhoz, a tetején sonkadarabokkal. Az olasz peperonata olívaolajjal vagy olívaolajjal és vajjal készül. Kerül bele színes kaliforniai paprika, zeller, fokhagyma és az elengedhetetlen olívaolaj. A franciákról se feledk... |
2013-07-14 18:47:28 |
|
|
|
|
|
|
... lesütve
Ezzel a módszerrel teszem el a legtöbbet, mert nekem ez állt el eddig a legtovább. Olajban, néhány gerezd aprított fokhagymával, esetleg apróra vágott szalonnával vagy sonkadarabokkal összesütöm az aprított medvehagyma leveleket. Kb. 20 dkg fér egy kis üvegbe és kevesebb olaj szükséges (kb. 1-1, 5 dl). Nem kell sokáig sütni, ha összeestek a levelek, jó. Kevesebb... |
|
2013-04-11 15:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... alatt megfőzz... |
|
2011-01-25 21:30:46 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt szerecsendió, flekkenfűszer
A rokfortot lereszelem, a vaj felével összegyúrom, majd hűtőszekrénybe teszem. A melleket kétoldalt, a csont mentén bevágom, majd kibélelem sonkadarabokkal, és belenyomkodom a vajas rokfortot. A nyílást fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, a hús külsejét sóval, flekkenfűszerrel megszórom, és a maradék vajjal bedörzsölöm. Tűzálló tálba fektete... |
2010-10-14 05:38:41 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt szerecsendió, flekkenfűszer
A rokfortot lereszelem, a vaj felével összegyúrom, majd hűtőszekrénybe teszem. A melleket kétoldalt, a csont mentén bevágom, majd kibélelem sonkadarabokkal, és belenyomkodom a vajas rokfortot. A nyílást fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, a hús külsejét sóval, flekkenfűszerrel megszórom, és a maradék vajjal bedörzsölöm. Tűzálló tálba fektete... |
2010-09-08 20:08:24 |
|
|
|
|
|
|
... levágjuk, majd a petrezselyemmel összekeverjük, borssal és szerecsendióval... |
2010-03-29 09:09:09 |
|
|
|
|
|
|
... hirtelen átsütjük mindkét oldalán, hogy bezáródjanak a rostok, és szaftos maradjon. Aztán egy jénait bőven kivajazunk, lerakjuk a csirkemellet, rárakjuk a brokkolit, megszórjuk sonkadarabokkal, és apróra vágott petrezselyemmel, pici sóval, beterítjük ementáli sajt szeletekkel, és kipöttyözzük piros arannyal. Aztán kb. 40 percig sütjük a sütőben, amíg a sajt megpirul a tetején.... |
2010-01-02 14:29:14 |
|
|
|
|