|
|
|
... föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk.
A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keve... |
2017-06-05 07:58:33 |
|
|
|
|
|
|
... lisztbe, majd a tejfölös tojásba forgatjuk és a formába fektetjük őket. Megszórjuk reszelt sajttal, és befedjük gépsonkával. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a sonkaszeletekre öntjük a maradék tojásos keveréket.
Alufóliával befedjük a formát, és egy tepsibe állítjuk. Az egészet betoljuk a sütőbe és villanysütő esetében alsó-felső sütésen, 220 fokon bő egy óra... |
|
2016-04-10 18:24:54 |
|
|
|
|
|
|
... az egészet elektromos habverővel krémesre keverjük. Ha egy kicsit száraznak éreznénk, 1-2 evőkanál tejfölt vagy krémsajtot tehetünk még hozzá.
Ezután vékony csíkban a sonkaszeletekre halmozzuk (rá is kenhetjük) a krémet, föltekerjük. Azonnal tálalhatjuk, franciasalátával például önálló étel is lehet.
Megjegyzés:
A receptet Szady1207 küldte. Köszönj... |
2015-08-08 23:23:14 |
|
|
|
|
|
|
... tálba kanalazzuk a salátát, a széleket fodros salátával díszítjük.
A sonkateercshez a brindzát összetörjük villával, és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a sonkaszeletekre kanalazzuk, feltekerjük őket egyesével.
A franciasalátára rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosaran... |
|
2015-01-01 03:14:53 |
|
|
|
|
|
|
... tálba kanalazzuk a salátát, a széleket fodros salátával díszítjük.
A sonkateercshez a brindzát összetörjük villával, és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a sonkaszeletekre kanalazzuk, feltekerjük őket egyesével.
A franciasalátára rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosaran... |
|
2014-05-03 15:02:38 |
|
|
|
|
|
|
... megtörjük.
13. A besamel feléhez brokkolikrémet, a másik feléhez majonézestormát adunk.
14. A franciasalátához adunk egy apró kockákra vágott hagymát.
15. Ha mindenünk kihűlt, a sonkaszeletekre teszünk belőlük és feltekerjük, hűtőben hagyjuk állni.
16. Aszpikot úgy készíthetünk, hogy 5 dl erős húsleves (amit hidegen zsírtalanítunk) hozzáadunk 5 dkg zselatint, a... |
2014-01-07 13:44:16 |
|
|
|
|
|
|
... lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal fűszerezzük... |
2012-11-21 18:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egé... |
2011-12-25 17:56:12 |
|
|
|
|
|
|
... vegyesen
ecet olaj dresszing (olívaolaj,balzsamecet)
A vajat kikeverjük, hozzákeverjük a krémsajtot, a reszelt tormát. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral. Habzsákból kinyomjuk a sonkaszeletekre, feltekerjük. Salátaleveleken koktélparadicsommal tálaljuk.
A salátát meglocsoljuk ecet olaj dresszinggel.
1 adagban
Energia:582 kcal
Szénhidrát:1... |
2011-12-18 10:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... kömény, 1 dkg só, 20 dkg aszpik, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db paradicsom.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a finomra vágott hagymát és a fűszereket, habosra keverjük. A sonkaszeletekre rátesszük a körözöttet, és roládszerűen feltekerjük, majd olvasztott és lehűtött aszpikkal fényezzük. Paradicsommal, ill. paradicsomgerezdekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.
... |
2011-09-22 22:01:54 |
|
|
|
|