Belépés
Antal Nikolett és Pataki Viktor a Fiatal Írók Szövetségének új társelnökei
... építés az elkövetkező három év jellemzői a tervek szerint. Az elnökségben történt változásokon túl jelentős, hogy 2020-tól Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás személyében új sorozatszerkesztők kezdik meg a munkát a FISZ Könyvek sorozat élén.
2017 és 2019 között Antal Nikolett és Korpa Tamás társelnökök vezették a szövetséget, munkájuk során alatt kiemelt figyelmet fordíto...
2020-01-14 15:10:23
Újabb feltáratlan írói életműveket bemutató kötetek az MMA gondozásában
... dolgozta fel a sorozat egyik tavaly megjelent kötetében. Hasonlóan korszerű prózaíróként emlékezett meg Temesi Ferencről is, akiről szintén adtak már közre kismonográfiát.
A sorozatszerkesztő úgy fogalmazott: a kötetek a közérthetőséget tűzték ki célul, ugyanakkor születtek tudományos és szakmai szempontból is nagyszerű művek. Kiemelte Márkus Béla Ágh Istvánról írt kötetét, a...
2016-02-24 14:52:22
Végső búcsút vettek Benkó Sándortól
... Benkó halálával egy egész intézmény ment el: a mérnökember, a vállalkozó, a családfő, a klarinétos, a zenekaralapító és -vezető, a lemezkiadó, a zenei rendező, a műsorvezető, a sorozatszerkesztő, a kapcsolatépítő, a fiatal tehetségeket felkutató és támogató, valamint a szervezőzseni.
"Mindig megtalálta a legalkalmasabb embereket a zenekarba. Tevékenységét, rendkívüli jelentős...
2016-01-15 16:02:31
Nemzeti Könyvtár 7. kötet
Az elmúlt években egy új könyvsorozat látott napvilágot, melynek a Nemzeti Könyvtár sorozatcímet adták. A sorozatszerkesztők Bencsik Gábor, Kerényi Imre és Szigethy Gábor.
Ennek a sorozatnak a 7. kötete a Magyar Ünnepek, Október 23. A szöveget válogatta, a kötetet szerkesztette, az előszót és a jegyzeteket írta: Szigethy Gábor.
Nekem is megvan ez a kötet. Még egy pesti kö...
2014-10-13 05:23:18
Rangos dizájndíjat kapott a MúzeumCafé könyve
... a vasárnap az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.
A közlemény kitér arra is, hogy György Péter kötete a Szépművészeti Múzeum kiadásában, Radványi Orsolya művészettörténész-sorozatszerkesztő gondozásában, egy hiánypótló múzeumszakmai sorozat első köteteként jelent meg.
A most díjazott, különleges kötészettel, direktszínnel és duplexnyomással készült fekete-fehér könyv az...
2014-04-14 10:32:42
Mán-Várhegyi Réka kapta a JAKkendő-díjat
... amelynek tagja idén Csordás Gábor, a Jelenkor kiadó főszerkesztője, Németh Gábor író, Turi Tímea költő, a Magvető kiadó szerkesztője, valamint a JAK-füzetek újonnan megválasztott sorozatszerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós voltak.
A zsűri értékelése szerint az idei pályázaton kifejezetten erős volt a mezőny, több igen magas színvonalú kézirat érkezett a JAKkendő-díj n...
2013-12-13 18:48:44
szeretettel
... Rodrigues
a lisszaboni egyetem tanára

Fordította Csaba Márta, Kerekes Judit, Jambok Judit, Lukács Laura,
Szelényi Zsolt, Székely Ervin, Tóth Tímea

Sorozatszerkesztő Pál Ferenc

A fordításokat az eredetivel egybevetette és szerkesztette
Lukács Laura és Pál Ferenc

Könyvünk fordítását a
Portugál Könyv- és Könyvtárintézet...
2013-10-08 13:28:56
Schumannt játszik és ősbemutatót készít elő Selmeczi György
... között Selmeczi György az unokaöccsével, Selmeczi Gábor Bécsben dolgozó hegedűművésszel a német zeneszerző d-moll szonátáját játssza el.
"Inspirál bennünket, hogy Lázár Eszter sorozatszerkesztő jóvoltából visszaidézhetjük azokat az időket, amikor a kamarazenélés remekei mindennapos vendégek voltak a szalonokban, sőt az otthonokban is - mondta el Selmeczi György az MTI-nek. -...
2013-05-28 11:42:06
Könyvfesztivál - A Svájci írók sorozat három új kötetét mutatják be
... köteteit is adják ki. Így például a tervek szerint megjelentetik Meier Holtak szigete-tetralógiájának mind a négy kötetét, a tavaly kiadott első rész után következő másodiknak maga a sorozatszerkesztő lesz a fordítója.
A három új kötetet pénteken mutatták be a könyvfesztivál keretében. A budapesti Svájci Államszövetség Nagykövetségével és a ProHelvetia Alapítvánnyal közös ren...
2013-04-20 13:22:27
Képzelet
... http://kepfeltoltes.hu/130217/00012_ www.kepfeltoltes.hu_.jpg [/kep]
(Válogatott írások)
Pápa, 1999.

PÁPAI DIÁKOK 4.
Sorozatszerkesztő: Praznovszky Mihály
A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár sorozata

ISBN 963 03 7607 6
...
2013-02-17 13:10:06
1 2 3 
Címkék: Antal Nikolett, Pataki Viktor, Fiatal Írók Szövetségének, Benkó Sándortól, Nemzeti Könyvtár, Mán-Várhegyi Réka, Selmeczi György, Gondos Mária Magdolna, Sirokai Mátyás, FISZ Könyvek, Korpa Tamás, Temesi Ferencről, Kiemelte Márkus Béla Ágh Istvánról, Bencsik Gábor, Kerényi Imre, Szigethy Gábor, Magyar Ünnepek, György Péter, Szépművészeti Múzeum, Radványi Orsolya, Csordás Gábor, Németh Gábor, Turi Tímea, Balajthy Ágnes, Borsik Miklós, Fordította Csaba Márta, Kerekes Judit, Jambok Judit, Lukács Laura, Szelényi Zsolt, Székely Ervin, Tóth Tímea, Sorozatszerkesztő Pál Ferenc, Portugál Könyv-, Selmeczi Gábor Bécsben, Lázár Eszter, Meier Holtak, Svájci Államszövetség Nagykövetségével, ProHelvetia Alapítvánnyal, PÁPAI DIÁKOK, Praznovszky Mihály, Jókai Mór Városi Könyvtár, elkövetkező három, tervek szerint, elnökségben történt, sorozat egyik, közérthetőséget tűzték, egész intézmény, zenei rendező, fiatal tehetségeket, legalkalmasabb embereket, elmúlt években, szöveget válogatta, kötetet szerkesztette,
© 2013 TVN.HU Kft.