Belépés
Andalúzia elnökévé választotta Juan Manuel Moreno konzervatív politikust a sevillai parlament
...
A név szerinti szavazáson a 109 fős törvényhozás 59 képviselője támogatta Moreno megválasztását, a PP mellett az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt és a VOX radikális jobboldali párt tagjai.
Ellene 50-en szavaztak, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Előre Andalúzia (Adelante Andalucía) baloldali párttömörülés képviselői.
A 48 éves megválasztot...
2019-01-16 19:22:14
Hasogdzsi-ügy - Spanyolország nem szünteti be a fegyvereladást Szaúd-Arábiának
... nevű nacionalista párt kezdeményezte.
Mindketten a spanyol fegyvereladások azonnali beszüntetését követelték a kormánytól.
Előbbi vezetője, Pablo Iglesias szerint a spanyol kormánynak "alternatív vásárlót" kellene keresnie Szaúd-Arábia helyett a szerződésben foglalt hadiipari termékekre.
Amennyiben ilyet nem találnak, úgy a költségeket az államnak kellene vállalnia ...
2018-10-24 16:35:35
A spanyol parlament megszavazta Francisco Franco holttestének eltávolítását az Elesettek Völgyéből
... napot ad kifogásaik benyújtására, továbbá arra is, hogy megnevezzék: hol kívánják végső nyugalomra helyezni az egykori diktátort.
Franco családja korábban már jelezte ellenvetését a kormánynak. A diktátor unokája által vezetett Francisco Franco Alapítvány (FFNF) szerint jogsértő az exhumálás, ezért jogi lépések megtételét helyezte kilátásba, valamint az ombudsmanhoz fordult.|...
2018-09-13 16:22:37
Katalán válság - A barcelonai rendőrség szerint egymillióan vonultak utcára az önálló katalán köztársaság megal
... ki az MTI-nek egy középkorú féri, aki 2012 óta az összes függetlenségi felvonuláson részt vett.
Véleménye szerint nagy különbség az elmúlt évekhez képest az, hogy most a spanyol kormánynak "politikai foglyai vannak". A katalán politikusok nem követtek el semmit, szavazást rendeztek - jegyezte meg.
"Azt reméljük, hogy ez lesz az utolsó szeptember 11-e, amikor a spanyol r...
2018-09-11 19:23:30
Katalán válság - Spanyol kormányfő: a katalán autonómia alapokmányáról kellene népszavazást tartani
... megerősítéséről.
"Nem a függetlenség forog kockán, hanem az együttélés" - értékelte a politikus az autonóm közösségben kialakult helyzetet, hangsúlyozva, hogy a függetlenséget támogató katalán kormánynak Katalónia "másik felével" kell párbeszédet indítania.
"Katalóniának Katalóniával kell beszélnie" - jegyezte meg, utalva a térség politikai megosztottságára, és figyelme...
2018-09-03 14:01:47
A spanyol kormány folytatja a diktátor Franco exhumálásának előkészítését a család tiltakozása ellenére is
... mondta, a "határozott döntésen" nem változtat a diktátor unokája által vezetett Francisco Franco alapítvány (FFNF) "fenyegetése" sem.
Az alapítvány korábban faxot küldött a spanyol kormánynak, amelyben közölte: jogsértőnek tartja az 1975-ben elhunyt tábornok földi maradványainak exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található mauzóleumból.
Amennyiben arról ne...
2018-08-31 15:39:12
Franco tábornok családja szerint jogsértő a néhai diktátor tervezett exhumálása
...
Értesülése szerint a diktátor unokája által vezetett Francisco Franco alapítvány (FFNF) faxot küldött a spanyol kormánynak, amelyben közölte: amennyiben nem mond le az exhumálásról, a család megteszi a szükséges jogi lépéseket és minden rendelkezésre álló jogi lehetőségével élni fog.
A család állásfoglalása egy nappal azelőtt került nyilvánosságra, hogy a kormány várhat...
2018-08-31 12:29:58
Illegális bevándorlás - A francia elnök elítélte az olasz kormány cinizmusát és felelőtlenségét
... szervezet finanszírozását i...
2018-06-12 16:02:22
A spanyol kormány feloldotta a katalán kormányzat pénzügyi felügyeletét
... korábban élvezett.(...) Azért fogunk dolgozni, hogy ezeket visszaállítsuk" - jelentette ki, de egyelőre nem konkretizálta a várható lépéseket.
Isabel Celaá azt is mondta: az új kormánynak nagyon fontos, hogy Európa lássa, Spanyolország elkötelezett az európai célok mellett.
Pedro Sánchez az első kormányülés alkalmából nyílt levelet intézet kormányának tagjaihoz, amelyben...
2018-06-08 18:46:56
Nagy többségben női minisztereket nevezett ki kormányába Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök
...
A tárcák számát 17-re emelték a korábbi 13-ról, amelyek közül 11-et vezetnek nők, köztük például az összes gazdasági tárcát.
"Az új kormány elkötelezett az egyenlőség mellett" - jelentette ki Pedro Sánchez a kormányzati névsor bejelentésekor.
Spanyolországnak még sosem volt olyan kormánya, amelyben ilyen nagy arányban kaptak nők miniszteri tisztséget.
Sánchez ú...
2018-06-06 21:31:15
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..36 37 
Címkék: Juan Manuel Moreno, Francisco Franco, Elesettek Völgyéből, Pedro Sanchez, Spanyol Szocialista Munkáspárt, Előre Andalúzia, Adelante Andalucía, Pablo Iglesias, Francisco Franco Alapítvány, Katalóniának Katalóniával, Elesettek Völgyében, Isabel Celaá, Pedro Sánchez, sevillai parlament, fegyvereladást Szaúd-Arábiának, spanyol parlament, barcelonai rendőrség, önálló katalán, katalán autonómia, spanyol kormány, diktátor Franco, család tiltakozása, néhai diktátor, francia elnök, olasz kormány, katalán kormányzat, spanyol fegyvereladások, spanyol kormánynak, szerződésben foglalt, államnak kellene, egykori diktátort, diktátor unokája, ombudsmanhoz fordult, középkorú féri, összes függetlenségi, elmúlt évekhez, katalán politikusok, utolsó szeptember, függetlenség forog, autonóm közösségben, függetlenséget támogató, térség politikai, alapítvány korábban, 1975-ben elhunyt, család megteszi, szükséges jogi, család állásfoglalása, nappal azelőtt, kormány várhat, várható lépéseket, európai célok, első kormányülés,
© 2013 TVN.HU Kft.