|
|
|
... rámutatott, hogy az univerzális alapanyag csupán a teljes C-vitamin tartalmának tizedét veszíti el egy fagyasztóban töltött év alatt.
Spenót
Popeye kedvence egy lengyel kutatás alapján több kalciumot rejt fagyasztva, mint frissen. És nagyon sokkal többet, mint az elsődle... |
2014-01-21 19:14:13 |
|
|
|
|
|
|
T. ÁGOSTON LÁSZLÓ
Éjszaka
Az éjszakások már gyülekeztek az öltözőben, amikor belépett. Kabátjáról gondosan leverte a havat, kissé összekoccantotta a bakancsait, hogy a rátapadt hó leperegjen róluk, csak aztán köszönt.
- Szevasztok!
- Szia, Imre! Szevasz, Vida! - ... |
|
2012-04-04 19:17:53 |
|
|
|
|
|
|
A spenót nagyon értékes gyógynövény.
A finom zöld növény igazi vitaminbomba: jelentős mennyiségű
A-,
B-,
E- és
C-vitamin
napi K-vitamin szükséglet 460%-át képes fedezni.
Nagyon gazdag folsavban, vasban, foszforban, magnéziumban, cinkben.
Bár nem nőnek ki tőle olyan izmaid, amelyeket még a legmegátalkodottabb testnevelő-tanárok sem t... |
2012-02-25 17:30:55 |
|
|
|
|
|
|
... sonka
* 3 gerezd fokhagyma
* 20 dkg túró
* kevés olívaolaj
* só
* 50 dkg friss paraj
elkészítés
1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpiítjuk. Hozzá... |
|
2010-08-23 23:33:53 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos-spenótos-tejfölös csirke
* 2 csirkemellfilé
* 3 maréknyi spenót (én fagyasztottat használtam)
* 1-2 szál újhagyma
* 40 dkg cheddar sajt
* tejföl
* főzőtejszín
* só
* bors
* petrezselyem... |
|
2010-08-10 23:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 2 főre
* 2 csirkemellfilé
* 3 maréknyi spenót (én fagyasztottat használtam)
* 1-2 szál újhagyma
* 40 dkg cheddar sajt
* tejföl
* főzőtejszín
* só
* bors
* petrezselyem
* citromlé
... |
2010-08-10 22:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... Spenót 6-7 hónaposnak
* 10 dkg spenótpüré
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 ek olívaolaj
* 2 közepes krumpli
elkészítés
1. Az egészen finomra vágott fokhagymát az olívaolajon megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a spenótpürét és pár percig főzzük. Ke... |
2010-07-04 22:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... levélzöldség, szinte a világ minden részén fogyasztják. Jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem. A fiatal, friss, élénkzöld spenótleveleket fogyaszthatjuk nyersen salátákban, míg az öregebb, mélyzöld leveleket valamilyen formában (pl. párolva, főzve) fogyasszuk. A spenót kiváló C-, A-, és B-vitamin forrás és hírév... |
2010-06-24 13:37:55 |
|
|
|
|
|
|
Másik nevén paraj. Népszerű levélzöldség, szinte a világ minden részén fogyasztják. Jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem. A fiatal, friss, élénkzöld spenótleveleket fogyaszthatjuk nyersen salátákban, míg az öregebb, mélyzöld levele... |
2010-05-15 20:21:10 |
|
|
|
|