Belépés
Az a cél, hogy a magyarok Paks ügyében meghátráljanak
Az a cél, hogy a magyarok Paks ügyében meghátráljanak

2015. október 21., szerda, 20:20
Szerző: Szabó M. István

Alaposan leizzadt a Paks II. projektet védő magyar delegáció egy németországi közmeghallgatáson. Az atomerőmű-építés egyik legvehemensebb ellenzője, Oda Becker szerint elképesztő és felelőtlen, ahogy a magyar kormány hozzááll több biztonsági kérd...
2015-10-25 20:22:46
Deloitte: élénkül a nem teljesítő hitelek piaca Közép-Európában
... legfeljebb 1 százalékponttal haladta meg a biztonsági küszöbnek tekintett 10 százalékos szintet.
A Deloitte felhívta a figyelmet arra, hogy bár a tavaly év végén lefolytatott banki stresszteszteken egyetlen igazán jelentős európai nagybank sem bukott el, a nem teljesítő hitelek növekedése továbbra is akut probléma.
A cég szerint a közölt eredmények tükrében az érintett...
2015-02-14 07:06:12
HA CSAK SODRÓDNÁNk :)
... Államokban és Európában a nagy pénzintézetekre vonatkozó adatok erőteljes visszaesést mutatnak a bizalom terén. Ennek okát a tanulmány abban látja, hogy a szektor szereplői keményebb stressztesztekre, emelkedő kamatokra és csökkenő ingatlanárakra, továbbá erősödő geopolitikai kockázatra és az iparági szabályozás szigorúbb számonkérésére számítanak.
Már most tisztán látszik...
2014-08-19 17:01:36
Janet Yellen: 2015-ben emelkedhet az amerikai alapkamat
... amelyeknek a bukása...
2014-07-15 17:29:50
Stressztesztre kötelezi a pénzintézeteket a kínai banki hatóság
... közleménye szerint annak célja a bankrendszer valós "egészségi állapotának" felmérése, az egyes bankok kockázatainak tisztázása, s szükség esetén kezelési tervek előkészítése. A stressztesztek elrendelése ugyanakkor a CBRC részéről a bankok hitelképességét illető aggályokat is mutatja - jegyzi meg a lap.
A kínai pénzintézetek nem teljesítő hitelállománya 2013 végére kétéves c...
2014-04-04 10:02:08
340 forintos eurónál lehet Matolcsyék fájdalomküszöbe
... venné fontolóra a "vészhelyzeti kamatemelést".

A Nomura elemzői nemrégiben tett budapesti tájékozódó látogatásuk után közölték: tapasztalataik szerint az MNB a legújabb stressztesztek alapján azt a nézetet vallja, hogy a legutóbbi csúcsértékeknél sokkal gyengébb forintárfolyam lenne csak káros a pénzügyi stabilitásra. A Nomura elemzőinek saját becslése szerint a 340-350...
2014-03-01 21:13:21
Ukrán válság - Londoni elemzők: nem áll le az MNB enyhítési ciklusa
... szolgáltató csoport londoni részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői nemrégiben tett budapesti tájékozódó látogatásuk után közölték: tapasztalataik szerint az MNB a legújabb stressztesztek alapján azt a nézetet vallja, hogy a legutóbbi csúcsértékeknél sokkal gyengébb forintárfolyam lenne csak káros a pénzügyi stabilitásra.
A Nomura elemzőinek saját becslése szerint...
2014-02-28 17:44:26
Bécsi Kezdeményezés: romlott a külső finanszírozási környezet Kelet-Európában
... országainak. A nyugati országok szigoríthatnak laza monetáris politikájukon, és ez további tőkekivonást fog eredményezni a feltörekvő piacokon. Európában lassan beindulnak a banki stressztesztek is, és a nyugat-európai bankok a felmérések előtt feltehetőleg kelet-európai leánybankjaik tartalékainak kárára javíthatnak majd saját tőkemutatóikon.
Az Európai Bankkordinációs Kezde...
2014-02-14 16:04:20
Londoni elemzők: a forintárfolyam nem döntő az MNB kamatpolitikájában
... részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői - akik a minap szintén Budapesten tárgyaltak - Londonban ismertetett beszámolójukban közölték: tapasztalataik szerint az MNB a legújabb stressztesztek alapján azt a nézetet vallja, hogy a legutóbbi csúcsértékeknél sokkal gyengébb forintárfolyam lenne csak káros a pénzügyi stabilitásra.
Az MNB stratégiája a jelek szerint az, ...
2014-02-14 13:23:32
Itt jártak a londoniak: ezért aggasztó a forintgyengülés
... részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői - akik a minap szintén Budapesten tárgyaltak - Londonban ismertetett beszámolójukban közölték: tapasztalataik szerint az MNB a legújabb stressztesztek alapján azt a nézetet vallja, hogy a legutóbbi csúcsértékeknél sokkal gyengébb forintárfolyam lenne csak káros a pénzügyi stabilitásra.

A tűzzel játszik az MNB
...
2014-02-12 18:42:47
1 2 3 4 5 
Címkék: CSAK SODRÓDNÁNk, Janet Yellen, Bécsi Kezdeményezés, Szabó, Paks II, Európai Bankkordinációs Kezde, magyarok Paks, amerikai alapkamat, kínai banki, külső finanszírozási, németországi közmeghallgatáson, atomerőmű-építés egyik, magyar kormány, biztonsági küszöbnek, figyelmet arra, közölt eredmények, nagy pénzintézetekre, bizalom terén, tanulmány abban, szektor szereplői, iparági szabályozás, bankrendszer valós, egyes bankok, stressztesztek elrendelése, bankok hitelképességét, kínai pénzintézetek, legújabb stressztesztek, nézetet vallja, legutóbbi csúcsértékeknél, pénzügyi stabilitásra, nyugati országok, feltörekvő piacokon, banki stressztesztek, nyugat-európai bankok, felmérések előtt, minap szintén, jelek szerint, tűzzel játszik, stressztesztekre, stresszteszteken, fájdalomküszöbe, csúcsértékeknél, hitelképességét, pénzintézetekre, pénzintézeteket, forintgyengülés, bankkordinációs, százalékponttal, beszámolójukban, számonkérésére, stressztesztek, tapasztalataik, ingatlanárakra, tőkemutatóikon,
© 2013 TVN.HU Kft.