|
|
|
Diós keksz kandírozott citromkarikákkal - Karácsonyra
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
15 dkg puha vaj
1 tojás
2 ek. reszelt citomhéj
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
csipet só
1 ek. citromlé
1 tojássárgája a kenéshez
3-4 citrom hajszálvékony szeletekre vágva
barnacukor a szóráshoz
[... |
2007-12-15 10:41:41 |
|
|
|
|
|
|
...llatos sütemény a fára
Hozzávalók 24-30 darabhoz:
a tésztához:
fél csomag sütőpor
46 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg méz
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
csipetnyi őrölt gyömbér
Nyújtásához:
liszt
A lekenéshez:
0,5 dl tej
a mázhoz:
2 tojásfehérje
1 kiskanál citrom... |
|
2007-12-14 18:10:11 |
|
|
|
|
|
|
...llatozó citrus-mécsesek
Egyszerűen, gyorsan elkészíthetők az illatos citrusgyümölcsök héjából készített mécsestartók.
Nem kell hozzá mást tennünk, csak az elfogyasztani kívánt gyümölcsöt megmossuk, ezután héjából ügyesen kiszabadítjuk, (óvatosan, hogy a gyümölcs ne sérüljön, értékes leve ne folyjon ki), körben félbevágjuk a héjat, és lefeszegetjük a gyümölcsről, ha kell k... |
2007-12-14 17:57:36 |
|
|
|
|
|
|
Diplomata krémes
Hozzávalók:
8 tojás
12 dkg porcukor
6 dkg rizsliszt
3 dkg keményítő
3 dkg kakaópor
1/2 cs. sütőpor (elmaradhat)
Krém:
6 tojás sárgája
3 ek rizsliszt
3 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tetejére:
6 tojás fehérje
20 dkg cuko... |
|
2007-12-14 17:46:38 |
|
|
|
|
|
|
Csokoládés tekercs
Hozzávalók:
6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó
A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot ... |
|
2007-12-14 17:29:41 |
|
|
|
|
|
|
Citromos kókuszkarika
Hozzávalók:
12 dkg kókuszreszelék
1 citrom
7 dkg porcukor
4 db tojássárga
1 tojásfehérje
25 dkg liszt
15 dkg margarin
Elkészítés:
A citromot megmossuk ,lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.A tojássárgát ,a porcukrot a margarint habosra keverjük ,hozzáadjuk a citromlevet és ... |
2007-12-14 16:43:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Mákos kiflik
Kb 80 db
Hozzávalók:
170 g liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
85 g porcukor,
1 vancukor,
2 tojássárgája,
140 g hideg margarin,
70 g őrölt mák
Máz: Cukormáz
25 dkg átszitált porcukrot és 1-2 evőkanálnyi vizet. A porcukorhoz add hozzá a vizet és lassan - folytonosan kevergetve - melegítsd, amíg a c... |
2007-12-13 21:28:41 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi zserbó
Hozzávalók:
Tésztához : 250 g margarin, 500 g liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 20 g élesztő, 200 ml tej, 2 evőkanál cukor. Töltelék: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 200 g darált dió, (200 g porcukorral összekeverve). Máz: 4 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 100 g vaj. A máz helyett használhatunk 150g étcsokit ... |
2007-12-13 21:27:57 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi mézes
Hozzávalók (2 nagy tepsire):
25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb),
2 tojás és 2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne)
porcukor,
... |
2007-12-13 21:27:25 |
|
|
|
|
|
|
NUGÁTCSILLAG
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 12,5 dkg vaj, 7,5 dkg finomított cukor, 7,5 dkg darált mandula, 2 tojás.
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 2-3 órán át hideg helyen pihentetjük. A tésztát belisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és a csillagokat formával szúrjuk ki. A csillagokat sütőpapírral kibélelt sütőleme... |
2007-12-12 12:21:45 |
|
|
|
|