|
|
|
Vajas pogácsa Én igy készítem
Hozzávalók:
5o dkg liszt ,25 dkg margarin 2dl tejföl 2 tojássárgája 2 ,5 dkg élesztő 1 csipet cukor 2-3 kávéskanál só reszelt sajt a tetejére tojás a kenéshez .
1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, közben az élesztőt a meglang... |
2007-10-26 21:54:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3-4 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 12 dkg liszt, 3 tojás, 36 g színtelen zselatin, 1 liter író, kevés folyékony édesítőszer, fél üvegcse citromaroma, 2,5 dl tejszín, 30 dkg hámozott kivi, a díszítéshez citrom és citromfű, 12 g édesítőszer, sütőpapír.
Elkészítése:
1,5 dl vizet vajjal és a sóval felforralunk, beleszórjuk a lis... |
|
2007-10-21 15:24:30 |
|
|
|
|
|
|
Kekszes mákos
Hozzávalók:
Tészta: 8 tojásfehérje 25 dkg porcukorral habbá verve, 10 dkg darálatlan mák, 10 dkg kókuszreszelék, 2-3 evőkanál liszt.
Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 8 tojássárgája, 25 dkg margarin, 20 dlg porcukor.
A tetejére: 25 dkg négy... |
2007-10-21 00:16:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Egy 24 cm átmérőjű, 2 liter térfogatú sütőformához:
A tésztához: 2 evőkanál Ráma margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaó.
A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytő, 2 evőkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 5 dkg cso... |
|
2007-10-20 19:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
Hozzávalók kb.60 db-hoz:
100 ml tej, 25 g élesztő, 500 g liszt, 250 g vaj vagy margarin, só, őrölt bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 150 g túró, 1 db tojássárgája, 60 ml tejföl, 250 g füstölt főtt sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet... |
|
2007-10-15 12:53:42 |
|
|
|
|
|
|
Piros-sárga marcipános aprósütemény
Hozzávalók (kb. 45 darabhoz):
15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg nyers marcipánmassza, 2 ek. mandulalikőr, 3 tojás, 25 dkg liszt, 5 dkg őrölt mandula, 10 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg málnalekvár.
1. A vajat a cukorral és a marcipánnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulalikőrt, majd egymás után a tojásokat, a li... |
2007-10-14 00:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók (48 kockához):
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg fagyos vaj/margarin, 10 dkg porcukor, egy csipet só, 1,5 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 2 tojássárgája. A töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.
1. A lisztet elmorzsoljuk ... |
2007-10-07 05:11:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (48 kockához):
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg fagyos vaj/margarin, 10 dkg porcukor, egy csipet só, 1,5 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 2 tojássárgája. A töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.
1. A lisztet elmorzsoljuk a... |
2007-10-07 00:29:33 |
|
|
|
|
|
|
MÉZES BIRS ALAGÚT
A töltelékhez: 2 nagyobb birsalma, fél citrom leve, 1 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz, 2 szem, szegfűszeg, fél rúd fahéj, 7 lap zselatin
A piskótához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 6 dkg liszt, 1 csapott evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj
A krémhez: 20 dkg vaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál porcukor
A tetejére: 10 dkg étc... |
2007-10-06 11:45:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók kb. 55 darabhoz:
14 dkg vaj, 21 dkg porcukor, 21 dkg apróra vágott étcsokoládé, 28 dkg darált mogyoró, néhány csepp rumaroma. Díszítés: 55 szem mogyoróbél, porcukor a szóráshoz.
1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a csokoládét és a mogyorót. Végül a rumaromával illatosítjuk. Az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk, majd apró... |
2007-09-30 00:31:29 |
|
|
|
|