Belépés
KSH: 1,658 milliárd euró volt a szolgáltatások külkereskedelmének többlete az első negyedévben
... 13,1 százalékkal 622 millió euróra csökkenta tavalyi első negyedévhez képest. Az export 12,8 százalékkal az import12,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A szállítási szolgáltatások exporttöbblete 26,9 százalékkal 448 millió euróra esett vissza az export 9,1 százalékos csökkenése és az import 2,4 százalékos emelkedése folytán.
Az aktívum 37 százaléka a turizmusból,...
2020-05-29 10:31:31
Magyar Posta: emelkednek a csomagfeladás árai június elsejétől
... csomagautomatán feladott csomagok díja a legalacsonyabb, míg a házhoz szállítással feladott termékeké a legmagasabb.
A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz, tekintettel arra, hogy a nemzetközi költségek, köztük kifejezetten a légi szállítási díjak jelentős mértékben emelkedtek március óta. A szállítási díja...
2020-05-15 10:51:46
Május 3-ig változatlanul hatályban maradnak korlátozó ......
... üzletekben.
Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.
Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el l...
2020-04-27 13:43:42
ITM: uniós alapértékekkel és minden józan megfontolással ellentétesek a közúti fuvarozás készülő új szabályai
... szociális feltételeinek, munkakörülményeinek javítása. A szabályozási kezdeményezés azonban nem megfelelően kezeli, nem oldja meg a létező problémákat, a munkavállalás, az áruk és szolgáltatások mozgásának alapvető szabadságjogaival ellentétes, az egységes uniós piac és a nemzeti piacok működését korlátozó, protekcionista intézkedéseket tartalmaz.
Mosóczi László elmondta: "a...
2020-04-08 15:42:46
Megjelent a kijárási korlátozásról szóló rendelet
... üzletekben.

Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás célj...
2020-03-28 13:18:09
KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSRÓL márc28-április 11
... kísérése,
c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító
tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi
szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna),
d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. §
szerint...
2020-03-27 14:58:31
Koronavírus - NAK: nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat a kijárási korlátozás
... termelői piacon, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben.
A rendelet szerint egyebek mellett alapos indok még az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási szolgáltatások igénybevétele, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele, a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele...
2020-03-27 11:31:35
Koronavírus - Megjelent a kijárási korlátozásról szóló rendelet
... Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.
Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az o...
2020-03-27 10:21:14
Koronavírus - NMHH: postára csak akkor menjünk, ha muszáj!
... rendelés előtt a fogyasztók tájékozódjanak a választott szolgáltatónál az aktuális feltételekről, a csomagforgalom ugyanis jellemzően nem az egyetemes szolgáltatásban, hanem piaci alapú szolgáltatásokon keresztül zajlik, utóbbiak pedig szolgáltatásaik működéséről, azok esetleges korlátozásáról, felfüggesztéséről a hatályos jogszabályi keretek között szabadon dönthetnek.
A le...
2020-03-21 09:11:06
KSH: 1,9 milliárd euró aktívumot ért el a szolgáltatások külkereskedelme 2019 negyedik negyedévében
... 7,0 százalékkal emelkedett. Az aktívum 8,492 milliárd euróról 8,844 milliárd euróra nőtt.
A negyedéves egyenleg csökkenése leginkább a bérmunka szolgáltatási díja és az üzleti szolgáltatások mérlegromlásával magyarázható.

Az aktívum 46 százaléka a turizmusból, 35 százaléka pedig a szállítási szolgáltatásokból származott.
A szolgáltatásexport 72 százalékát az ...
2020-02-28 10:10:58
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Magyar Posta, KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSRÓL, Mosóczi László, első negyedévben, csomagfeladás árai, közúti fuvarozás, kijárási korlátozásról, mezőgazdasági munkákat, kijárási korlátozás, szolgáltatások külkereskedelme, szállítási szolgáltatások, házhoz szállítással, átlagos áremelkedés, belföldi szolgáltatásokat, nemzetközi költségek, légi szállítási, szállítási díja, egészségügyi ellátás, gyógyító tevékenységen, lelki egészség, pszichoterápiás ellátást, fizioterápiás kezelést, szabályozási kezdeményezés, létező problémákat, egységes uniós, nemzeti piacok, egyéni szabadidős, rendelet szerint, fogyasztók tájékozódjanak, választott szolgáltatónál, aktuális feltételekről, csomagforgalom ugyanis, egyetemes szolgáltatásban, hatályos jogszabályi, negyedéves egyenleg, bérmunka szolgáltatási, üzleti szolgáltatások, szállítási szolgáltatásokból, szolgáltatásokat, sporttevékenység, mérlegromlásával, szolgáltatásokon, pszichoterápiás, csomagautomatán, szolgáltatásban, külkereskedelme, szolgáltatásaik,
© 2013 TVN.HU Kft.