Belépés
Fenntartják Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát
... eljuttatott közleményükben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésének megfelelően vasárnap Budapesten emelkedett a légszennyezők, különösen a szálló por (PM10) koncentrációja, amelynek napi átlagai jellemzően az egészségügyi határérték felett voltak.
Az OMSZ előrejelzése szerint a következő három napban további romlás vagy a már magas értékek stagn...
2020-01-13 09:41:08
Továbbra is fenntartják Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát
... (PM10) koncentrációjának emelkedésére lehet számítani, ennek napi átlaga jellemzően az egészségügyi határérték felett lesz.
Hétfőtől szerdáig jelentősen nőhet a légszennyezők koncentrációja, a szállópor-koncentráció napi átlaga is várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, mint ahogy előreláthatóan a hét második felében is. A legvalószínűbb, hogy a következő hétvégé...
2020-01-12 13:21:22
Nagyon magas a szálló por koncentrációja a londoni metróban
... gépjárműforgalommal telített utakon, mint az Oxford Street, vagy a parkokban, mint a Hyde Park - olvasható az intézmény oldalán közzétett közleményben.
Kimutatták, hogy a szálló por koncentrációja vonalanként és helyszínenként változó, a Victoria vonalon mérték a legmagasabb szintet, a District vonalon a legalacsonyabbat.
A szerelvényekben mért átlagos koncentráció a Vic...
2019-12-02 19:32:14
Radikálisan csökkentené a személyautók fővárosi használatát a brüsszeli kormány
...
A tájékoztatás szerint a fővárosi személyautó-használat mellett a mintegy 190 ezer, naponta ingázó autók számát legalább a felére csökkentenék, amelyet elsősorban a tömegközlekedés jelentős javításával kívánnak elérni.
Mint közölték, az intézkedés sikeréhez a flamand és a vallon kormányokkal való szoros együttműködésre van szükség az ingázó autóhasználók szokásainak megv...
2019-07-19 15:31:54
Hétfőtől tilos behajtani régi, szennyező dízelautókkal a brüsszeli régióba
...
A helyi média tájékoztatása szerint a környezet védelme érdekében január 1-jén a belga főváros úgynevezett alacsony kibocsátási zónát (Low Emission Zone - LEZ) hozott létre, amelyen belül a legszennyezőbb, elsősorban dízel üzemelésű járművek közlekedését fokozatosan megtiltják.
A tilalom kezdetben csak a legalacsonyabb környezetvédelmi osztályú, dízelüzemű járművekre von...
2018-09-30 14:41:40
Szálló por - Országszerte javult a levegő minősége
...
A múlt héten több helyen szmogriadót is elrendeltek az önkormányzatok a levegő magas szállópor-koncentrációja miatt. Vasárnap Miskolcon és Nyíregyházán még veszélyesnek, hat további településen egészségtelennek minősítette a levegőt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).
Kedden az OKK térképén már egy települést sem soroltak a veszélyes, sem az egészségtelen levegőmi...
2017-02-21 10:31:43
Egyre nagyobb területen várható sűrű köd
... minősége. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön nem várható szél, amely tisztítaná...
2017-02-15 19:13:10
Szálló por - Fővárosi önkormányzat: indokolt a riasztási fokozat fenntartása
... teljesültek maradéktalanul a riasztási fokozat megszüntetésének feltételei - áll közleményükben.
Mint írják, a keddi adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosban működő tíz mérőpontból még egy helyen, Csepelen meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 mikrogramm köbméterenként), ami felett már a rövid idejű hatás is veszélyt jelent...
2017-01-25 07:04:21
Szálló por - Hétfő reggel 6 órától közlekedési korlátozás lép életbe
...
Hozzátették: a vasárnapi mérési adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosi működő 10 mérőpontból mindenhol meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 ?g/m3), tehát vasárnap gyakorlatilag az egész városban változatlanul veszélyesen magas volt a fővárosi környezeti levegő szállópor-szennyezettsége.
Tekintettel a fővárosi környeze...
2017-01-23 07:04:20
Megszüntették a szmogriadót Salgótarjánban
...
Fekete Zsolt polgármester (MSZP) szerdán rendelte el a riasztást a légszennyezettség miatt, mert a szálló por átlagkoncentrációja 87,4 és 82,1 mikrogramm/köbméter volt hétfőn és kedden.
A csütörtökön mért érték már a tájékoztatási küszöbértéket, vagyis a köbméterenkénti 75 mikrogrammot sem érte el: 57,3-ra csökkent.
Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környeze...
2016-12-09 12:12:09
1 2 3 4 5 
Címkék: Fenntartják Budapesten, Országos Meteorológiai Szolgálat, Oxford Street, Hyde Park, Emission Zone, Vasárnap Miskolcon, Országos Közegészségügyi Központ, Fekete Zsolt, szmogriadó tájékoztatási, londoni metróban, személyautók fővárosi, brüsszeli kormány, brüsszeli régióba, levegő minősége, riasztási fokozat, szmogriadót Salgótarjánban, egészségügyi határérték, következő három, légszennyezők koncentrációja, tájékoztatási küszöbértéket, következő hétvégé, intézmény oldalán, legmagasabb szintet, szerelvényekben mért, tájékoztatás szerint, felére csökkentenék, tömegközlekedés jelentős, intézkedés sikeréhez, vallon kormányokkal, ingázó autóhasználók, helyi média, környezet védelme, belga főváros, tilalom kezdetben, legalacsonyabb környezetvédelmi, múlt héten, levegő magas, egészségtelen levegőmi, meteorológiai szolgálat, keddi adatok, fővárosban működő, riasztási küszöbértéket, rövid idejű, vasárnapi mérési, fővárosi működő, egész városban, fővárosi környezeti, fővárosi környeze, légszennyezettség miatt,
© 2013 TVN.HU Kft.