Belépés
Fehéreper-szeder gyógyhatásairól


Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér.

Már ő...
2020-11-21 21:53:16
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton.
2019. április 19., péntek | 22:19
Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a ,,Slaves no more" Társaság elnöke írta.
.................
2019-04-20 16:15:27
MOST JÖTT EL AZ IDEJE - gyógynövények
... pára és harmat már felszáradt a növényi részekről.

SZÁRÍTÁS
A gyógynövények szárításának három lehetséges módja van.
A vastagabb, nedvesebb növényi részeket száríthatjuk napon, mert ezáltal gyorsabban és nagyobb mennyiségű nedvesség távozik a leszedett részekből. Így száríthatjuk azokat, növényeket, amelynek a gyökere vagy a kérge tartalmazza az értékes ható...
2017-09-27 21:53:06
Hogyan termesztek saját gyömbért otthon?
... meg és burgonyahámozóval hámozzuk le a héját. Ezt követően frissen felszeletelve vagy lereszelve élvezhetjük az ízét. A papírvékonyra szeletelt gyömbért sütőpapírra helyezve meg is száríthatjuk. Megszáríthatjuk a sütőben, de a szabadban is egy száraz, napos helyen. Pár órától több napig is eltarthat, amíg megszárad. Miután teljesen megszáradt, nejlonzacskókba téve tároljuk. A szár...
2017-02-23 10:24:11
Birsalmasajt
... konyhai törlőkendőt borítunk rá, nem nedvesedik át, akkor celofánba vagy fóliába is csomagolhatjuk, és kész is a birssajt-ajándék. Ha azonban megtartanánk, szellős helyen még tovább is száríthatjuk csomagolás nélkül. Minél szárazabb lesz, természetesen annál jobban keményedik is. Van, aki kifejezetten a lágyabb, mások a már keményebb birsalmasajtot kedvelik inkább.

Birs...
2016-12-02 06:51:56
Gyorsan jól takarítsunk!
... mosás utolsó szakaszában tegyünk konyhasót, amely nemcsak fehéríti, hanem keményíti is a függönyt, és így jó tartása lesz.
n Nagyméretű függönyeinket könnyebben moshatjuk és száríthatjuk, ha mosás előtt négyzet alakúra hajtjuk, a négy szélét csipesszel összefogjuk.
n Ha a falcsempén sötét foltok jelennek meg, valószínű penészgomba telepedett meg rajta. Egy dl 20 százalé...
2016-02-06 11:31:51
Hogyan takarítsuk gyorsan!
... mosás utolsó szakaszában tegyünk konyhasót, amely nemcsak fehéríti, hanem keményíti is a függönyt, és így jó tartása lesz.
n Nagyméretű függönyeinket könnyebben moshatjuk és száríthatjuk, ha mosás előtt négyzet alakúra hajtjuk, a négy szélét csipesszel összefogjuk.
n Ha a falcsempén sötét foltok jelennek meg, valószínű penészgomba telepedett meg rajta. Egy dl 20 százalé...
2016-02-06 11:30:19
A békebeli idők ezernyi jósága
... paszulyt például, ha felforraljuk sós vízben, és aszalódeszkára tesszük, az erős napfényre téve hamar megszárad. Esős időben akár kemencében, vagy a főzés utáni még meleg tűzhelyen is száríthatjuk. Miután megszáradt vászonzacskóban, szellős helyre akasztva sokáig eláll. Télen ugyan úgy kell megfőzni, mint ha friss, nyári zöld paszulyt készítenénk.

A zöldborsót is megasz...
2015-10-16 16:11:05
Az örökzöld rozmaring
... zárva az ételhez adni.

Ha friss vágott rozmaringot veszünk, egy pohár vízben tároljuk rövid ideig, vagy nedves konyharuhába csavarva tarthatjuk 1-2 napot a hűtőben. De ki is száríthatjuk a csokrot, ha száraz, hűvös helyen fel tudjuk lógatni. A szárított rozmaringot lezárt edényben, sötét, hűvös helyen tároljuk.

A rozmaring egyébként nagyon jól muzsikál sok má...
2015-10-03 22:13:30
Szárított paradicsom: a nyár íze
... lefedett tepsire tenni, megsózni és megaszalni.


Forró napokon levegőn is száríthatjuk, de a sütőben biztosra mehetünk

Aszalás a napon

Ha napon tervezzük megszárítani a paradicsomokat, érdemes figyelni az időjárás-jelentést, mert 1 hét biztosan ke...
2015-09-19 23:36:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Keresztút Ferenc, MOST JÖTT EL AZ IDEJE, Eugenia Bonetti, békebeli idők, örökzöld rozmaring, eperfa igénytelen, eperfa levelét, fehér eperfa, idei római, növényi részekről, gyógynövények szárításának, leszedett részekből, gyökere vagy, kérge tartalmazza, értékes ható, papírvékonyra szeletelt, négy szélét, falcsempén sötét, erős napfényre, főzés utáni, ételhez adni, pohár vízben, szárított rozmaringot, rozmaring egyébként, sütőben biztosra, felhasználhatjuk, gyógyhatásairól, vászonzacskóban, megszáríthatjuk, nejlonzacskókba, birsalmasajtot, csomagolhatjuk, paradicsomokat, aszalódeszkára, természetesen, függönyeinket, felszeletelve, elmélkedéseit, gyógynövények, gyümölcslevet, papírvékonyra, száríthatjuk, birsalmasajt, colosseumban, megtartanánk, nagypénteken, kifejezetten, készíthetünk, asszonyokkal, megszárítani, szárításának, felforraljuk, konyharuhába, készítenénk, tartalmazza, összefogjuk, gyógyászati, élvezhetjük, sütőpapírra, penészgomba, takarítsunk, keresztúton, magyarkurir, rozmaringot, krisztussal, mindmegette,
© 2013 TVN.HU Kft.