Belépés
Cselekedd Isten akaratát!
Cselekedd Isten akaratát!

Textus: 1Kir 17,7 - 16

,,Egy idő múlva azonban kiszáradt a patak, mert nem volt eső az országban.
Ekkor így szólt hozzá az ÚR igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. Fölkelt tehát, és elment Sareptába. Amikor a város...
2021-09-19 22:33:57
Ferenc pápa üzenete
... pénztárca
- a magány egy 70 négyzetméteres házban ugyanaz, mint egy 300 négyzetméteres házban
Remélem, egy nap rájössz, hogy a belső boldogságod nem a világ anyagi dolgaiból származik.
Nem számít, hogy első osztályon vagy fapados járaton utazol;
A jegy értéke ugyanaz , ha a repülő lezuhan...
Remélem, tudod, az az igazi boldogság, ha vannak barátaid, t...
2021-09-15 06:25:03
Az Úr szava eltávozik
... mivel az Igének való engedelmesség által részesülünk Isten áldásaiban.

Az Úr szava eltávozott Izráel országából és éhínség volt. Az áldás csak az Úr beszédének a jelenlétéből származik.

Testvérek, szeressétek az Igét. Építsétek be az életetekbe. Ez a ti életetek. Az ennek való engedelmesség az áldás forrása. Legyetek Dávodhoz hasonlóak aki ezt mondta:
...
2021-09-05 22:08:42
Ezerarcú csodálatos méz
... szükségletünket, de segítik az egyéb hasznos táplálékok, vitaminok és ásványi anyagok hasznosulását. Ez az egyik legfőbb előnye a méznek. Másrészt a méz többsége gyógynövények nektárjából származik, ezért megtalálhatjuk bennük az adott növény gyógyhatásait.

Hatásukat tekintve mennyiben különbözik a méztől a propolisz és a méhpempő?

A méhtermékek; a propolisz ...
2021-08-31 20:23:47
Mik vogymuk: isá, por ës homou…
... technikák sora, a darabolás, a fűszerekkel való összefőzés. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé keletről érkezett az erős íz alkalmazása az ételekben.

Szintén keltről származik a nadrág, a zakó (kazak), a hosszú kabát (kaftán).

Amíg Európa saruban, csizmában, bocskorban járt addig keleti népek behozták a háromnegyedes sarkos cipőt, az alsó fehérnemű is í...
2021-08-30 20:30:31
Attila népéből kivált testvéreink, a hunzák
... fejlődését".

A hosszú életû fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából keletkező patakokból származik. Ez a víz tele van a közeletekbe kioldott ásványi anyagokkal, szinte fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növénye...
2021-08-29 20:30:50
Ha hiszel benne
... szólalni, amit a legény úgy értett, hogy elvetette a súlykot, s a kisasszonynak nem hasonlóak az érzései. Átkozta is magát, hogy megszólalt, minek tette? Sose szokott beszélni, abbúl nem származik jó , sose. Mindig csak a félreértés.S zavarában felvett pár darab fát , s szó nélkül elindult be a házba vele. Emília rájött ,hogy mi baja a legénynek,s utána szólt.
- Én engedném!-...
2021-08-22 15:46:37
Ahol az Atlanti óceán találkozik a Csendes óceánnal
... Dél-Amerika csúcsán, (Argentína déli részén és Chili) .
Miért nem keverednek ezek a vizek ? Mert a Csendes-óceán vize alacsony sótartalmú, ami a déli polár gleccserek olvadásából származik. Az Atlanti óceán víze magas sókoncentráció.
A két óceán vize különböző sűrűségű, amely magas ozmotikus nyomást ad, és szinte lehetetlen keverni. Azt is meg kell jegyezni, hogy viharos...
2021-08-22 10:28:34
Fűszerek gyógyító tulajdonságai
... TULAJDONSÁGAI

Mint tudjuk fűszereinket nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem gyógyításra is.
Nézzünk néhány ismertebb fűszernövényt röviden:

BAZSALIKOM
A görög basileus szóból származik, királyt jelent, ami a füvek közötti helyére utal. A bazsalikomot abban az olajban használták, amivel a görög királyokat felkenték.
Gyógyhatása: Gyomorerősít...
2021-08-18 11:06:33
Létezik a turániátok,vagy nem is olyan széthúzóak a magyarok
... Pannónia istene átkozta meg a magyarokat, s ezért nem tudnak sohasem összefogni, ezért jellemző történelmükre az állandó viszály, széthúzás.

Mások szerint Szent István korából származik az átok, az ősi vallás papjaitól, a táltosoktól, akik a kereszténység felvétele miatt büntették meg honfitársaikat.

A legenda azonban nem a népvándorlás, a honfoglalás vagy az...
2021-08-13 19:30:43
1 2 3 ..........1079 1080 ......1619 1620 .....2158 2159 2160 
Címkék: Cselekedd Isten, Legyetek Dávodhoz, Amíg Európa, Szent István, belső boldogságod, világ anyagi, jegy értéke, áldás csak, jelenlétéből származik, ennek való, áldás forrása, egyéb hasznos, egyik legfőbb, adott növény, fűszerekkel való, hosszú kabát, háromnegyedes sarkos, alsó fehérnemű, hosszú élet&#251, közeletekbe kioldott, hegyek tejének, ásványi anyagokban, házba vele, déli polár, görög basileus, füvek közötti, bazsalikomot abban, olajban használták, görög királyokat, állandó viszály, kereszténység felvétele, legenda azonban, honfoglalás vagy, özvegyasszonynak, szükségletünket, megparancsoltam, megtalálhatjuk, honfitársaikat, négyzetméteres, sókoncentráció, engedelmesség, gyógyhatásait, gyógynövények, háromnegyedes, történelmükre, tulajdonságai, kisasszonynak, használhatjuk, fűszernövényt, hasznosulását, kereszténység, gondoskodjék, bazsalikomot, fűszereinket, gyomorerősít, jelenlétéből, népvándorlás, táltosoktól, szeressétek, gyógyításra, nektárjából, részesülünk, fűszerekkel, olvadásából, közeletekbe, gyógyhatása,
© 2013 TVN.HU Kft.