Belépés
CineFest - A Monos nyerte a legjobb filmnek járó fődíjat
... Zsigmond özvegye, Hertelendy Margit is elkísérte a CineFestre. A dokumentumfilm-felhozatalt erősítette Almási Tamás Folyékony arany című alkotása is, amely a tokaji aszú készítésének szépségeit és nehézségeit mutatja be a borvidék három emblematikus borászán keresztül.
Bíró Tibor kitért arra is, hogy az idei CineFest szinte minden premiervetítése teltházas volt, sőt, legtöbbs...
2019-09-21 18:02:12
Több mint 140 sajtófotó a World Press Photo kiállításon
... fényképeket, de az erdélyi Kovászna megyében készült felvétel esetében már az első pillanattól tudta, hogy jó pályamunka lehet belőle.
Máté Bence kitért arra is: fényképein a természet szépségeit igyekszik megörökíteni, általában nem a dráma érdekli. Az étkezési célból levágott lábú békák haláltusáját megörökítő kép abban az értelemben kilóg a sorból, hogy a témája a pusztít...
2019-09-18 17:11:59
34. Budapest Maraton - Két nap alatt 12 táv a programban
... hangsúlyozta.
Kiemelte a 4x2 kilométeres váltót, melyen ezúttal a családjával indul.
"Ez háromgyerekes családoknak ideális" - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a futók Budapest szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten.
Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda ügyvezetője szerint a fu...
2019-09-18 13:01:20
Elindult a Magyarország 365 fotópályázat
... Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója lesznek.
Keleti Éva hangsúlyozta: Magyarország szépségeit bemutatni olyan téma, amely várhatóan sokakat megmozgat. Mint hozzátette, reményei szerint a kiállítás nemcsak Magyarország, hanem a magyar fotó hírét is öregbíti majd a világban.
...
2019-09-03 12:31:37
Kalotaszeg 24 települése népviseletbe öltözött hagyományőrzői szavalták Ady egyik versét
... ki: "Kalotaszeg olyan, mint minden igazi nagy művészi alkotás: nem kirakatba való, tömeget vonzó reklámáru, de csak a hozzáértőnek és csak egy idő múlva leplezi le a maga igazi, nagy szépségeit. És csak annak, aki e szépségek forrásához, lelkéhez tud hozzáférni, aki megérti annak harmóniáját, logikus szervezettségét, következetes összefüggéseit. És ez a szépség sajátságosan magyar...
2019-07-14 16:01:42
Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál
... Fesztiválon három napon át hazai és külföldi lemezlovasok játszanak. A Bajával ismerkedők gumikerekes kisvonattal a város nevezetességeit, sétahajóról pedig a Sugovica és a Duna természeti szépségeit fedezhetik fel.
A fesztivál első napján nyílik meg Baján a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Boldogasszony-vándorkiállítása, amely 55 kortárs alkotó ábrázolásain keresztül mutatja ...
2019-07-10 15:02:14
Mindig vár valakit .
...
fűcsomók között ciripel , a szerelmes
gerlepárnak , vidám mókusoknak ,
kik sűrű lombjai között fel - alá ugrálnak .
A természet semmivel nem pótolható
mesés szépségeit nyújtja a Világnak .

Bédné Marika : 2019 . 07 . 09 . 11 : 18 - saját versem


...
2019-07-09 11:20:24
Hegyre menet ritkulnak a fák
... mondanivalóit korról, magyarságról, emberségről erős sodrású szuggesztív hangú költeményeiben. Drámai látása távol áll minden kiábrándultságtól és pesszimizmustól. Népies hangvitelű, a természet szépségeit dicsérő, életörömöket sugárzó, a szülőföld iránti hűséget megvalló érzékletes tájversek és életképek, háborúellenes alkotások és misztikus rapszódiák egyaránt helyt kapnak verse...
2019-06-28 10:33:34
Nyár
... könyvvel a kezünkben, a fák árnyékában.

Meg merem kockáztatni, hogy még egy kötelező olvasmányt is bevállalnánk, ha még egyszer átélhetnénk a felhőtlen nyári szünetet a maga szépségeivel. Mert a nyár szép, még akkor is, ha olykor kénytelenek vagyunk a fülledt kánikulától terhes napokat is átvészelni.

Igen, nekünk is melegünk van. Sokszor nekünk is nehezünkre ...
2019-06-21 21:00:03
Orbán Viktor meglátogatta A Magyar Nyelv Múzeumát Széphalmon
... Irodalmi Múzeum főigazgatója kalauzolta. Megmutatta neki a Kazinczy-kertet, amelyről elmondta, egy olyan zarándokhelyet szeretnének ott, ahol az oda érkezők találkoznak a magyar nyelv szépségeivel.
Azt is szeretnék - tette hozzá -, hogy "jobb magyarként menjen ki", aki ide bejött.
A Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon, Kazinczy Ferenc egykori gyümölcsöskertjének helyén...
2019-06-05 11:51:59
1 2 3 ..............................185 186 ................278 279 ...............370 371 372 
Címkék: World Press Photo, Budapest Maraton, Bajai Halfőző Fesztivál, Orbán Viktor, Magyar Nyelv Múzeumát Széphalmon, Hertelendy Margit, Almási Tamás Folyékony, Bíró Tibor, Máté Bence, Kocsis Árpád, Budapest Sportiroda, Keleti Éva, Kerekes Emőke, Szarka Klára, Tassy Márk, Magyar Természetjáró Szövetség, Nemzetstratégiai Kutatóintézet Boldogasszony-vándorkiállítása, Bédné Marika, Irodalmi Múzeum, Kazinczy Ferenc, legjobb filmnek, tokaji aszú, borvidék három, idei CineFest, erdélyi Kovászna, első pillanattól, természet szépségeit, dráma érdekli, étkezési célból, értelemben kilóg, családjával indul, futók Budapest, rendező Budapest, kiállítás nemcsak, magyar fotó, maga igazi, szépség sajátságosan, város nevezetességeit, fesztivál első, szülőföld iránti, kötelező olvasmányt, felhőtlen nyári, maga szépségeivel, nyár szép, fülledt kánikulától, olyan zarándokhelyet, magyar nyelv, vándorkiállítása, nemzetstratégiai, nevezetességeit, szervezettségét, premiervetítése, megcsodálhatják, pesszimizmustól, margitszigeten,
© 2013 TVN.HU Kft.