Belépés
A közel-keleti keresztények használatába kerül az egykori ..
... egyház használatába kerül - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár..
A baráti találkozón a magyar kormányfő és a szír pátriárka mellett Nikodémus moszuli szír ortodox érsek, Timóteus damaszkuszi szír ortodox érsek, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan államtitkár is részt vett. II. Efr...
2020-12-16 20:55:49
Damaszkuszi Szent János, áldozópap és egyháztanító 12.04
... a keresztényellenesség, ezért János elhagyta Damaszkuszt, és fogadott testvérével, Kozmásszal 700 körül bevonult a Jeruzsálemhez közel fekvő Mar Saba-kolostorba. V. János jeruzsálemi pátriárka szentelte pappá. Ott is halt meg a század közepe táján.

- Damaszkuszban született a VII. század második felében, keresztény családban. Kiváló filozófus, a Jeruzsálem melletti Szen...
2020-12-04 13:48:11
Kereszténydemokrácia - Államtitkárok: sikeres a kereszténydemokrata politika
...
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt: a kereszténydemokrácia Magyarországon ma él és virul, a kereszténydemokrata értékekkel felvértezett kormányzati politika 2010 óta sikerre viszi Magyarországot.
Úgy értékelt: mára egy keresztény, nemzeti, polgári szövetség részeként a keresztény értékek és a keresztény társada...
2019-10-31 17:12:35
Szír pátriárka: modellértékű a magyar segítség az üldözött keresztényeknek
... megpróbál segíteni, félretéve a politikát, és ez reményt ad: élnek a világon olyan emberek, akik készek arra, hogy kockáztassák a helyzetüket, mert meg akarják érteni az igazságot - mondta a pátriárka.
Közölte, hogy az elmúlt hét év során Szíria elveszítette keresztény népességének a felét, de Libanonból, Jordániából és más közel-keleti országokból is távoznak a keresztények....
2018-12-13 19:32:21
Magyar mise és magyar kiállítás a Vatikánban az üldözött keresztényekről
... Gergeny az EMMI stratégiai helyettes államtitkára és Varga Benedek a Nemzeti Múzeum főigazgatója részvételével. A kiállítás megnyitásán részt vesz Ignatius Joseph III Younan antióchiai szír pátriárka, valamint húsz, Magyarországon ösztöndíjjal tanuló szíriai keresztény fiatal is felszólal.
Szerdán Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős...
2018-10-08 15:02:12
Az államok közül csak a magyar segít – interjú a maron
... váltak. Ezek után nevezték el őket maronitáknak. 686-ban pátriárkát választottak maguk közül antióchiai székhellyel, mivel már a egyházon belüli szakadások miatt nem maradt katolikus pátriárka Antióchiában, ami az első székhely volt, és Szent Péter alapította Róma előtt. Mivel a maroniták mindig is katolikusok voltak és a kezdetektől Rómával léptek unióra, ezért választottak maguk...
2018-09-01 23:14:52
Az államok közül csak a magyar segít
Interjú a maronita pátriárkával.
.......
Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet ma...
2018-08-27 12:41:54
Apokrif iratok titkai és története - Magyar György
... Ádám és Éva könyve
-- Jeremiás apokrifon
-- Ézsaiás felemeltetése

Apokaliptikus jellegűek
-- Hénokh könyve
-- Szedrákh apokalipszise
-- A tizenkét pátriárka testamentuma
-- Mózes mennybemenetele
-- Báruk szír apokalipszise
-- Báruk görög apokalipszise
-- Ezra apokalipszise
-- Illés apokalipszise

Tanító jellegű...
2018-05-09 05:50:50
Keresztények védelme - Balog: a kereszténység megőrzése egyben a demokrácia megőrzése is
...
A miniszter kiemelte: a közel-keleti keresztények szenvedéseinek megismerése és a magyar kormány kiállása mellettük önérdek is, hiszen lehetőséget ad arra, hogy megújítsuk Európa keresztény alapjait.
Az ő példájuk segít megérteni, "micsoda érték", hogy "szabadon élhetjük" a keresztény életformát, és azt is, hogy mit jelent a hit megőrzése.
A miniszter felidézte: 1...
2017-10-12 13:03:23
Szír pátriárka: a közel-keleti keresztények üldözése felnyithatja az európaiak szemét
... összecsapás, hanem a terrorizmus harcol mindenki más ellen. Nagyon sok muszlim vált a terror áldozatává, ugyanakkor sajnos nagyon sok szimpatizál az Iszlám Állammal és támogatja őket.
A pátriárka elmondása szerint Szíriában "már elvesztettük a keresztények 40-45 százalékát, Irakot több mint a 80 százalékuk elhagyta, Törökországot pedig még ennél is többen.
Többször előfo...
2017-02-25 21:03:59
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Damaszkuszi Szent János, Magyar György, MTI-t Havasi Bertalan, Miniszterelnöki Sajtóirodát, Semjén Zsolt, Azbej Tristan, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Varga Benedek, Nemzeti Múzeum, Ignatius Joseph III Younan, Szerdán Azbej Tristan, Szent Péter, Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia, Iszlám Állammal, közel-keleti keresztények, magyar segítség, üldözött keresztényeknek, üldözött keresztényekről, államok közül, magyar segít, kereszténység megőrzése, demokrácia megőrzése, európaiak szemét, baráti találkozón, magyar kormányfő, szír pátriárka, század közepe, keresztény értékek, keresztény társada, világon olyan, kiállítás megnyitásán, egyházon belüli, első székhely, maroniták mindig, kezdetektől Rómával, maronita pátriárkával, nemzetközi közösség, kereszténység gyökerét, tizenkét pátriárka, miniszter kiemelte, magyar kormány, keresztény életformát, miniszter felidézte, terrorizmus harcol, terror áldozatává, pátriárka elmondása, keresztények 40-45, keresztényeknek, keresztényekről,
© 2013 TVN.HU Kft.