Belépés
A vöröshagyma hajra, bőrre és egészségre gyakorolt jótékony


Lehet, hogy a szúrós szaga miatt nem szívesen fogyaszt vöröshagymát, de a hatásai miatt igazán megéri. A hagyma sokféle receptben felhasználható és könnyedén fogyasztható. Ezenkívül olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a betegségekkel szemb...
2020-12-26 00:39:09
Délutánra olvasnivaló!
... ingerülten.

- Nem úgy tűnik! Pattanj, mert sietünk!

- Mindig sietünk - nyelvelt vissza.

Péntek volt, könnyű órák, de a kislány majdnem elaludt rajzolás közben. Kati néni szúrós tekintettel méregette. Meg is jegyezte, hogy az életben nem látott még ilyen lassú rajzolást.

Álmos volt, időnként a szíve hevesen zakatolt. Egyetlen épkézl...
2020-07-14 17:17:17
Sárközi György versei
... félsz-e, egy nemerés éjjel
Hogy megindulnak a lomha
Erdők s hitvány fajod letiporják
S földöntik városaid halomra?

Sáros gyökereikkel
Megfojtják csecsemődet.
Szúrós, nagy ágaikkal
Halálba ölelik nődet
Szétrúgják pénzed és árud.
Mit gyüjtöttél s mit adtál-vettél,
S gyökeret vernek s tenyésznek
Ott, hol te bűnt vetettél....
2020-02-19 22:30:23
Gyógynövény kisokos
... reumás fájdalmakra. Étkezésnél húsételek fűszerezésére használható.Fekete nadálytő

Fekete gyopár (Symphytum officinale L.). Nyirkos réteken, ártereken élő szúrós szőrökkel borított nővény. A gyökeréből áztatással készült kivonat gyomor- és bélbántalmakra, fekély ellen használható. Csonterősítő, elősegíti a hegképződést, alkalmazható sebekre, vis...
2019-07-01 10:50:02
Imre Flóra
... kezed.

TETSZHALOTT


bezárva húsom reménytelenül
torz és élettelen tömbjébe
bénán taszítón szúrós-keserűn
magam mégis ifjú-magamnak nézve

a belső képen lángként lobbanó
hajjal a gyenge surló fényben...
2019-01-15 20:00:37
Jánossomorjai beszédek 2014
... a fotók, filmek képei. Ugyanaz, mégis egészen más nézőpontok. Köztünk vannak azok, akik 56-ban, fiatalként érezhették a mosonmagyaróvári laktanya előtt, milyen a golyó, a gránátrobbanás szúrós szaga... A mai fiatalok láthatták az azonosításra váró halottak fotóit, akik olyan fiatalok és olyan naivak is voltak, mint ők. Vagy talán sokkal-sokkal felnőttebbek.
Az idősebbek k...
2018-10-15 06:57:59
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
... káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy a káposztát ne főzze túl, mivel a túlfőzéssel intenzívebb lesz a káposzta szúrós szaga. Ehelyett azonban párolhatja vagy sütheti is, vagy fogyaszthatja nyersen.

A káposzta kiválóan illik a burgonyához, hagymához és répához, a húsok közül pedig a marhahús...
2018-08-08 13:07:48
Téli mesék
... erdőbe. Egy hatalmas, csupasz tölgyfa haragosan teszi keresztbe előtte ágkarjait:
- Megállj! Hogy merészeled zavarni téli álmunkat?
S az erdő egyszerre megelevenedik. Fák és bokrok, szúrós cserjék, csavarodó indák tépik az anya kendőjét, ruháját. De az anya csak megy, küszködve halad előre, s eléri mégis az erdőn át a mezőt.
A mezőn vad szél csap a szemébe:
- E...
2018-01-15 20:30:31
Megfejtették a durián gyümölcs szúrós szagának titkát
...
Három évnyi munka után az öt rákkutatóból álló csoport a világon elsőként készítette el a labdaméretű, tüskés dél-ázsiai gyümölcs genetikai térképét, eredményeik a Nature Genetics című szaklap aktuális számában jelentek meg.
Munkájukat magukat meg nem nevező duriánrajongók finanszírozták.
A tudósok megtalálták azt az illatgént, amelynek a számlájára írható a durián ...
2017-10-10 10:52:25
A műtrágya szaga mérgező -e?
... létrejöhet nemkívánatos kémiai reakció aminek hatására kicsapódhatnak fontos elemek a műtrágyából és olyan elemek jöhetnek létre amit a növény nem tud hasznosítani.
Ha akkor érzed ezt a szúrós szagot, amikor összekevered ezeket az anyagokat, akkor valószínűleg ammónia szabadul fel, de az is kis mennyiségben ami nem ártalmas, ezért ne ne keverd össze őket! Ezekbe a tápoldatokb...
2017-05-17 10:02:33
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Sárközi György, Imre Flóra, Nature Genetics, vöröshagyma hajra, káposzta bőrre, durián gyümölcs, műtrágya szaga, szúrós szaga, hatásai miatt, hagyma sokféle, betegségekkel szemb, kislány majdnem, szíve hevesen, nemerés éjjel, gyökeréből áztatással, belső képen, gyenge surló, mosonmagyaróvári laktanya, gránátrobbanás szúrós, azonosításra váró, túlfőzéssel intenzívebb, káposzta szúrós, káposzta kiválóan, húsok közül, erdő egyszerre, anya kendőjét, anya csak, világon elsőként, tudósok megtalálták, számlájára írható, szúrós szagot, mosonmagyaróvári, felhasználható, kicsapódhatnak, gránátrobbanás, finanszírozták, bélbántalmakra, duriánrajongók, betegségekkel, jánossomorjai, megelevenedik, fogyaszthatja, reménytelenül, fűszerezésére, elkészíthető, fogyasztható, megfejtették, hasznosítani, vöröshagymát, azonosításra, felnőttebbek, nemkívánatos, rákkutatóból, gyökereikkel, hegképződést, valószínűleg, alkalmazható, csonterősítő, összekevered, mennyiségben, labdaméretű, olvasnivaló, használható, tetszhalott, burgonyához,
© 2013 TVN.HU Kft.