Belépés
Koronavírus - A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában
... államfő még inkább kiterjeszthesse hatalmát. Az ellenzék szerint emellett az is hozzájárult a koronavírus-fertőzöttek számának drámai növekedéséhez, hogy a március közepén bevezetett szükségállapotot és a drákói intézkedéseket követően május elején egyik napról a másikra feloldottak minden korlátozást, engedélyezték a tömeges rendezvényeket, és a választások alkalmával sem voltak ...
2020-07-09 09:51:16
Koronavírus - Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában
... szövődményeibe. A halottak száma még soha nem volt ilyen magas, a fertőzöttek száma pedig már több mint egy hete napi háromszáz körül mozog.
Szerbiában március 15-én vezettek be szükségállapotot, amelynek következtében hétvégi kijárási tilalmat vezettek be, bezárták a vendéglátóhelyeket, az iskolákat, az óvodákat, leállították a tömegközlekedést, betiltották a tömeges rendezv...
2020-07-07 19:52:08
Koronavírus - Mégsem rendezik meg az idén a nagy szerbiai zenei fesztiválokat
... érdekében. A lap emlékeztetett arra, hogy ilyen intézkedéseket csak a parlament hozhatna, a kormány csak akkor korlátozhatja például az állampolgárok szabad mozgását, ha előtte szükségállapotot vezetett be, de ahogyan Albin Kurti, úgy Avdullah Hoti is elutasítja ezt a lehetőséget.
Észak-Macedóniában hétfőről keddre 7046-ról 7124-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Egy n...
2020-07-07 10:51:30
Koronavírus - Spanyolországban csaknem két és fél millióan eshettek át a fertőzésen egy tanulmány szerint
... Yotti, a III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.
Spanyolországban több mint három hónap után június 21-én oldották fel az állampolgárok szabad mozgását korlátozó szükségállapotot, és nyitották meg a határokat, elsőként az Európai Unió tagállamaiból érkezők előtt.
A maszkviselés továbbra is kötelező minden zárt nyilvános helyen, továbbá közterületen is akkor, h...
2020-07-06 17:03:59
Koronavírus - Egy boszniai felmérés szerint az emberek ismét korlátozásokat akarnak
... egymásnak adták át a fertőzést.
Észak-Macedóniában szombatra 3538-ról 3701-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Nem hosszabbítják tovább a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotot Észak-Macedóniában, így lehetővé válik a korábban április 12-ére tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.
Bosznia-Hercegovináb...
2020-06-13 10:20:52
Koronavírus - Nem hosszabbítják meg a szükségállapotot Észak-Macedóniában
...
A szükségállapot megszűntével lehetővé válik a korábban április 12-tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.
A szükségállapotot március közepén vezette be Szkopje előbb 30 napra, majd tizenöt naponként újra hosszabbítva június 14-ig. A szükségállapot ideje alatt lezárták a határokat, betiltottak a tömeges rendezvényeket,...
2020-06-12 15:52:54
Koronavírus - Ismét nő a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon
... korábban áprilisra tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások új időpontjáról, és azt is elmondja, meghosszabbítják-e újra a vasárnap véget érő szükségállapotot.
Bosznia-Hercegovinában péntekre 2781-ről 2866-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Járványügyi szakértők az elővigyázatossági intézkedések betartására figyelmeztettek, ...
2020-06-12 11:01:57
Az Egyesült Államok déli tagállamában ért partot a Cristobal trópusi vihar
... Dauphin-szigetről az időjárástól függően kimentik az ott tartózkodókat. Mississippiben víz alá kerültek a tengerparti strandok és a part menti országutak is.
Donald Trump amerikai elnök szükségállapotot hirdetett Louisiana egész területére, ami azt jelenti, hogy a déli tagállam szövetségi anyagi támogatást kérhet a vihar utáni károk elhárításához.
A meteorológusok előr...
2020-06-08 07:05:13
Koronavírus - Spanyolország hat tartományában egy hete nem hunyt el senki a fertőzésben
... el. A szaktárca jelentésében ezek nem szerepelnek.
A kormány jövő keddi ülésén javaslatot fogad el arról, hogy a parlament hosszabbítsa meg a március 15. óta érvényben lévő szükségállapotot június 21-ig. A tervek szerint a járványügyi korlátozásokat június végéig oldják fel fokozatosan és júliustól az országot újból megnyitják a nemzetközi turizmus előtt.
A spanyol stati...
2020-06-01 19:16:49
Koronavírus - A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot
...
A március 15. óta érvényben lévő szükségállapot felhatalmazást ad a kormánynak rendkívüli intézkedések bevezetésére a járványügyi védekezésben, ilyen például az állampolgárok szabad mozgásának korlátozása.
Az alkotmány értelmében egyszerre 15 napra rendelhető el, további fenntartásához minden alkalommal a törvényhozás támogatása szükséges.
"Nem feledhetjük, hogy a C...
2020-05-31 20:27:46
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: Egyesült Államok, Albin Kurti, Avdullah Hoti, Európai Unió, Donald Trump, belügyminiszter szerint, nagy szerbiai, tanulmány szerint, boszniai felmérés, emberek ismét, fertőzöttek száma, spanyol kormány, járvány miatti, ellenzék szerint, március közepén, drákói intézkedéseket, másikra feloldottak, tömeges rendezvényeket, választások alkalmával, halottak száma, hete napi, tömeges rendezv, parlament hozhatna, kormány csak, állampolgárok szabad, regisztrált fertőzöttek, maszkviselés továbbra, igazolt fertőzöttek, korábban április, szükségállapot megszűntével, szükségállapotot március, szükségállapot ideje, vasárnap véget, azonosított fertőzöttek, elővigyázatossági intézkedések, időjárástól függően, tengerparti strandok, part menti, déli tagállam, vihar utáni, meteorológusok előr, szaktárca jelentésében, kormány jövő, parlament hosszabbítsa, tervek szerint, járványügyi korlátozásokat, országot újból, nemzetközi turizmus, spanyol stati, kormánynak rendkívüli, járványügyi védekezésben, alkotmány értelmében,
© 2013 TVN.HU Kft.