Belépés
Módosították a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetését
... A képviselő ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a polgármester úgy írt ki közbeszerzést, majd kötött szerződést egy a strandfürdőben megvalósítandó beruházásra, hogy az ehhez szükséges forrás nem állt rendelkezésre.
A képviselő közölte, ez felveti a fedezet nélküli kötelezettségvállalás gyanúját, ezért kezdeményezte, hogy az eset tisztázására alakuljon vizsgálóbizotts...
2018-12-17 13:42:23
Az EIB 200 milliós euró kölcsönnel segíti a ferihegyi repülőtér bővítését
... folytatódott.
Ezzel párhuzamosan az EIB 20 millió eurós hitelt jelentett be az EFSI keretében az Aimotive magyar gépjármű-technológiai vállalat számára. Ezzel a pénzzel főként az önvezető járművekhez szükséges, mesterséges intelligenciával működő szoftver fejlesztését támogatják.
Mint írták, a kölcsön lehetővé teszi, hogy a cég továbbfejlessze jelenlegi technológiáját, f...
2018-12-14 13:41:57
LMP: a kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!
... kórház ellátási kötelezettségét; le kell váltani az intézmény parancsnokát, és az egészségügy területén jártas vezetőt kell kinevezni, emellett növelni kell a működéshez és a bérekhez szükséges forrásokat; átláthatóvá kell tenni a működést, a kórházat pedig a háziorvosi rendszer és a szakrendelők megerősítésével tehermentesíteni kell.
A problémákat sorolva elmondta: az intézm...
2018-12-14 10:41:21
Visszatérnek Oroszországba a Venezuelába vezényelt hadászati bombázók
... szakaszain az orosz rakétahordozókat a venezuelai légierő Szu-30-as és F-16-os típusú vadászrepülőgépei kísérték. A közös manőver során a két ország pilótái a légi feladatok elvégzéséhez szükséges együttműködést gyakorolták.
Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta: a gyakorlatot a légtérhasználatra vonatkozó nemzetközi szabályok szigorú betartása mellett hajtották végre....
2018-12-14 08:41:18
Krónika 9. rész (határozathozatalok)
... költségvetési fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosítás végrehajtásához az eddigi előzetes egyetértés kérése helyett immár csak az államháztartásért felelős miniszter tájékoztatása szükséges. A fejezetet irányító szervtől eggyel alacsonyabb szintre kerülnek a különféle költségvetési szervek közötti előirányzat-módosítási jogkörök.
Megteremtették annak lehetőségét is, hogy...
2018-12-12 13:42:01
Önálló közigazgatási bírósági rendszer jön létre
... a költségvetés közigazgatási bírósági fejezetére, a közigazgatási bírói pályázatokkal és bírósági vezetői kinevezésekkel kapcsolatos feladatokra, továbbá az ezen bíróságok működéséhez szükséges statisztikai, infrastrukturális és informatikai feltételek biztosítására.
A bíróságok felálltában átmeneti évet jelent a 2019-es. Ekkor választják meg a Közigazgatási Felsőbíróság elnö...
2018-12-12 12:21:58
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... ellátása nem sérül. Az egyházak az oktatás, szociális ellátás, család-, gyermek- és ifjúságvédelem, valamint a kultúra terén láthatnak el állami vagy önkormányzati feladatokat, az ehhez szükséges infrastruktúrát már az önkormányzatok is az egyházak rendelkezésére bocsáthatják vagyonuk terhére.
Az állam és az önkormányzatok ingyenesen átruházhatják egymásnak közös tulajdonukba...
2018-12-12 12:21:28
Brexit - A konzervatív Brexit-tábor szerint egyre nagyobb az esélye a bizalmatlansági szavazásnak Theresa May e
... alsóházi frakció lázadó csoportosulásának tagjai a BBC-nek és más brit médiatársaságoknak kedd éjjel úgy nyilatkoztak: egyre biztosabbak abban, hogy összegyűlt a bizalmatlansági indítványhoz szükséges számú képviselői beadvány.
Ezt hivatalos forrásból nem erősítették meg, és Theresa May, aki jelenleg Brüsszelben tartózkodik, a BBC televíziónak nyilatkozva kedd délután azt mo...
2018-12-11 23:45:39
Brexit - Theresa May: biztosítékokra van szükség, hogy a tartalékmegoldás csak átmeneti lehet
...
Theresa May ugyanakkor cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-frakciója összegyűjtötte a szükséges számú képviselői beadványt az ellene tervezett bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséhez.
May a nap folyamán Hágában Mark Rutte holland miniszterelnökkel, majd Berlinben Angela Merkel német kancellárral tárgyalt ...
2018-12-11 20:35:31
Borbély Lénárd lett a BÖSZ társelnöke
... BÖSZ szerdai közgyűlésén egyetértettek az életvitelszerű közterületen tartózkodásról szóló jogszabályban megfogalmazott célokkal és támogatják a jogszabályok érvényesítését, valamint a szükséges források biztosításával a többletfeladatok ellátását is készek vállalni.
A hajléktalanellátással kapcsolatban a BÖSZ közgyűlése javasolja, hogy a Budapestre tervezett befogadóállomást...
2018-12-07 13:51:23
1 2 3 ..............................187 188 ...............280 281 ...............373 374 375 
Címkék: Visszatérnek Oroszországba, Theresa May, Borbély Lénárd, Közigazgatási Felsőbíróság, Konzervatív Párt, Hágában Mark Rutte, Berlinben Angela Merkel, hódmezővásárhelyi önkormányzat, ferihegyi repülőtér, kormány haladéktalanul, konzervatív Brexit-tábor, bizalmatlansági szavazásnak, tartalékmegoldás csak, képviselő ugyanakkor, ehhez szükséges, képviselő közölte, fedezet nélküli, eset tisztázására, pénzzel főként, önvezető járművekhez, kölcsön lehetővé, intézmény parancsnokát, egészségügy területén, bérekhez szükséges, kórházat pedig, háziorvosi rendszer, szakrendelők megerősítésével, problémákat sorolva, orosz rakétahordozókat, venezuelai légierő, közös manőver, légi feladatok, orosz védelmi, légtérhasználatra vonatkozó, eddigi előzetes, államháztartásért felelős, fejezetet irányító, különféle költségvetési, költségvetés közigazgatási, közigazgatási bírói, ezen bíróságok, bíróságok felálltában, kultúra terén, egyházak rendelkezésére, önkormányzatok ingyenesen, bizalmatlansági indítványhoz,
© 2013 TVN.HU Kft.