Belépés
Házhoz viszi a könyveket az időseknek több könyvtár
... kapcsolat nélkül is van lehetőség a könyvtáros segítségét igénybe venni. Az élő online könyvtári tájékoztatás során Skype-on keresztül lehet kérdezni a könyvtárost, a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz adatbázis-ajánlókat állítanak össze a könyvtárak munkatársai.
A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen k...
2020-03-27 17:02:37
Koronavírus - Ombudsman: ne hagyjuk magukra a legrászorultabbakat!
... társadalmi csoportok nincsenek egyformán felkészülve, s ez különösen igaz a sérülékeny helyzetű személyekre - írták. Rámutattak: a járvány következményeinek egyedi kihívásai - így a digitális oktatáshoz szükséges informatikai háttér hiánya, az elszigetelődés, a munka- és kereseti lehetőségek beszűkülése vagy megszűnése, az ebből fakadó anyagi nehézségek és az alapvető szolgáltatás...
2020-03-26 15:01:53
Koronavírus - Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés
... köznevelésben és a szakképzésben pedig tantermen kívüli, digitális munkarend van érvényben.
A köznevelésben az elmúlt években végrehajtott fejlesztések megteremtik az alapot a digitális oktatáshoz, a felsőoktatásban működő digitális oktatási hálózatok, eszközök és módszerek a világ élvonalához tartoznak - emelte ki Palkovics László.
A köznevelésben és a felsőoktatásban d...
2020-03-24 16:03:21
Koronavírus - Számos cég ajánl segítséget a távoktatáshoz tanároknak, szülőknek
... Konzultációra az iskola online felületén lehet időpontot foglalni.
A Telenor a HiperSuli csapatának szaktudásával próbál kapaszkodót adni szülőknek és pedagógusoknak a digitális oktatáshoz, miután oktatóik jó ideje alkalmaznak digitális eszközöket a normál tanmenetben is. Külön javaslatcsomagot állítottak össze praktikus tanácsokkal a tanároknak/intézményeknek, illetve a szül...
2020-03-19 07:05:28
Koronavírus - Romániában rendkívüli állapotot vezettek be
... rendelettel. Ezek az intézkedések ideiglenesen korlátozhatják a mozgási, gyülekezési és gazdasági szabadságot, a sztrájkjogot, a családi- és magánélethez, a lakhely sérthetetlenségéhez, az oktatáshoz, és a magántulajdonhoz való jogot.
Iohannis az ország lakosságához intézett televíziós beszédében kifejtette: Románia csak akkor tudja hatékonyan felvenni a harcot a koronavírus...
2020-03-16 16:22:51
Felvételi - Nyilvánosak a keresztféléves eljárás ponthatárai
... közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. Előfordulhat, hogy megfelelően felkészült jelentkezők hiányában vagy egyéb okok (például az oktatáshoz szükséges, a felvétel alapvető feltételeit teljesítő minimális létszámnál kevesebb jelentkező) miatt egyes jelentkezési helyeken a meghirdetés ellenére sem indul új évfolyam.
Az Okt...
2020-01-23 15:52:01
Felvételi - Ma hozzák nyilvánosságra a keresztféléves eljárás ponthatárait
... közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. Előfordulhat, hogy megfelelően felkészült jelentkezők hiányában vagy egyéb okok (például az oktatáshoz szükséges, a felvétel alapvető feltételeit teljesítő minimális létszámnál kevesebb jelentkező) miatt egyes jelentkezési helyeken a meghirdetés ellenére sem indul új évfolyam.
Az Okt...
2020-01-23 07:04:50
Ombudsman: nem megfelelően biztosított a kórházban kezelt gyerekek oktatása
... kedden eljuttatott közleményében azt írta: Kozma Ákos átfogó vizsgálata megállapította, hogy egy hosszú kórházi ellátásra szoruló gyerek nagyon kevés helyen tud hozzájutni a szükséges oktatáshoz.
A Magyar Pedagógiai Társaság beadványa nyomán hivatalból indult vizsgálat feltárta, hogy a jogbiztonság követelménye ezen a területen több okból is sérül. A jogszabály eleve nem rög...
2019-12-03 11:51:44
Átadták a mohácsi könyvtárban kialakított természettudományos élményközpontot
... fejlesztése mellett döntött - hangsúlyozta a polgármester.
Mint ismertette, a fejlesztés keretében 40 fős oktatótermet és számítástechnikai termet alakítottak ki, illetve beszerezték az oktatáshoz szükséges - robotikai és természettudományos - eszközöket, bútorokat.
Kovácsné Bodor Erika, a szakmai munkacsoport vezetője az MTI-nek elmondta: a központ az általános és köz...
2019-04-25 16:29:43
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton.
2019. április 19., péntek | 22:19
Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a ,,Slaves no more" Társaság elnöke írta.
.................
2019-04-20 16:15:27
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Digitális Összefogás, Keresztút Ferenc, Palkovics László, Kozma Ákos, Magyar Pedagógiai Társaság, Kovácsné Bodor Erika, Eugenia Bonetti, időseknek több, távoktatáshoz tanároknak, keresztféléves eljárás, kórházban kezelt, mohácsi könyvtárban, könyvtáros segítségét, könyvtárak munkatársai, bibliotékák továbbra, sérülékeny helyzetű, járvány következményeinek, digitális oktatáshoz, ebből fakadó, alapvető szolgáltatás, szakképzésben pedig, elmúlt években, felsőoktatásban működő, világ élvonalához, iskola online, normál tanmenetben, intézkedések ideiglenesen, magántulajdonhoz való, ország lakosságához, első olyanra, pontszáma eléri, megállapított ponthatárt, oktatáshoz szükséges, felvétel alapvető, meghirdetés ellenére, hosszú kórházi, szükséges oktatáshoz, jogbiztonság követelménye, területen több, jogszabály eleve, fejlesztés keretében, szakmai munkacsoport, idei római, magántulajdonhoz, javaslatcsomagot, forrásanyagokhoz, felsőoktatásban, élményközpontot, nyilvánosságra, megállapította,
© 2013 TVN.HU Kft.