Belépés
Grezsa István: a magyar kormány minden támogatást megad a jövőépítéshez a kárpátaljai magyar iskoláknak
... eredményesen épülhessen a jövő a kárpátaljai magyar iskolákban, hogy a 21. században is megmaradjon a nagy múltú Drugeth Gimnázium magyarságmegtartó ereje, és minden kárpátaljai magyar a szülőföldjén tudjon boldogulni."
Kovács Péter, a gimnázium igazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy az 1974-ben eredetileg óvodának készült tanintézmény épületét - amelybe a gimnázium 2...
2018-12-13 16:22:14
Szili Katalin: a kárpátaljai magyarságnak éreznie kell, hogy az anyaország mellette áll
... nélküli élet feltételeinek, az akadálytalan határátlépésnek - a biztosításáért kell folytatnia a többségi társadalom törekvéseivel szemben. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy sikerüljön szülőföldjén tartani a kárpátaljai magyar ifjúságot és megőrizni az értelmiséget.
A miniszterelnöki megbízott kiemelte: az ukrán többségi társadalomnak meg kell értenie, hogy a biztonság kérdésé...
2018-12-08 17:46:58
Potápi: továbbra is az MKP a magyar kormány stratégiai szövetségese a Felvidéken
... növelni, s ennek teljesítése eddig jól halad. Az államtitkár a Felvidéken megvalósuló gazdaságélénkítő programról azt mondta: az jelentős szerepet játszik a helyi magyar közösség saját szülőföldjén történő boldogulásában, mivel a felvidéki magyar vállalkozók jelentős hányada az ország hátrányos helyzetű régióiban él.
Potápi Árpád János később részt vett a magyar állami támoga...
2018-09-26 17:29:00
Kövér: elődeink sokat küzdöttek azért, hogy működőképes demokráciában élhessünk
... olyan anyaország maradjon, amelyre minden magyar ember mindenkor számíthat, és minden magyar embert mindenkor segít abban, hogy megőrizze anyanyelvét, kultúráját, hagyományait és a szülőföldjén élve tudjon boldogulni.
Kövér László azt mondta, az elődeink Magyarországon és Erdélyben egyaránt sokat küzdöttek azért, hogy 1990 óta - még ha nem is tökéletes, de működő - demokráci...
2018-09-14 10:51:13
A horvátországi magyarság helyzetéről tájékozódik az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága
... hangsúlyozta.
A másik legfontosabb dologként az oktatást említette, valamint a gazdaságfejlesztési programot, amely szerinte hozzásegíti a horvátországi magyarságot ahhoz, hogy meg tudjon élni a szülőföldjén.
Az oktatási intézmények közül a laskói általános iskolát és a HMOMK-t emelte ki, előbbi új tornacsarnokot kapott, míg utóbbi iskolaközpont mellett rövid időn belül ...
2018-09-10 19:12:30
Krónika 5. rész (alkotmánymódosítás)
... bevándorláspolitikát nemzeti hatáskörben kell tartani, az LMP semmiféle felülről nyitott kvótát nem támogat, az EU külső határait meg kell védeni, és azt kell célul tűzni, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni - fejtette ki.
A gyülekezési joggal kapcsolatban tervezett passzust a politikus úgy értékelte: a kormány azért illesztette a javaslatba, hogy az ellenzék bizto...
2018-06-05 13:42:10
Krónika 2. rész (napirendelőtt)
... kezdeményezésére, rámutatva: ennek az a lényege, hogy a magyar gazdaságot, vállalkozásokat versenyképessé tudják tenni, európai szintű, versenyképes béreket biztosítsanak, s mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. Ehhez azonban a béreket, jövedelmeket növelni kell. Felszólította a kormányfőt, válaszoljon, miért nem támogatja a kezdeményezést, amely mögé nyolc kelet-közép európa...
2017-06-12 11:52:01
Jobbik: történelmi küzdelem indult a magasabb munkabérekért
...
Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a kezdeményezéssel elindulhat egy társadalmi párbeszéd, azért, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. Véleménye szerint az elmúlt 27 évben kormányzó politikai elit felelőssége, hogy ma egy magyar fiatalnak az elszegényedés és az elvándorlás között kell választania.
A béru...
2017-05-27 15:47:32
Semjén: feladatunk, hogy aki meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson
... vissza nem térítendő támogatásra és kedvezményes hitelre, és Kárpátalján, Szlovéniában és Horvátországban is indítottak hasonló programokat, amelyek lényege, hogy az ott élő magyarság szülőföldjén tudjon boldogulni. Ez jó a többségi nemzethez tartozóknak is, mert az infrastrukturális fejlesztésekből ők is profitálnak.
Kifejtette: az a feladatuk, hogy a határon túli magyarság ...
2017-01-01 19:14:37
KKM: jelentős érdeklődést váltott ki a kárpátaljai és a vajdasági gazdaságfejlesztési program
... hangsúlyozta: ezek a határ menti területeken elindult vagy tervezés alatt álló, a magyar költségvetésből finanszírozott gazdaságélénkítő programok elősegítik, hogy a határon túli magyarság a szülőföldjén tudjon boldogulni, egyúttal viszont be is kapcsolják az ottani magyar lakosságot az anyaország vérkeringésébe.
Ismertetése szerint a Vajdaságban a magyar kormány tavaly novem...
2016-11-11 15:21:38
1 2 3 
Címkék: Grezsa István, Szili Katalin, Drugeth Gimnázium, Kovács Péter, Potápi Árpád János, Kövér László, Gyöngyösi Márton, magyar kormány, kárpátaljai magyar, kárpátaljai magyarságnak, anyaország mellette, horvátországi magyarság, magasabb munkabérekért, nagy múltú, szülőföldjén tudjon, gimnázium igazgatója, 1974-ben eredetileg, akadálytalan határátlépésnek, biztosításáért kell, többségi társadalom, miniszterelnöki megbízott, ukrán többségi, biztonság kérdésé, jelentős szerepet, helyi magyar, felvidéki magyar, ország hátrányos, magyar állami, szülőföldjén élve, elődeink Magyarországon, másik legfontosabb, oktatást említette, horvátországi magyarságot, oktatási intézmények, laskói általános, gyülekezési joggal, kormány azért, ellenzék bizto, magyar gazdaságot, párt országgyűlési, kezdeményezéssel elindulhat, társadalmi párbeszéd, magyar fiatalnak, elvándorlás között, többségi nemzethez, infrastrukturális fejlesztésekből, határon túli, határ menti, magyar költségvetésből, ottani magyar, anyaország vérkeringésébe,
© 2013 TVN.HU Kft.