Belépés
Hurma gyógyhatásairól
... jutunk.

A mi vidékünkön is megterem, és sok kiskert dísze a csodálatos narancssárga, fényes héjú gyümölcseivel, melyek ősszel színesítik a helyi piac választékát. Október, novemberben szüreteljük, és utóérlelés után válik ehetővé. A fán maradt termések az első fagyok után annyira édesek mint a lekvár.

A fán maradt termések az első fagyok után annyira édesek m...
2019-04-01 21:00:21
A borsmentáról....
... ajánlott.
A leveleire lesz csak szükség, de a szárítási eljárás miatt hosszú ágakkal szüreteljük le a borsmentást. Kössünk belőlük laza csokrokat, körülbelül 10-12 ágat kössünk lazán össze, de ne csússzon szét, mert le fogjuk lógatni őket. Nem a napon...
2018-02-28 18:03:34
Aranyosi Ervin: Szüret
... van itt a must ideje,
- jó helyen és jókor -
hosszú utat jár be,
mire lesz belőle jó bor.

Borongós ugyan az idő,
na de mi mulassunk!
Szüreteljük le a termést,
hogy mustot ihassunk!
Csendüljön fel lelkünkből
egy hangulatos bordal!
Emeljük a jó kedvünket
a tavalyi borral.

Hadd teljen meg a puttonyunk...
2017-09-21 08:08:02
Aranyosi Ervin: Szüret
... van itt a must ideje,
- jó helyen és jókor -
hosszú utat jár be,
mire lesz belőle jó bor.

Borongós ugyan az idő,
na de mi mulassunk!
Szüreteljük le a termést,
hogy mustot ihassunk!
Csendüljön fel lelkünkből
egy hangulatos bordal!
Emeljük a jó kedvünket
a tavalyi borral.

Hadd teljen meg a puttonyunk...
2017-09-20 08:30:27
Kökény
... tartja.

A kökényt akkor érdemes gyűjteni, amikor a dér megcsípte - október, november hónapban -, mert ilyenkor lesz jó puha és zamatos, édeskék ízű. Ha a kelleténél hamarabb szüreteljük le, akkor még kemény és savanykás lesz, ami miatt sokat veszít élvezeti értékéből.

A kökényből a teán kívül készíthetünk még lekvárt, szörpöt, likőrt, sőt sültek m...
2016-11-19 20:15:19
Csipkebogyó likör:
Csipkebogyó likőr - Egészségséfünk receptje

Ezzel a recepttel már az adventi készülődéshez szeretnék hozzájárulni. Bár most szüreteljük a csipkebogyót, mire ebből kész ital lesz, már az adventi ünnepek is beköszöntenek.

Elkészítési idő: kb. 6 hét

Hozzávalók:

250 g csipkebogyó
200 g fehér, kandis cukor
0,7 l pálinka, ...
2015-11-13 08:52:04
Az almatermésűek jótékony hatása
... hatású.

A nyári fajták csak friss fogyasztásra alkalmasak, a későbbi érésű őszi fajták télire is letárolhatóak. Ez esetben arra figyelnünk kell, hogy ne teljes érettségi állapotban szüreteljük le. Sötét, hűvös, párás helyen tároljuk úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymáshoz, és egy ládában csak egy sorban helyezkedjenek el. Időnként ellenőrizzük le, és a romlott gyümölcs...
2014-08-23 14:24:41
Paradicsom - Amerikából hajózott hozzánk
... közepén kezdődhet meg. A kertben termett bogyókat érett állapotban ajánlatos leszedni, mert a félérettek is beérnek ugyan, de az ízük sokkal kevésbé kellemes. A gyümölcsöket reggel szüreteljük, amikor a nap még nem melegítette fel őket, mert így a hűtőszekrényben hosszabb ideig, napokig eltarthatók.
Felhasználása

A nyers paradicsomot ma már rendszeresen fogyasztjuk...
2014-08-05 17:09:59
Augusztus eleje: indul a befőzési szezon
... hirtelen növekszik, mennyiségében gyarapszik, tökéletesen kialakulnak az íz-és zamatanyagok is, tehát a minősége összehasonlíthatatlanul jobb lesz. Az őszibarackot tehát csak akkor szüreteljük, amikor a gyümölcs csúcsa (bibepont) már puha és elnyerte a fajtára jellemző méretét, színét!
Indul a befőzési szezon

Gondolom, Nálatok is tetőpontjára hágott a befőzési szez...
2014-08-01 15:00:20
szeretettel
Kung mester beszélgetései

NYUGALOM, ÖRÖM, BÖLCSESSÉG

A Mester így szólt:

- Tanulni is megnyugtató. Messziről jött barátokkal beszélgetni is öröm. Ha az embert nem méltányolják s mégse duzzog, az is bölcs.


AZ EMBER GYÖKERE

Yu mester így szólt:...
2013-10-09 13:34:23
1 2 3 4 
Címkék: Aranyosi Ervin, EMBER GYÖKERE, almatermésűek jótékony, befőzési szezon, csodálatos narancssárga, helyi piac, első fagyok, leveleire lesz, szárítási eljárás, must ideje, hangulatos bordal, tavalyi borral, kökényt akkor, kelleténél hamarabb, teán kívül, adventi készülődéshez, adventi ünnepek, nyári fajták, későbbi érésű, ládában csak, sorban helyezkedjenek, romlott gyümölcs, kertben termett, ízük sokkal, gyümölcsöket reggel, hűtőszekrényben hosszabb, nyers paradicsomot, íz-és zamatanyagok, őszibarackot tehát, gyümölcs csúcsa, fajtára jellemző, befőzési szez, gyógyhatásairól, hűtőszekrényben, helyezkedjenek, egészségséfünk, beszélgetései, almatermésűek, beköszöntenek, mennyiségében, felhasználása, letárolhatóak, készülődéshez, gyümölcseivel, őszibarackot, tetőpontjára, méltányolják, rendszeresen, paradicsomot, gyümölcsöket, készíthetünk, borsmentáról, csipkebogyót, fogyasztásra, ellenőrizzük, kepfeltoltes, zamatanyagok, hozzájárulni, narancssárga, szüreteljük, választékát, beszélgetni, fogyasztjuk, kialakulnak,
© 2013 TVN.HU Kft.