Belépés
Feldman Zsolt: 2,5 milliárd forintnyi segítséget kapnak a szőlőtermelők
... szüretelésével sikerült enyhíteni a piaci nyomást; csak a Kunsági borvidéken mintegy 1900 hektáron 931 termelő döntött a zöldszüret mellett, így 270-280 ezer mázsával csökkent a várható szőlőtermés a vidéken.
Hozzátette, a következő hetekben derül ki, hogy milyen lett az idei termés, milyen lesz a 2019-es évjárat, de a korai érésű szőlőkből készült boroknál már felelősen áll...
2019-09-07 18:02:10
Krónika 4. rész (interpellációk)
... szaktárca államtitkára ezzel szemben az előremenekülés uniós forrásból finanszírozott eszközeként beszélt a zöldszüretről, hangsúlyozva, hogy a tavalyi volt az utóbbi tíz év legbőségesebb szőlőtermése az EU-ban, amely jelentős többletet okozott.
Partnerei vagyunk az ágazat szereplőinek - hangsúlyozta, a megoldást önkéntesen lehet alkalmazni, a nyújtott kompenzáció pedig méltá...
2019-06-17 17:12:42
Így készültek a Húsvétra nagyszüleink
... tartották számon, amiből a bolondok napja a mai napig megmaradt.

Április 14., Tibor napja
Népi megfigyelések alapján, ha ezen a napon a cseresznyefa virágzik, akkor bőséges szőlőtermés várható. De a széna is bőséges lesz, ha ilyenkor már zöldell a vetés. Tibor napján vélték először megszólalni a kakukk madarat is, ami a jó időt vetítette előre.

Április 2...
2019-04-03 21:14:35
Remek szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren
... idén 24 borrend képviselője vonult föl az emlékparkban.
A néphagyomány szerint Szent Vince vértanú napján - január 22. - tájegységenként különbözőképpen jósolják meg a várható szőlőtermést. Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince, vagyis ha enyhe az idő és olvad ezen a napon, akkor jó bortermésre lehet számítani.
A szeri monostor gazdasági épületei között tárták fel a...
2019-01-20 13:51:32
Vasárnap Ópusztaszeren kiderülhet, milyen szőlőtermés várható
... neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
A 300 körül vértanú halált halt szent ünnepén tájegységenként különbözőképpen jósolják meg a várható szőlőtermést. "Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince", vagyis ha enyhe az idő és olvad ezen a napon, akkor vidám szüretre, gazdag termésre lehet számítani.
Szent Vincét nemcsak a magyar boros g...
2019-01-18 09:41:41
Muskátli
... halt meg szegény és most október. De annyi erőm még sohasem gyűlt, hogy levegyem a fogasról az ő ruháit. Így, ha látom a ruháit, úgy érzem, mintha most is velem volna.
A bőséges szőlőtermés, az Isten áldása nem volt teljesen öröm a megözvegyült gazdaasszonynak, aki éppen most, szőlőéréskor tölti be a nyolcvanadik életévét. Férje, élete párja nem azzal a gondolattal ápolta, ka...
2018-09-19 16:33:31
szölőtermés
...

...
2018-09-02 19:31:29
FuritVeb: jó minőségű és nagy mennyiségű lehet az idei szőlőtermés
...
Hozzátette: mivel a szőlőnek mély, másfél méter mélyen lévő gyökere van, így a vízhiány kevéssé okozott gondot.
Arról is beszámolt, hogy a meleg nyári időjárás miatt körülbelül két héttel korábban érik minden gyümölcs és zöldség. A csemegeszőlő már a boltokban van. A körte is korábban érik. Bár a körte termőterülete az utóbbi időben erősen csökkent, főleg a zalai, dél-du...
2018-08-26 15:19:06
NagyBoldogasszony ünnepe Új Kenyér havának 15. napja
... folyóvizekben a fürdés (Elkezdődött a vizek természetes lehűlése, ami a női betegségeket okozza).

Népünk hiedelme szerint, ha Nagyboldogasszony napján derült az ég, jó gyümölcs és szőlőtermés ígérkezik. Vagyis, ha Nagyboldogasszony napja fénylik, a szegény kapások sok jó bort ihatnak.

Úgy tartották, egyenlőszárú keresztet (a fényküldöttek jele) kell e napon a...
2018-08-15 21:28:41
Feldman Zsolt: az idén 450 ezer tonna szőlőtermés várható
...
Kifejtette, hogy bár a magyar borpiaci év augusztus elsején kezdődik, ehhez képest a szőlőszüret hetekkel korábban elindult.
Feldman Zsolt kiemelte, Európában az elmúlt öt év átlagában alacsonyabb szőlőmennyiség várható, ennek, illetve a tavalyi dél-európai szőlő- és borhiánynak a magyar szőlőfelvásárlási árakban is tükröződnie kellene.
Az államtitkár hangsúlyozta, ...
2018-08-09 11:12:49
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: Feldman Zsolt, Vasárnap Ópusztaszeren, Szent Vince, Szent Vincét, idei szőlőtermés, piaci nyomást, zöldszüret mellett, várható szőlőtermés, következő hetekben, idei termés, 2019-es évjárat, korai érésű, előremenekülés uniós, tavalyi volt, ágazat szereplőinek, megoldást önkéntesen, nyújtott kompenzáció, bolondok napja, cseresznyefa virágzik, kakukk madarat, néphagyomány szerint, várható szőlőtermést, szeri monostor, magyar boros, bőséges szőlőtermés, megözvegyült gazdaasszonynak, nyolcvanadik életévét, gondolattal ápolta, szőlőnek mély, vízhiány kevéssé, meleg nyári, körte termőterülete, utóbbi időben, vizek természetes, szegény kapások, fényküldöttek jele, magyar borpiaci, szőlőszüret hetekkel, tavalyi dél-európai, magyar szőlőfelvásárlási, államtitkár hangsúlyozta, tájegységenként, különbözőképpen, gazdaasszonynak, szőlőmennyiség, előremenekülés, finanszírozott, szüretelésével, interpellációk, ópusztaszeren, szőlőtermelők, zöldszüretről, fényküldöttek, folyóvizekben, megfigyelések, termőterülete,
© 2013 TVN.HU Kft.