Belépés
Gebhardt Nóra versei II.
... bogarakat
Csend és nyugalom van, magával ragad a táj
Nem gondol most senki arra, mi a rossz és mi fáj

Gondolataimba merülve
nem számolom a perceket
Órákat a szabadban ülve
élvezem az életet

Arra gondolok, mi lenne, ha minden ősz ily szép maradna
S az emberek nem gondolnának bosszúra s haragra
Bárcsak ez az szép október...
2024-04-10 21:30:27
A húsvéthétfő
... húsvéthétfő

a világias ünneplés ideje volt. Ekkor tartották az emmausjárást: a nagymise után kivonultak a faluszéli borospincékhez, ahol aztán reggelig mulatoztak. A fiatalok a szabadban, az idősebbek a borospincékben telepedtek le.Dunántúlról...
2024-04-01 14:55:18
Paul David Tripp Március 19
... vezetésére egy nagyon fontos csatába, és "erős vitéznek" nevezi. Hol találja ezt az " erős vitézt"? Egy présházban, ahol búzát csépelt. Valami olyasmit csinál bent a házban, amit általában a szabadban szokás csinálni, mert fél éppen attól a néptől, akinek a megtámadására Isten el fogja hívni! Isten nem Gedeon természetes ereje és bátorsága miatt nevezi őt erős vitéznek, hanem azér...
2024-03-18 21:17:22
Nagy László - A tavaszról
... előttem: a zöld, a sárga, a piros, máris látom az aranyosan zsibongó kislibákat a zöldben, a mezítlábas versenyfutásokat, a piros szalagos kiscsikót, aki holtfáradtra szaladgálja magát a szabadban, s kezdetben fél még leheverni a szokatlan fűre, segítek neki: behajlítom a térdeit, melléje fekszem, szuszogunk boldogan, mint a testvérek.
Pápai diák koromban kimentem a város szé...
2024-03-02 16:07:46
A kedvünk is jobb lesz tőlük - tavaszváró dekorációk!
... KEDVÜNK IS JOBB LESZ TŐLÜK!

MEGHOZZÁK A JÓ IDŐT A TAVASZVÁRÓ DEKORÁCIÓK


Már mindenki nagyon várja, hogy kizöldüljön a természet, és minél többet lehessünk a szabadban. Addig is apró trükkökkel máris a lakásunkba csalogathatjuk a tavaszt.

Fillérekből és kevés munkával is megteremthetjük a hamisítatlan tavaszi hangulatot au otthonunkban; ez ...
2024-02-29 22:00:15
A csontritkulás nagyobb veszélyt jelent a nőkre
... sporttevékenységekre is. Már nap 30 perc gyaloglás vagy kerékpározás is segíthet megakadályozni a csontritkulás kialakulását.

A legjobb, amit tehetünk, ha rendszeresen sétálunk a szabadban, mert így elegendő napfényhez jutunk hozzá, amely hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben.

A csontok sűrűsége drasztikus csökken, amennyiben alkoholt fogyasztunk és...
2024-02-24 21:42:41
A digitális eszközök okozta szemproblémák javítása
... szabályokat - pozitív hatása van a szem egészségére. Ma már tanulmányok igazolják, hogy azoknál a gyerekeknél alakul ki sok esetben rövidlátás, akik kevesebb időt töltenek el a szabadban.

A digitális eszközök kék fényt bocsájtanak ki, amely elérheti a szem hátsó részét, azaz a retinát. A tanulmányok leírása szerint a kék fény károsítja a retina fényérzékeny sejtje...
2024-01-24 22:34:55
Bélbaktériumok és a szív egészsége
... egészséges tartományban maradjon. Csökkentsük a stresszt, a krónikus stressz ugyanis hozzájárul a szívinfarktus kialakulásához.

Ami még segíthet a szívbetegség megelőzésében: a szabadban tartózkodás, a friss levegő, a napfény, a nevetés, a szociális kapcsolatok, a meditáció, az elegendő alvás, a mérsékelt alkoholfogyasztás, a hála gyakorlása, a közösségi média korlátozá...
2024-01-23 19:41:08
Látásunk erősítése természetesen
... időtartamot, amíg rajta van.
4. A szemkörnyéket masszírozzuk át rendszeresen, az ábra alapján. Csak finom nyomást gyakoroljunk a pontokra, hogy ne legyen kellemetlen érzés.
5. Amikor a szabadban töltjük az időt, ne a lábunkat nézzük. Próbáljunk meg minél több ideig a távolba nézni.
6. Igyunk rendszeresen répalevet, ha lehet minden nap. Tegyünk bele pár csepp olívaol...
2024-01-18 21:53:30
Gyömbér, a vérpezsdítő
... egyaránt.

A gyömbér gumós gyökerű, trópusi évelő növény. Minden évben 1 méter hosszú szárat hoz, vékony, lándzsa alakú levelekkel, sárga és bíbor virággal. Felhasználható része a gyökere. Szabadban csak meleg éghajlaton nő, de üvegházban nálunk is termeszthető.

A fűszer maga a gyökértörzs, mely illatos, csípős. Aromaolajának íze tartalmaz cukrot, keményítőt,...
2024-01-09 22:32:24
1 2 3 ...................232 233 .........348 349 .........464 465 466 
Címkék: Gebhardt Nóra, Paul David Tripp Március, Nagy László, KEDVÜNK IS JOBB LESZ TŐLÜK, MEGHOZZÁK JÓ IDŐT TAVASZVÁRÓ DEKORÁCIÓK, csontritkulás nagyobb, digitális eszközök, szív egészsége, szabadban ülve, szép október, világias ünneplés, nagymise után, faluszéli borospincékhez, borospincékben telepedtek, nagyon fontos, szabadban szokás, megtámadására Isten, aranyosan zsibongó, mezítlábas versenyfutásokat, piros szalagos, szokatlan fűre, lakásunkba csalogathatjuk, hamisítatlan tavaszi, csontritkulás kialakulását, csontok sűrűsége, szem egészségére, gyerekeknél alakul, szem hátsó, tanulmányok leírása, retina fényérzékeny, krónikus stressz, szívinfarktus kialakulásához, szívbetegség megelőzésében, szabadban tartózkodás, friss levegő, szociális kapcsolatok, elegendő alvás, mérsékelt alkoholfogyasztás, hála gyakorlása, közösségi média, szemkörnyéket masszírozzuk, ábra alapján, szabadban töltjük, lábunkat nézzük, távolba nézni, gyömbér gumós, fűszer maga, versenyfutásokat, megteremthetjük, szervezetünkben,
© 2013 TVN.HU Kft.