Belépés
Koronavírus - Csoportos létszámleépítést jelentett be a Nemak győri gyára
... társaság vezetősége a járvány kezdete óta több intézkedést is bevezetett a munkahelyek megóvása érdekében. A munkatársak felhasználhatták a munkaidőkeretben felhalmozott óráikat, szabadságokat vehettek ki, továbbá sok szellemi alkalmazott számára lehetséges volt az otthoni munkavégzés. Azoknak a dolgozóknak, akiknek a cég nem tudott munkát biztosítani, március közepétől bértámogat...
2020-05-21 16:42:55
Koronavírus - Ellenőrzik az idősotthonokat és fertőtlenítenek a vidéki településeken is
... ebédet minden nap az ezt igénylő 65 év felettieknek és karanténban lévőknek, segítik a bevásárlást, a gyógyszerbeszerzést.
Medgyesegyházán az óvodában dolgozóknak kiadták a nyári szabadságokat, és előrehozták a szokásos augusztusi, éves takarítási szünetet.
Babák Mihály szarvasi polgármester levélben kéri a megyei kormánymegbízottat, hogy segítse elő a közfoglalkoztatá...
2020-04-20 18:11:55
ITM: kiemelt megbecsülés és átlagosan 30 százalékos béremelés a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak
... szerint a törvény azt is garantálja, hogy senki nem járhat rosszabbul, az érintett tanárok megtarthatják a pedagógusi pályával együtt járó kedvezményeiket, a jubileumi jutalmat, a szabadságokat. Az Országgyűlés a napokban fogadta el azokat a kiegészítő törvénymódosításokat, amelyekkel hiánytalanul megteremtődtek a szakképzési rendszer megerősítésének jogszabályi feltételei. A rész...
2019-12-13 18:53:43
A DK megtiltaná, hogy a polgármesterek éveken keresztül halmozzák fel a szabadságukat
... közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosítását, mert a "bukott" fideszes polgármesterek milliókkal rövidítik meg az önkormányzatokat, amikor sokéves, "állítólag" ki nem vett szabadságokat váltanak ki pénzzel. Ezt az emberek többsége nem teheti meg, ugyanis a szabadságokat nem lehet évekig gyűjtögetni. "Ez most csak a bukott fideszes polgármesterek kiváltsága" - fogalmazot...
2019-12-02 13:11:56
Trenkwalder: célszerű nyáron kiadni a szabadságokat
...
A közleményben emlékeztetnek: ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, jogszabályt sért, ugyanis a Munka törvénykönyve (Mt.) szerint csupán az életkor alapján járó (az életkortól függően 1-10 nap) pótszabadság vihető át - külön megállapodás alapján - az adott évet követő 12 hónapra.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy főként azoknak a kisebb vállalkozás...
2019-07-06 07:31:02
Handó Tünde: meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében
... Magyarországon az alaptörvény hetedik módosítása után nyílt meg annak a lehetősége, hogy az Alkotmánybíróság törekedjen összhangba hozni az alaptörvényben foglalt alapvető jogokat és szabadságokat, amelyek nem korlátozhatják az ország területi egységére, népességére, államformájára, berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogosítványát.
Bánáti János, a Magy...
2019-03-22 15:51:37
Gergely Homonnay
... forintért.
Megnéztem: ez az ára. Az interneten elérhető mindenki számára.
Az egészségügy az elmúlt években gyakorlatilag fizetős lett. Fővárosi kórházakban nyáron csak úgy tudtak szabadságokat kiadni, ha bezártak osztályokat, mert nincs se orvos se ápolószemélyzet. Az orvosoknak vagy magánpraxisuk van, vagy elmentek külföldre.
Közben Onkológiai Centrumot építünk. 60...
2018-10-15 21:57:56
Ukrán oktatási törvény - Bocskor Andrea: elfogadhatatlan a kárpátaljai magyarok szerzett jogainak szűkítése
... átfogó emberi jogi EP-jelentés arra emlékeztet, hogy az Európai Unió kötelezettséget vállalt, hogy előmozdítja az emberi jogok egyetemességét és oszthatatlanságát, valamint az alapvető szabadságokat és értékeket.
"Az uniónak képesnek kell lennie arra, hogy a határain túl is elősegítse az emberi jogok védelmét" - fogalmazott. Míg korábban a kisebbségek az oktatás minden szintj...
2017-12-12 23:53:07
Uniós bizottság: az Európai Unióban nincs helye a szélsőségességnek
... alapvető emberi jogok, a jogállamiság elve, valamint a visszautasítása a szélsőséges nacionalizmusnak, az idegengyűlöletnek és általában a gyűlöletnek. Ugyanakkor ezeket a jogokat és szabadságokat soha nem szabad maguktól értetődőnek tekintenünk. Nap mint nap meg kell értük harcolnunk" - fogalmaztak.
Arra hívták fel a figyelmet, hogy az európai közbeszédben még mindig jelen v...
2017-08-23 13:38:51
Kormányszóvivő: Párizs és Budapest között megvan a kölcsönös szándék egymás álláspontjainak megismerésére
... A visegrádi négyek részéről ugyanakkor mindenki nyilvánvalóvá tette, hogy a visszaélések és a szabálytalanságok leküzdésére készek az együttműködésre és a párbeszédre, az alapvető szabadságokat érintő kérdésekben viszont az európai szerződéseknek kell útmutatónak lenniük a kormányszóvivő szerint.
Kovács Zoltán francia partnereinek elmondta, hogy a visegrádi négyek együttműkö...
2017-06-26 20:54:24
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Handó Tünde, Gergely Homonnay, Bocskor Andrea, Európai Unióban, Babák Mihály, Bánáti János, Közben Onkológiai Centrumot, Európai Unió, Kovács Zoltán, vidéki településeken, szakképzésben dolgozó, polgármesterek éveken, bíróságok szerepe, társadalom életében, kárpátaljai magyarok, kölcsönös szándék, járvány kezdete, munkahelyek megóvása, munkatársak felhasználhatták, munkaidőkeretben felhalmozott, otthoni munkavégzés, óvodában dolgozóknak, nyári szabadságokat, szokásos augusztusi, érintett tanárok, pedagógusi pályával, jubileumi jutalmat, napokban fogadta, szakképzési rendszer, emberek többsége, bukott fideszes, közleményben emlékeztetnek, adott évre, életkor alapján, életkortól függően, adott évet, kisebb vállalkozás, alaptörvény hetedik, alaptörvényben foglalt, ország területi, interneten elérhető, elmúlt években, orvosoknak vagy, emberi jogok, alapvető szabadságokat, uniónak képesnek, oktatás minden, jogállamiság elve, szélsőséges nacionalizmusnak, európai közbeszédben, visegrádi négyek,
© 2013 TVN.HU Kft.