Belépés
Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban
... végérvényesen beemeli a tüntetőket a nemzeti hősök panteonjába, méltó emléket állít az '56-os salgótarjáni mártíroknak, de emlékeztet minket arra is, hogy mindenkor vigyáznunk kell szabadságunkra, ki kell állnunk nem csak magunkért, de egymásért is az elnyomó hatalommal szemben" - fogalmazott a polgármester.
A városi gyásznapon délután ökumenikus istentiszteletet tartottak a ...
2018-12-08 19:08:04
Sajnálom a népet Mt 15,29
... ma már kimutatható, hogy csak e két rendelkezés következtében sokkal kevesebben vesztik életüket, lesznek nyomorultak az országutakon! A parancsok, a szabadság korlátozása, az igazi szabadságunk szárnyai!! Hiszem, hogy nem csak a börtönök ürülnének meg ha komolyabban vennénk az életünket irányító törvényeket, de a gyermekvédelmi intézetek, a kórházak, a válóperes törvényszékek, ső...
2018-12-06 13:01:58
Kövér: soha nem volt nagyobb szükség az összefogásra, mint napjainkban
... ugyanakkor tiszteletben tartjuk azt, ami másoknak fontos" - magyarázta.
A házelnök szerint a sorsközösség nem ért véget azért sem, mert Közép-Európában, ha "meg akarjuk őrizni szabadságunkat a térségünket átjáróházként használó birodalmakkal, s azok 21. századi megjelenési formáival szemben, újra meg újra meg kell találnunk az összefogás lehetséges megoldásait".
Úgy látj...
2018-12-05 12:02:12
2018. November 24., szombati Napiszöveg
... hogy
visszaéljünk a szabad akarat ajándékával?
Mindannyian eldönthetjük, hogy
kikkel barátkozunk, hogyan öltözködünk,
és hogyan kapcsolódunk ki. Ámde
a szabadságunk ,,a rosszaság leplét"
is jelenthetné, ha a testi vágyaink
rabjaivá válnánk, vagy követnénk
a világ lealacsonyodott hóbortjait
és irányzatait(1Péter 2:...
2018-11-27 20:47:39
Fáklyás felvonulással emlékezett Budapest egyesítésére az MSZP és a Párbeszéd
... óbudaiak, férfiak és nők, autóval vagy kerékpárral közlekedők, idősebbek és fiatalabbak, panelban lakók vagy épp a kertvárosban élők - ennek a városnak a polgárai vagyunk, és megvan a szabadságunk ahhoz, hogy a várost olyan irányba fejlesszük, amerre mi szeretnénk.
A jövő őszi önkormányzati választásról szólva azt mondta: az a tét, hogy az elmúlt kilenc év centralizációja utá...
2018-11-17 23:08:19
Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz
... Szovjetuniónak, sosem hittük el, hogy létezik két Európa", a közép-európai szabadságharcosok mindig tudták, hogy Európa csak egy van, és "mi csak az újraegyesített Európában kaphatjuk vissza a szabadságunkat".
Orbán Viktor hangsúlyozta: a Fidesz az Európa újraegyesítéséért folytatott harcokban született. Kiemelte: jó látni, hogy "nemcsak mi, de a többi közép-európai ország an...
2018-11-08 11:31:32
Több mint száz székelyföldi település közelében gyúltak őrtüzek a magaslatokon Székelyföld Autonómiájának Napjá
... közjogi keretét biztosító statútum törvényerőre emeléséről nem mondunk le. Folytatjuk azt a demokratikus küzdelmet, amely párbeszéd útján, de minden békés eszközt felhasználva biztosítja szabadságunk garanciáit. Megerősítjük ragaszkodásunkat a nyolc székely széket és 149 önkormányzatot magába foglaló Székelyföld határaihoz" - áll az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.
A kiáltv...
2018-10-28 19:48:10
Október 23. - Gulyás: addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk összefogni
... védelmében".
Az 1956-os forradalmárok azért harcoltak, hogy szabadok legyünk és magunk határozhassunk saját sorsunkról - hangsúlyozta, majd megjegyezte: az alkotmány is rögzíti, hogy mostani szabadságunk az 1956-os forradalomból sarjadt.
Kijelentette: az emlékezés felelősség; amikor az előttünk járók áldozatai előtt fejet hajtunk, s a forradalom általuk kivívott győzelmé...
2018-10-22 20:38:34
Az én forradalmam
... forradalmunk,
nemsokára megkötöznek
és a kivégzőosztag elé állítanak minket.

A bajtársaim már az osztag előtt állnak,
elesik az első, a második,
végetért a szabadságunk
eltemetve a világ becsülete.

A bajtársak elrejtik a fegyvereket
majd visszatérnek énekelve az indulókat,
azon a napon, amikor felsorakozunk,
és visszaté...
2018-10-22 12:00:32
Szabadság
...,,Bukott emberek vagyunk, ezért megtartjuk természetes szabadságunkat (azt az erőt, amellyel saját vágyaink szerint cselekszünk), de elveszítjük erkölcsi szabadságunkat. Az erkölcsi szabadságba beletartozik a lélek igazság utáni vágya, beállítottsága és hajlama. Ezt a hajlamot veszítettük el a bűnbeeséskor."

-Jonathan Edwards-...
2018-10-10 20:07:00
1 2 3 .......................74 75 ............112 113 ...........148 149 150 
Címkék: Székelyföld Autonómiájának Napjá, Orbán Viktor, 1956-os sortűz, nemzetek Európája, magaslatokon Székelyföld, nemzeti hősök, elnyomó hatalommal, városi gyásznapon, szabadság korlátozása, igazi szabadságunk, börtönök ürülnének, életünket irányító, gyermekvédelmi intézetek, válóperes törvényszékek, házelnök szerint, térségünket átjáróházként, összefogás lehetséges, szabad akarat, szabadságunk &#8222, rosszaság leplét&#8221, testi vágyaink, világ lealacsonyodott, kertvárosban élők, polgárai vagyunk, szabadságunk ahhoz, várost olyan, jövő őszi, elmúlt kilenc, közép-európai szabadságharcosok, újraegyesített Európában, többi közép-európai, demokratikus küzdelmet, nyolc székely, 1956-os forradalmárok, 1956-os forradalomból, emlékezés felelősség, előttünk járók, forradalom általuk, osztag előtt, világ becsülete, bajtársak elrejtik, erkölcsi szabadságba, lélek igazság, hajlamot veszítettük, istentiszteletet, ragaszkodásunkat, lealacsonyodott, centralizációja, szabadságunkat, szabadságunkra,
© 2013 TVN.HU Kft.