Belépés
Fáklyás felvonulással emlékezett Budapest egyesítésére az MSZP és a Párbeszéd
... óbudaiak, férfiak és nők, autóval vagy kerékpárral közlekedők, idősebbek és fiatalabbak, panelban lakók vagy épp a kertvárosban élők - ennek a városnak a polgárai vagyunk, és megvan a szabadságunk ahhoz, hogy a várost olyan irányba fejlesszük, amerre mi szeretnénk.
A jövő őszi önkormányzati választásról szólva azt mondta: az a tét, hogy az elmúlt kilenc év centralizációja utá...
2018-11-17 23:08:19
Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz
... Szovjetuniónak, sosem hittük el, hogy létezik két Európa", a közép-európai szabadságharcosok mindig tudták, hogy Európa csak egy van, és "mi csak az újraegyesített Európában kaphatjuk vissza a szabadságunkat".
Orbán Viktor hangsúlyozta: a Fidesz az Európa újraegyesítéséért folytatott harcokban született. Kiemelte: jó látni, hogy "nemcsak mi, de a többi közép-európai ország an...
2018-11-08 11:31:32
Több mint száz székelyföldi település közelében gyúltak őrtüzek a magaslatokon Székelyföld Autonómiájának Napjá
... közjogi keretét biztosító statútum törvényerőre emeléséről nem mondunk le. Folytatjuk azt a demokratikus küzdelmet, amely párbeszéd útján, de minden békés eszközt felhasználva biztosítja szabadságunk garanciáit. Megerősítjük ragaszkodásunkat a nyolc székely széket és 149 önkormányzatot magába foglaló Székelyföld határaihoz" - áll az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.
A kiáltv...
2018-10-28 19:48:10
Október 23. - Gulyás: addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk összefogni
... védelmében".
Az 1956-os forradalmárok azért harcoltak, hogy szabadok legyünk és magunk határozhassunk saját sorsunkról - hangsúlyozta, majd megjegyezte: az alkotmány is rögzíti, hogy mostani szabadságunk az 1956-os forradalomból sarjadt.
Kijelentette: az emlékezés felelősség; amikor az előttünk járók áldozatai előtt fejet hajtunk, s a forradalom általuk kivívott győzelmé...
2018-10-22 20:38:34
Az én forradalmam
... forradalmunk,
nemsokára megkötöznek
és a kivégzőosztag elé állítanak minket.

A bajtársaim már az osztag előtt állnak,
elesik az első, a második,
végetért a szabadságunk
eltemetve a világ becsülete.

A bajtársak elrejtik a fegyvereket
majd visszatérnek énekelve az indulókat,
azon a napon, amikor felsorakozunk,
és visszaté...
2018-10-22 12:00:32
Szabadság
...,,Bukott emberek vagyunk, ezért megtartjuk természetes szabadságunkat (azt az erőt, amellyel saját vágyaink szerint cselekszünk), de elveszítjük erkölcsi szabadságunkat. Az erkölcsi szabadságba beletartozik a lélek igazság utáni vágya, beállítottsága és hajlama. Ezt a hajlamot veszítettük el a bűnbeeséskor."

-Jonathan Edwards-...
2018-10-10 20:07:00
A holokauszt óta először avattak ortodox rabbikat Berlinben
... országban "szellemi gyújtogatók, akik megfosztják emberi méltóságuktól a más származású vagy vallású embereket".
Ezt Németország nem engedheti meg, "együtt meg kell védenünk szabadságunkat és nyitott társadalmunkat" - mondta Heiko Maas.
A holokauszt utáni Németországban először 2009-ben avattak ortodox rabbit, Münchenben. Időközben a lipcsei, a kölni, a würzburgi és a f...
2018-10-09 18:32:06
H.Kohut Katalin: Esztétika, mint tudomány
... esztétikai élvezet szorosan összefügg a természettel, a tökéletessel, s mennyire boldog az ...
2018-09-26 09:05:26
Holnap vasárnap! (évközi 24. vas B év)
... életünk haladásának irányát.
Aki képes ezt megtenni és teljesen
Krisztust helyezi életének középpontjába,
nagy örömre és békességre talál.
Jézus számára fontos a mi szabadságunk.
Ő hisz
a mi elköteleződésünk alkotóerejében.
Saját lépéseink jelölik ki számunkra
az Őt követő utat.
Valaki nagyon bölcsen mondta:
,,Attól, hogy Is...
2018-09-15 17:54:24
Sargentini-jelentés - KDNP: Európa nagy veszélyben van
... igazi Európa a kereszténység jegyét viseli magán, az igazi Európa védjegye a nemzetállam.
Arra szólított fel, hogy "ne adjuk fel alapelveinket és mércéinket, vagyis ne adjuk fel a szabadságunkat és Istenbe vetett hitünket, még akkor sem, ha az Európai Parlament és a bizottság hangja hangosabb a miénknél", ők ugyanis nem a többség, csak egy hangos kisebbség.
A KDNP-s poli...
2018-09-12 14:03:31
1 2 3 4 ......................75 76 ...........112 113 ............149 150 151 
Címkék: Székelyföld Autonómiájának Napjá, Kohut Katalin, Orbán Viktor, Heiko Maas, Európai Parlament, nemzetek Európája, magaslatokon Székelyföld, kertvárosban élők, polgárai vagyunk, szabadságunk ahhoz, várost olyan, jövő őszi, elmúlt kilenc, közép-európai szabadságharcosok, újraegyesített Európában, többi közép-európai, demokratikus küzdelmet, nyolc székely, 1956-os forradalmárok, 1956-os forradalomból, emlékezés felelősség, előttünk járók, forradalom általuk, osztag előtt, világ becsülete, bajtársak elrejtik, erkölcsi szabadságba, lélek igazság, hajlamot veszítettük, holokauszt utáni, kereszténység jegyét, igazi Európa, bizottság hangja, hangos kisebbség, ragaszkodásunkat, elköteleződésünk, centralizációja, alkotóerejében, szabadságunkat, németországban, társadalmunkat, szovjetuniónak, beállítottsága, határozhassunk, autonómiájának, újraegyesített, önkormányzatot, felsorakozunk, kivégzőosztag, méltóságuktól, önkormányzati, forradalomból, forradalmárok, dokumentumban, felvonulással, alapelveinket, középpontjába,
© 2013 TVN.HU Kft.