Belépés
Előhívás - #V4filmfeszt az Urániában
... Frankie Látó ad koncertet. Az este folyamán levetítik még Xantus János kultikus underground szerelmes filmjét, az Eszkimó asszony fázikot, amely nemcsak a szív titkairól, de a szabadságvágyról is beszél.
Másnap a történelmi témák kerülnek előtérbe. A prágai tavasz és eltiprásának 50. évfordulója alkalmából műsorra kerül Jan Nemec 1968-as Oratórium Prágáért című, ritkán láthat...
2018-02-06 16:43:10
New Yorkban ad koncertet Leslie Mandoki és zenekara
... akkor megfogant bennem a gondolat, hogy muszáj emléket állítanom '56-nak és a szabadságnak". A művész felidézte, hogy így született meg először egy könyv, ennek nyomán egy film a szabadságvágyról, majd 12-13 hónappal ezelőtt az ötlet, hogy ezt színpadra is állítsa.
Ezt a színpadi feldolgozást - amely tavaly Bajorországban Európa Érdemrendet, a párizsi MIDEM-vásáron pedig nag...
2018-01-29 15:03:37
Egy igazi ’56-os unikum Mosonmagyaróvárról 5.rész
... világába kalauzolnak, a képzőművészet megtanít másként látni bennünket. A pályázatra érkezett művek is gazdagítják ,,ismereteinket", a művészet nyelvén vallanak 1956-ról. vallanak a szabadságvágyról, a fényről és az árnyékról.
Nem gyakori manapság képzőművészeti pályázatot hirdetni. Kevés pénz jut a kultúrára, összezavarodott értékrendű világban élünk, s a szétporladt ,,állam...
2017-07-04 04:36:50
Győri középiskolások '56-os verseit várják
A győri Rómer Flóris Művészeti és Történelmi Múzeum október 21-ig várja győri középiskolások verseit, melyek az 1956-os forradalomról, szabadságvágyról, az ötvenes évek sötét korszakáról szólnak. A versenyre tizennégytől tizenkilenc éves korig nevezhetnek amatőr, megmérettetésre vágyó, alkotó szellemű versírók, A beküldött pályaműveket szakmai zsűri értékeli. Az első három helyezet...
2016-09-27 19:09:56
A mécses lángjai
... kalauzolnak, a képzőművészet megtanít másként látni bennünket. A pályázatra érkezett művek is gazdagítják ,,ismereteinket", a művészet nyelvén vallanak 1956-ról. vallanak a szabadságvágyról, a fényről és az árnyékról.
Nem gyakori manapság képzőművészeti pályázatot hirdetni. Kevés pénz jut a kultúrára, összezavarodott értékrendű világban élünk, s a szétporladt R...
2016-01-06 08:27:36
Október 23. - LMP: október 23-a az elfojthatatlan szabadságvágyról szól
...
Az LMP-s politikus ünnepi beszédében rámutatott: október 23-a arról szól, hogy vannak olyan eszmék, amelyeket soha, semmilyen körülmények között nem lehet feladni. A közösség céljaivá lefordított eszmék, amelyek a forradalom kirobbanásakor megfogalmazódtak, nem érvénytelenedtek el soha, november 4-én sem.
Szél Bernadett szerint ugyanakkor a történelemformáló nők, legyene...
2015-10-23 14:12:02
Cannes - Ötven év után újra bemutatták Jancsó Miklós Szegénylegények című filmjét
... rendező négy gyermeke közül a legfiatalabb mutatta be a közönségnek. A 32 éves filmes arra hívta fel a figyelmet, hogy a mindenkori elnyomó hatalom működéséről, a korrupcióról és a szabadságvágyról szóló film földrajzi helytől és kormányoktól függetlenül ötven év után is nagyon érvényes alkotás.
A Rózsa Sándor betyárjainak kézre kerítését felelevenítő, korszakalkotó mű felúj...
2015-05-15 07:04:22
Megkezdődtek a Bernarda Alba háza című darab próbái Békéscsabán
... faluban játszódik, ahol Bernarda Alba a külvilágtól elzárkózva él öt lányával. Az apa halála után nyolc éves gyász vár rájuk, pedig a "lányok még innen vannak az életen". A mű a szabadságvágyról, bezártságról, féltékenységről és gyűlöletről szól, miközben a darab atmoszférája egyre feszültebbé válik. A Békéscsabai Jókai Színház flamenco zenével és tánccal viszi színre a művet....
2014-11-12 18:02:35
Az apáca - Diderot regényének filmadaptációja csütörtöktől a mozikban
... feldolgozás az eredeti mű szellemiségéhez hű, mégis 21. századi adaptáció, amely a Mozinet forgalmazásában jut el a nézőkhöz.
Az 1760-as évek Franciaországában játszódó történet a szabadságvágyról és a szabad akaratról szól - mondta el az MTI-nek Guillaume Nicloux rendező, aki a Frankofón Filmnapok alkalmából látogatott Budapestre.
A történetben Suzanne-t - akit a filmbe...
2014-03-12 08:21:45
Összeurópai kiállítás a szabadságvágyról Berlinben
...
A szabadság kísértése: művészet Európában 1945 óta című kiállítás szerdától egészen február közepéig látható a német fővárosban. Az Európa Tanács kezdeményezésére rendezett tárlat Berlin után Milánóba, Tallinnba, végül Krakkóba is eljut, összeállításán több mint harminc országból csaknem száz művészettörténész dolgozott öt éven keresztül.
Az 1945 óta eltelt időszak legna...
2012-10-16 19:23:28
1 2 
Címkék: Leslie Mandoki, Jancsó Miklós Szegénylegények, Bernarda Alba, Frankie Látó, Xantus János, Oratórium Prágáért, Bajorországban Európa Érdemrendet, Rómer Flóris Művészeti, Történelmi Múzeum, Szél Bernadett, Rózsa Sándor, Békéscsabai Jókai Színház, MTI-nek Guillaume Nicloux, Frankofón Filmnapok, Európa Tanács, igazi &#8217, mécses lángjai, elfojthatatlan szabadságvágyról, szabadságvágyról Berlinben, este folyamán, szív titkairól, történelmi témák, prágai tavasz, művész felidézte, színpadi feldolgozást, párizsi MIDEM-vásáron, képzőművészet megtanít, pályázatra érkezett, művészet nyelvén, győri Rómer, 1956-os forradalomról, ötvenes évek, versenyre tizennégytől, beküldött pályaműveket, első három, szétporladt &#82, közösség céljaivá, forradalom kirobbanásakor, legfiatalabb mutatta, mindenkori elnyomó, szabadságvágyról szóló, külvilágtól elzárkózva, darab atmoszférája, 1760-as évek, szabad akaratról, történetben Suzanne-t, szabadság kísértése, német fővárosban, szabadságvágyról,
© 2013 TVN.HU Kft.