|
|
|
... figyelmesek vagyunk, nem ég le. Kb. 20 perc kell
a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük,
a feleslegesnek... |
2022-06-11 11:31:25 |
|
|
|
|
|
|
Mivel holnap (is) dolgozok, ezért a rántott husit előre hoztam vasárnapról péntekre, mert ez az étel csak frissen jó, köretnek újkrumplit főztem petrezselyemmel és uborkasaláta volt a savanyúság. Húsnak tarját vettem, mert az szaftosabb. Nagyon jól sikerült! Nekem az újkrumpli íze volt a csúcs, igaz drága ebéd volt, de mi olcsó manapság?... |
|
2022-04-30 14:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... szobahőmérsékletű lesz.
Ha sütjük, csak egyszer fordítsuk meg, és akkor se szúrjunk bele késsel, villával, mert elillan a szaftja, hanem húscsipesszel fordítsuk meg.
Sokkal szaftosabb és finomabb is lesz a csirkemell, ha sütéskor az olaj mellett legalább fele részben vajat használunk.
Ha sütés után, a tálalás előtt 5-8 percre letakarjuk fóliával, a... |
2018-12-27 06:49:05 |
|
|
|
|
|
|
... kezdjük el pirítani.
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.
Ha a hús kifehéredett és levet engedett, adjuk hozzá a gombát és öntsünk rá egy kevés vizet. Ha szaftosabban szeretjük, akkor kicsivel több vizet adjunk hozzá.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, főzzük puhára.
Amikor a hús már megfőtt, adjuk h... |
|
2018-10-20 00:24:14 |
|
|
|
|
|
|
... nektek, hogy a kiklopfolt sertéshús szeletekből, hogyan készítsetek kiváló ízű töltött hústekercseket, ha unod a rántott húst, ezt érdemes kipróbálnod. Ha szeretnénk egy különleges ízű, szaftosabb húst készíteni, akkor tegyünk a sertéshúsra narancsot vagy aszalt szilvát is, így süssük meg és tálaljuk főtt burgonyával.
Hozzávalók:
500 g sertéshús (karaj, tarja t... |
|
2018-09-25 19:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... - kezdi Puskin a könyvet, már felcsigázza az embert...
Van pár részlet, amit egyszerűen muszáj volt kijegyzetelnem... persze ezek nem a cenzúrázatlan 18+ részek, a szaftosabb részeket meghagyom annak, akinek lenne kedve elolvasni, biztos nem bánja meg. Garantálom!
... |
2018-07-18 14:00:35 |
|
|
|
|
|
|
... maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható)
A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre. (Én általában a sajt pirulásáig sütöm.) 180 fokos sütőben. Én fólia nélkül készítem, ne... |
2018-04-11 11:03:59 |
|
|
|
|
|
|
... beszélnek.
4. Ha valamelyik szülő magyarázni próbálja a helyzetet, a vendégek még biztosabbak lesznek a dolgukban.
És ebből következik...
1. Minél csúnyább, szaftosabb kifejezéseket hallanak a vendégek, annál furcsább pillantásokat vetnek a szülőkre és gyakorta összesúgnak mögöttük.
2. Míg végül a szülők olyan dühösek lesznek, hogy ugyan ilyen szava... |
2018-02-28 10:46:12 |
|
|
|
|
|
|
... A vastag vas tökéletesen felveszi a hőt, így az étel pont megfelelően tud megpörkölődni. Ott lehet hagyni, kicsit el lehet felejteni, nehezen ég oda benne bármi. A végeredmény pedig szaftosabb, finomabb, “kerekebb" - tényleg csak az tudja, aki próbálta már.
Burgundi marharagu –... |
2017-11-18 09:57:44 |
|
|
|
|
|
|
... minőségéről. Vásárolhatunk fagyasztott halat is, mivel az újfajta fagyasztási eljárásoknak köszönhetően mikrobiológiailag jobb eredményt érnek el, mint a friss halak, de a friss hal mindig szaftosabb, lédúsabb, és a profik mindig meg tudják állapítani, hogy friss vagy fagyasztott halból készült étel van eléjük tálalva.
Fóliában sütés
Ha fóliában sütünk, lehet... |
2017-08-17 23:50:11 |
|
|
|
|