|
|
|
...
Hozzávalók:
8 szelet sértéstarja
8 szelet vékony szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
zsír
tönkölyliszt
víz
Elkészítés:
A sertéstarját szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk. A szeleteket alaposan lisztbe forgatjuk és hirtelen zsíron megkapatjuk.
Miközben sülnek a hússzeletek, előkészítjük a szalonna... |
2023-02-05 20:06:51 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliát vásárolnak jó, ha tudják, azokkal könnyű és gazdaságos dolgozni, amelyek enyhén megnyomva húsos, kissé puha érzetet keltenek. Ezeket a terméseket könnyű felvágni, a magok pedig szaftosan-ragadósan kaparhatóak ki a belsejéből. Ha a késen vannak a magok, ne próbálják kézzel leszedni róla, mivel az ujjakról sokkal nehezebben jön le, -minden kis redőbe beülnek- és kár azokért... |
|
2019-04-08 21:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... Készen is vagyunk az egésszel!
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni (bár én pl. forrón szeretem), majd friss fejes salátával tálaljuk.
Felül ropogós, belül krémesen és szaftosan lágy, VALÓDI sajtos ízekkel teli ételt kapunk. Érdemes kipróbálni, mert nagyon-nagyon finom és eteti magát. Egy üde rozé és hagyományos elkészített saláta kíséretében nem fogunk tudni ... |
2018-04-26 10:39:37 |
|
|
|
|
|
|
... Ezt használja ki az idős nő. Kedvére nézelődik, válogat, kérdez.
- De szép az a sertéscomb. Mennyi kilója?
- 1290 Ft, kezit csókolom.
- Legjobban pörköltnek szeretem. Jó szaftosan, galuskával.
- Annak a legjobb, vagy csak simán lesütve, jó fokhagymásan.
- Hát igen. És a lábszár?
- 1890 Ft.
- Az uram szerette nagyon. Kint a telken felállította a b... |
|
2017-08-20 09:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... Cookta
2016. augusztus 6.
A horvátországi tengerparti nyaralások emlékét egyszerűen felidézhetjük, ha csevapcsicsát készítünk. A kis omlós kolbászkák biztos sikerre számíthatnak minden kerti partin, főleg, ha többféle húst teszünk bele, és nem marad el a porhanyósságát adó trükkös hozzávaló.
A darált húsból készülő különféle gombócok, pogácsák és kolbászkák... |
|
2016-08-06 21:51:01 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olajat, valamint a fűszereket. A húscsíkokat beleforgatjuk a pikáns pácba és 2 órán keres... |
2015-05-20 19:12:50 |
|
|
|
|
|
|
... és a paradicsommal, valamint őrölt borssal, majoránnával és borral elkezdjük párolni. Az elfőtt folyadékot mindig kevés vízzel pótoljuk (jó, ha többször a zsírjára sül).
Mi szaftosan szeretjük, ezért amikor a hús már puha kb. 1,5 dl vízzel 1 lapos evőkanál lisztet elkeverek benne, a szaftját szaporítom, és néhány percig együtt forralom. A szükséges fűszereket ízlés szer... |
2015-03-02 22:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... percet. Ezután felszeleteljük, és ízlésesen tálaljuk a raguval. Burgonyakörettel kínáljuk.
Ezzel a hússütési módszer... |
2013-05-24 07:04:30 |
|
|
|
|
|
|
... nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd alaposan leöblítjük és egy kevés olajat öntünk közé, hogy ne ragadjon össze.
A húsból pörköltet készítünk jó szaftosan.
A nudlikat egy tepsibe öntjük, majd rá a pörköltet, amit előtte összekevertünk a tejföllel. Az egészet kissé összeforgatjuk, majd megszórjuk sajttal, és forró sütőben alaposan összes... |
2013-01-07 17:23:36 |
|
|
|
|
|
|
... választ, csak jelzőket, mondván, aki zsidózik, csupán fröcsög, mint korábban Baráth Zsolt:
,,Vajon melyikük agyában született meg, hogy fölmelegítsék a tiszaeszlári ügyet, és szaftosan provokatív tálalásban előadják a magyar parlamentben? (Akkor Baráth Zsolt jobbikos képviselő volt a kijelölt mocskolódó.) S vajon kivel íratták a forgatókönyvet, amely természetesen ... |
2012-12-03 19:38:14 |
|
|
|
|