Belépés
"Jeruzsálem" siratása
... vezérek!

Bűn volna, hogyha még tovább is
csak hallgatok.
Tetemre hívlak most titeket is,
jöjjetek hát, és lássatok!
És sírjatok!
Szórjunk a fejünkre hamut
es szaggassuk meg köntösünket.
A mi vétkünk, ha összeomlik
Jeruzsálem... Megérdemeljük,
ha majd az Úr haragja büntet!

8.

Nincs már se nappalom, se...
2021-05-21 07:34:54
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
... pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral vagy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Konyharuhára tesszük a fánkokat, kicsi helyet hagyva köztük, majd lefedjük egy másik konyharuhával és kelesztjük további 20 percet. Azért jobb konyharuhát ...
2019-02-04 21:01:05
Mikulás süti
... sütőporral, fahéjjal és a vanília kivonattal elkevert lisztet szitáljuk rá és gyúrjunk belőle egy sima tésztát. A tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra és kör alakú szaggatóval szaggassuk ki. Elő melegített sütőbe süssük kb. 10 percig.


Miután kihűlt elkészíthetjük a díszítését.

Szükségünk lesz cukormázra, csoki öntetre, kókuszreszelékre, dekor tol...
2018-10-24 12:00:48
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
... amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeres...
2018-09-27 15:21:30
Szilvalekváros táska
... lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákat sütő papírral bélelt tepsire rakjuk és 180 foko...
2018-08-08 14:36:08
Sajtos rágcsa
... tojássárgája

szezámmag
köménymag

A vajat, a lisztet és a sót morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sajt 3/4-ét és 2 tojássárgáját. Gyúrjuk jól össze, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Majd nyújtsuk ki jó vékonyra, szaggassuk ki (formával vagy pohárral), és fektessük el egy tepsiben. Szúrkáljuk meg kicsit a tetejüket, majd kenjük le a felvert tojássárgájáv...
2018-02-12 13:51:29
Krumplis-sajtos pogácsa
... krumplinyomón. Sózzuk meg, keverjük hozzá a vajat, üssük bele a tojást, és keverjük hozzá a sajtot is. Majd a sütőporral összekevert lisztet - végül gyúrjunk belőle lágy tésztát. Nyújtsuk ki, szaggassuk ki a kívánt pogácsaméretre, majd a felforrósított olajban minkét oldalukat kb. 2-3 perc alatt süssük ropogósra.

http://www.anna.hu/gasztronomia/krum plis-pogacsa-10...
2018-02-12 13:25:48
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral
... majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és ízlés szerinti méretűre szaggassuk ki. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd kelesszük még 30 percig.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges mennyiségű olajat, majd melegítsünk fel. Egy csipet tésztával ellenőri...
2018-01-31 23:33:22
Hagymás krumplis pogácsa.....
... olvasztott zsírral, majd tekerjük fel, mint egy lekváros tekercset. Két végéről hajtsuk be középre, lapogassuk le, hagyjuk pihenni 20-25 percre.
Nyújtsuk ki centi vastagságúra, szaggassuk belőle pogácsákat, kenjük meg tojással, és szórjuk meg sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elkészül.

...
2018-01-19 16:02:49
Aranygaluska
... kristálycukorral. Melegítsünk meg 10-20 g vajat.

Amikor a tésztánk a kétszeresére kelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk 1 cm vastagra, és 2-3 cm-es pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A kapott tészta darabokat mártsuk az olvasztott vajba, hempergessük meg a cukros dióban, majd tegyük egymás mellé a vajazott, diózott tálba. Letakarva még fél órát kelesszük, majd elő...
2018-01-18 11:44:42
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 
Címkék: Kohut Katalin, fejünkre hamut, megkelt tésztát, másik konyharuhával, vanília kivonattal, sima tésztát, tésztát nyújtsuk, óráig kelesztjük, tészta nagyon, táskákat sütő, felvert tojássárgájáv, sütőporral összekevert, kívánt pogácsaméretre, felforrósított olajban, lisztezett felületre, serpenyőbe öntsünk, csipet tésztával, lekváros tekercset, kétszeresére kelt, kapott tészta, olvasztott vajba, cukros dióban, kristálycukorral, elronthatatlanul, kókuszreszelékre, pogácsaméretre, elkészíthetjük, szilvalekváros, összedolgozzuk, felforrósított, konyharuhával, előmelegített, krumplinyomón, megérdemeljük, tojássárgáját, tojássárgájáv, félbehajtjuk, szilvalekvár, tojássárgája, aranygaluska, vastagságúra, gasztronomia, kétszeresére, konyharuhára, hempergessük, melegítsünk, összekevert, sütőpapírra, köntösünket, szaggatóval, mindegyiket, lisztezzünk, eldolgozzuk, konyharuhát, gyúrótáblát, kenőtollal, lisztezzük, kelesztjük, szükségünk, cukormázra, sütőporral, kivonattal, egyszerűen, kinyújtjuk, szaggassuk, kiborítjuk, lisztezett,
© 2013 TVN.HU Kft.