|
|
|
... g)
1 evőkanál cukor
+ porcukor, vaníliáscukros tejföl vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg, közben forgassuk át őket néhányszor. Fontos,... |
2024-01-30 11:22:25 |
|
|
|
|
|
|
... jól
lefedve, hűvös helyen legalább egy éjszaka pihentetünk. Másnap alaposan átgyúrjuk
hogy szép sima tésztánk legyen,kb 1/2 - 1 cm vastagra kinyujtjuk, tetszőleges
figurákat szaggatunk, sütőpapíros, v. zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk, nem túl
közel egymáshoz. Közepesnél kicsit erősebb lángon, az első tepsit 8-10 percig
sütjük, a második adagnak már 4-5... |
|
2023-07-22 19:05:49 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval ,,félbe szaggatunk", így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.
... |
2023-01-31 20:14:55 |
|
|
|
|
|
|
... részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc... |
|
2022-12-04 21:08:04 |
|
|
|
|
|
|
... felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni)
Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük, hűlni hagyjuk és pogácsa szaggatóval holdakat szaggatunk belőle. A tetejét tálalás előtt porcukorral leszórjuk.
... |
|
2022-09-21 20:22:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
20 dkg burgonya (főtt)
A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, jól összedolgozzuk.
A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis
lepénykéket formázunk..
Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést
követően fokhagymás olajjal megkenjük.... |
2022-08-10 07:51:36 |
|
|
|
|
|
|
... megkenéshez), só.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.
Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pic... |
2022-05-15 08:44:01 |
|
|
|
|
|
|
... tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. fél óra alatt megsütjük.... |
2022-03-14 08:58:48 |
|
|
|
|
|
|
... részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. egy centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan hét percig sütjük őket. 7 legfel... |
2020-12-09 19:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat... |
2020-12-07 11:23:36 |
|
|
|
|