Belépés
Krónika 9. rész (hazai kkv-k, honlapok akadálymentesítése)
... kényszerüljenek a fekete- vagy szürkegazdaságba a mikrovállalkozások - hangsúlyozta. A szakemberhiányt is a problémák közé sorolt, amelyet szerinte az oktatás elégtelensége okoz. A duális szakképzés átalakítását is sürgette.
A közbeszerzések átalakítását is fontosnak tartotta: kettőben kell korlátozni az alvállalkozói szintek számát - mondta, de a társasági adó progresszívvá...
2018-10-30 15:00:57
Palkovics: a cégeknek a technológia, a munkavállalóknak a tudás ad új lehetőséget
...
A miniszter kiemelte: ma már minden harmadik, szakképzésben érintett diák részt vesz valamilyen duális képzésben, cél, hogy ez az arány is tovább növekedjen. Mert ami a cégeknek a technológia, az a munkavállalóknak a tudás - hangsúlyozta.
Palkovics László emlékeztetett arra, 2012-ben megkezdődött a szakképzési rendszer, 2014-ben pedig a felsőoktatási rendszer átalakítása...
2018-10-26 17:01:56
ITM-államtitkár: a versenyképesség erősítését célzó bejelentések várhatók
... munkaerőhiány az országban, ez azonban normális jelenség, a magyar foglalkoztatottsági ráta még mindig két százalékponttal az uniós átlag alatt van - mondta az államtitkár, jelezve, hogy a szakképzés és a felnőttképzés átalakítása hosszú távon segíthet ezen a helyzeten.
Rámutatott: a BMW azért választotta új nagyberuházása helyszínéül Debrecent Kassával szemben, mert itt jobb...
2018-10-04 23:45:29
Volt honnan tanulni a valósághajlítást ennek a kivénhedt, il
... módosult utódszervezet, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Palkovics László hitbizománya, aki viszont elveszítette korábbi szakterületét, a felsőoktatást. Megkapta viszont a szakképzést - és elorozta az akadémiai pénzek egy részét.

A tények tükrében jó néhány ígéret elhomályosul. Hiába büszkélkedik a kormány a határvédelem megerősítésével, jóval kevesebbet...
2018-06-25 12:50:55
Költségvetés - Jobbik: ez a megszorítások költségvetése
... adóztatására -, a lakhatási szegénység mérséklésére, illetve az "igencsak hiányossá váló" szociális védőháló pótlására összepontosít a Jobbik.
Célként említe...
2018-06-13 16:22:11
Nem lett hazánk kivándorlóország
... munkaerőpiacra.

Hazánkban a fiatalok a duális képzéssel, a kismamák és az idősek pedig a rugalmas időbeosztással, távmunkával lennének integrálhatók a munkaerőpiacra. A felnőtt- és szakképzés átalakítása, erősítése pedig a következő évek nélkülözhetetlen feladata lesz a foglalkoztatottsági arány növelése érdekében.


Nem lett hazánk kivándorlóország...
2018-05-29 21:00:52
Palkovics: a technológiai kihívások megoldására jött létre az új minisztérium
... klímapolitikáért felelős államtitkárság élén Kaderják Péter áll majd.


Palkovics László arról is beszámolt, hogy a vezetése alatt működő minisztériumhoz kerül a jövőben a szakképzés és a felnőttképzés is. Ezek a területek korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartoztak - tette hozzá.
Ismertetése szerint a minisztérium feladatkörébe tartozik majd egyebek...
2018-05-14 15:48:07
Stratégiai megállapodást kötött Debrecen, a Debreceni Egyetem és az ITK Holding
... autószerelő mesterektől sajátíthatják el a szakmát a fiatalok - mondta Kossa György hozzátéve: a megvalósult projekteket az idén további együttműködések és beruházások követik, így a szakképzés mellett technikusi oktatást is indít rövid időn belül a vállalat, s már egyeztetést folytatnak a Debreceni Egyetemmel, ahol egy-két hónapon belül megkezdődhet az együttműködés a mérnökhallg...
2018-03-20 17:55:37
Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: szabad, önálló és erős Budapestet!
... LMP Budapesten 5-6 körzetben segít, ki tudják söpörni a Fideszt.
Kunhalmi Ágnes ősbűnnek nevezte az iskolák államosítását, hibának tartotta a tankötelezettség leszállítását és a szakképzés átalakítását. Szerinte vissza kell adni Budapestnek az iskolafenntartó jogot, az iskoláknak pedig az autonómiát.

Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus azt mondta, a választá...
2018-03-17 12:41:35
Kétéves a Vodafone Digitális iskola program
... káros tartalmaktól -, felkészült tanárokra és valódi oktatási tartalmakra.
Solymár Károly elmondta, 31 milliárd forintból jövő év végéig minden állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben az oktatási terekben elérhető vezeték nélküli hálózatot alakítanak ki, ez 5000 iskolában 1,3 millió tanulót és pedagógust érint.
A kormány 2020 végéig 260 ezer ember szám...
2018-03-07 12:32:33
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: Debreceni Egyetem, Vodafone Digitális, Palkovics László, Debrecent Kassával, Technológiai Minisztérium Palkovics László, Kaderják Péter, Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Kossa György, Debreceni Egyetemmel, Kunhalmi Ágnes, Komáromi Zoltán, Solymár Károly, versenyképesség erősítését, valósághajlítást ennek, megszorítások költségvetése, technológiai kihívások, fekete- vagy, problémák közé, oktatás elégtelensége, duális szakképzés, közbeszerzések átalakítását, alvállalkozói szintek, miniszter kiemelte, szakképzési rendszer, felsőoktatási rendszer, uniós átlag, felnőttképzés átalakítása, szakképzést &#8211, akadémiai pénzek, tények tükrében, határvédelem megerősítésével, lakhatási szegénység, duális képzéssel, idősek pedig, rugalmas időbeosztással, következő évek, vezetése alatt, területek korábban, minisztérium feladatkörébe, megvalósult projekteket, idén további, szakképzés mellett, iskolák államosítását, tankötelezettség leszállítását, szakképzés átalakítását, iskolafenntartó jogot,
© 2013 TVN.HU Kft.