Belépés
ITM-államtitkár: Magyarország a világ egyik legjelentősebb befektetési célpontjává vált
... szerint a jövő záloga Magyarország és az Európai Unió számára is a zöld- és a high-tech-megoldások elterjedésében van. A kkv-szektor megerősítésére irányuló uniós és nemzetállami szakpolitikák kialakítása során tehát fokozott figyelmet javasolt fordítani a környezetbarát megoldások adaptálására és az innovációs kapacitások támogatására.
Cél, hogy 2030-ra Magyarország bekerül...
2019-12-19 19:42:21
Európai Bizottság: a zöld és emberközpontú gazdaság megteremtésére fókuszál az európai szemeszter új ciklusa
...
A tájékoztatás szerint az EU gazdaság- és foglalkoztatáspolitikai stratégiája, az uniós gazdaságpolitika középpontjába a fenntarthatóságot és a társadalmi befogadást helyzi a múlt héten bemutatott európai zöld megállapodás nevű stratégia prioritásainak megfelelően.
A cél, hogy Európa továbbra is a világ legfejlettebb jóléti rendszereinek adjon otthont, és az első klímase...
2019-12-17 20:15:07
ITM: uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése
... államtitkár hozzátette: a jövő záloga Magyarország és az EU számára is a zöld és a high-tech megoldások elterjedésében van. A kkv-szektor megerősítésére irányuló uniós és nemzetállami szakpolitikák kialakítása során ezért fokozott figyelmet javasolt fordítani a környezetbarát megoldások adaptálására és az innovációs kapacitások támogatására.
Az EU külső versenyképességéről sz...
2019-11-28 21:59:20
Szigeti Szabolcs: Magyarország rohamtempóban lép előre a digitális technológia felhasználásában az egészségügyi
...
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) rendezésében zajló, Egészségügy a XXI. században: adatok, szakpolitikák és digitális technológia című szakpolitikai fórumon többek között miniszterek, szakpolitika alkotók, a civil társadalom, a szolgáltatók, a tudományos és üzleti élet szereplői vesznek részt.
Szigeti Szabolcs az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a...
2019-11-21 17:11:36
Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: a magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezel
... szerint...
2019-10-23 17:31:34
Brexit - Szakértő: a következő uniós költségvetési ciklusban 84 milliárd eurós hiánnyal kell számolni
... irányozta elő, az EU finn soros elnöksége pedig köztes megoldást javasolt.
A szakember kiemelte: a tizedszázalékok - amelyeken a vita megy - óriási összeget jelentenek a közös szakpolitikák, európai prioritások területén.
Halmai Péter úgy vélekedett, hogy az uniós pénzeket feltételekhez kötése nem abnormális, de világosan látható és teljesíthető feltételeknek kell szabni...
2019-10-18 21:22:10
Víz Világtalálkozó - Danilo Türk: erős, határokon átnyúló vízgazdálkodási intézményekre van szükség
... jó intézmény nélkül nincs megfelelő szakpolitika, és ez fordítva is igaz. A vízpolitikai együttműködésben is az vezethet eredményre, ha egyszerre valósítják meg az intézmények és a szakpolitikák építését - mondta az egykori szlovén államfő.
A nemzetközi közösség egyöntetűen egyetért abban, hogy a vízgazdálkodást illetően a kulcs a nemzetállamok kezében van, a legtöbb döntés e...
2019-10-17 16:02:04
Önkormányzat 2019 - Puzsér: a Sétáló Budapest az elmúlt 30 év alternatíváját kínálja
... rendszerszintűvé tették a korrupciót Zuglóban - mondta a politikus.
Bodrog Zoltán, a Sétáló Budapest program kidolgozásának főkoordinátora a demonstráción arról szólt, hogy a program szakpolitikák számon kérhető elemeiből épül fel. Nem fogalmaz meg irreális célokat, hanem úgy alakították ki, hogy finanszírozható legyen a város aktuális költségvetéséből.
A demonstráció h...
2019-10-05 18:51:57
EU: javul az általános szegénységi helyzet Magyarországon
... jelentős a közfoglalkoztatási program, de nem tereli hatékonyan az elsődleges munkaerőpiac felé a résztvevőit. A munkanélküliek és inaktívak álláskeresését és képzését segítő egyéb szakpolitikák nem eléggé célzottak, a digitális készségek fejlesztése azonban hozzájárulhat a foglalkoztathatóság javításához.
Az uniós tanács az ajánlásai között hangsúlyozta, Magyarországnak a ga...
2019-07-09 16:52:15
Miniszteri biztos: nemzetpolitikai témában különösen aktív a Kárpát-medencei magyarság
... Hozzátette: a Kárpát-medencében élők mellett mintegy 2,5 millió magyar él a diaszpórában, közülük a legtöbben Észak-Amerikában.
Szilágyi Péter azt mondta: 2010-ben a kormányzati szakpolitikák között kiemelt helyre került a nemzetpolitika, ezt nemcsak az anyaországban, hanem a határokon túl - a Kárpát-medencében, illetve a diaszpórában - is megtapasztalhatták a magyarok.
...
2019-07-08 14:41:27
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Európai Bizottság, Szigeti Szabolcs, Danilo Türk, Sétáló Budapest, Európai Unió, Gazdasági Együttműködési, Fejlesztési Szervezet, Halmai Péter, Bodrog Zoltán, Szilágyi Péter, világ egyik, európai szemeszter, digitális technológia, magyarok kétharmada, fejlődő országok, következő uniós, általános szegénységi, jövő záloga, kkv-szektor megerősítésére, környezetbarát megoldások, innovációs kapacitások, tájékoztatás szerint, uniós gazdaságpolitika, társadalmi befogadást, múlt héten, világ legfejlettebb, első klímase, high-tech megoldások, civil társadalom, szakember kiemelte, vita megy, közös szakpolitikák, uniós pénzeket, vízpolitikai együttműködésben, vezethet eredményre, szakpolitikák építését, egykori szlovén, nemzetközi közösség, vízgazdálkodást illetően, nemzetállamok kezében, legtöbb döntés, korrupciót Zuglóban, demonstráción arról, program szakpolitikák, város aktuális, elsődleges munkaerőpiac, digitális készségek, uniós tanács, ajánlásai között, legtöbben Észak-Amerikában, kormányzati szakpolitikák,
© 2013 TVN.HU Kft.