Belépés
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... rá.
DK: mikor tárgyal a kormány érdemben a pedagógusokkal?
Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete szombaton demonstrációt tartott, mert a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Azt kérdezte, mikor tárgyalnak érdemben a pedagógusokkal....
2019-12-02 18:02:14
PSZ: a szakszervezetnek nincsenek politikai céljai
...
A szakszervezet kiemelte: csak szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységet lát el. Ha politikai céljaik lettek volna, az országos tüntetést az októberi önkormányzati választások előtti időpontra szervezték volna, de ezt nem tették - mutattak rá.
Reagálásukban felidézték, hogy az Emmi és az ITM november 22-i közös közleményében azt írta: "A pedagógus és más szaks...
2019-11-25 15:22:32
Több tízezren sztrájkolnak a General Motors amerikai üzemeiben
... véglegesen az egyeztetéseket a vállalatvezetőkkel. Hétfőn folytatódnak a tárgyalások.
A cég vezetői vasárnap szokatlan lépést tettek: nyilvánosságra hozták, hogy mit ajánlottak a szakszervezetnek. Ezeket a javaslatokat általában nem szokták nyilvánosságra hozni, amíg a vállalat és a szakszervezet között nem születik meg a megállapodásnak legalább a tervezete.

A G...
2019-09-16 17:12:47
Kövér: a magyar függetlenség és a német egység szervesen összekapcsolódik
... megkülönböztetett tiszteletet kifejeződése, ezt jelzi az is, hogy a Bundestag falán kívül csupán két emléktábla van, az egyik a magyarországi határnyitás, a másik a Szolidaritás lengyel szakszervezetnek a demokráciáért és a szabadságért folytatott küzdelme, és a német újraegyesítéshez adott lengyel hozzájárulás előtt tiszteleg.
A magyar kormány harminc éve, 1989. szeptember 1...
2019-09-10 15:32:45
Közszolgálati sztrájk - Május 1-jére haragos felvonulást szervez az MKKSZ
... tartását.
A sztrájkkal a munkavállalók és a munkabeszüntetéssel szolidáris dolgozók kifejezték akaratukat, hogy támogatják a szakszervezet 12 pontos sztrájkkövetelését, a szakszervezetnek pedig ezek után az a dolga, hogy "a teljesítésig vigyék ezt az akaratot" - jelentette ki. Ezért felhívta a munkavállalókat, mutassák meg május 1-jén, hogy ők az ország hajtóereje. Az MKKSZ ...
2019-03-14 13:52:16
A Hankooknál határozatlan idejű sztrájk kezdődött
... szakszervezet követelését, sőt a VDSZ korábbi ajánlatai és az utolsó pillanatig reményt adó tárgyalások helyett a teljes ellenállást választotta. Ezért nem volt más lehetősége a szakszervezetnek, minthogy a dolgozók magas támogatása mellett elkezdje a sztrájkot.
Mint írták, a cégvezetés még a sztrájk megkezdése előtti utolsó órákban is igyekezett nyomást gyakorolni a dolgozók...
2019-03-12 14:57:55
Törvénytelennek nyilvánította a Croatia Airlines dolgozóinak sztrájkját a horvát bíróság
...
A bíróság szerint amennyiben a szakszervezetnek valóban szándékában állt volna megújítani a 20 hónappal ezelőtt lejárt kollektív szerződéseket, akkor folytatta volna a tárgyalásokat a vállalat vezetésével. Ezt azonban elutasította, miután a Croatia Airlines nem tett eleget minden követelésének.
A szakszervezet ügyvédje bejelentette, hogy a legfelsőbb bírósághoz fordul j...
2018-08-09 13:51:46
VDSzSz Szolidaritás: eredményes volt a kollektív munkaügyi vita a MÁV-Startnál
... kísérni fogják, ha egyedül szolgálnak.
A vasutasok nemsokára használhatják a VDSzSz Szolidaritás által évek óta javasolt testkamerákat, a MÁV-Start június 14-én mutatja be a szakszervezetnek az alkalmazni kívánt készüléket. Sok esetben ezek puszta jelenléte képes megelőzni konfliktus kialakulását - teszik hozzá.
A közlemény szerint rövidesen alkalmazhatják a vasutasok ...
2018-06-13 17:02:28
Béremelést, diplomás minimálbért és családbarát munkahelyeket szorgalmaz az MKKSZ
... Novák Katalint, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárát, hogy segítse a családbarát szempontok kialakítását a közszolgálati munkahelyeken is.
A szakszervezetnek is célja, hogy minden kormányhivatalcsaládbarát munkahely legyen - jelentette ki, megjegyezve, hogy a Békés megyei kormányhivatal földhivatali osztályán több mint 30 évig működött a ruga...
2017-10-07 11:11:40
A kis- és középvállalatoknak kedvez az új francia munkajogi reform
... munkavállalóval jogosultak csak a munkáltatók megállapodni, akkor is ha egy vállalkozáson belül nincsen szakszervezet, a francia munkavállalónak ugyanis alig nyolc százaléka tagja valamelyik szakszervezetnek.
A kormány a végkielégítések rendszerén is változtat, ez ugyanis a munkáltatók szerint az egyik legfőbb akadálya új munkahelyek teremtésének a kkv-k esetében. Elbocsátás ...
2017-08-31 15:42:41
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: General Motors, Croatia Airlines, VDSzSz Szolidaritás, Gréczy Zsolt, Pedagógusok Szakszervezete, Novák Katalint, szakszervezetnek nincsenek, magyar függetlenség, német egység, horvát bíróság, kollektív munkaügyi, kormány érdemben, pedagógusok béremeléséről, munkaterhek csökkentéséről, szakszervezet kiemelte, országos tüntetést, októberi önkormányzati, javaslatokat általában, szakszervezet között, megállapodásnak legalább, magyarországi határnyitás, szabadságért folytatott, német újraegyesítéshez, magyar kormány, szakszervezetnek pedig, teljesítésig vigyék, ország hajtóereje, utolsó pillanatig, teljes ellenállást, dolgozók magas, sztrájk megkezdése, bíróság szerint, szakszervezetnek valóban, vállalat vezetésével, szakszervezet ügyvédje, legfelsőbb bírósághoz, vasutasok nemsokára, alkalmazni kívánt, közlemény szerint, családbarát szempontok, közszolgálati munkahelyeken, munkáltatók megállapodni, vállalkozáson belül, francia munkavállalónak, végkielégítések rendszerén, munkáltatók szerint,
© 2013 TVN.HU Kft.