|
|
|
... megpuhuljon.
Levet készítünk,
egy liter vízhez
egy fél dl ecetet véve, és
ízlés szerint cukrozva,
beletesszük a borsot, és ... |
2015-06-24 00:40:35 |
|
|
|
|
|
|
... lassan jöhetnek nagyobb töltések is egyszerre. A megtelt palackokban álló szörp tetejére késhegynyi szalicilt szórok, és az üveg peremét, a kupakkal találkozó részt is bekenem egy kis szalicillal, úgy csavarom rá a még forró italra a kupakot. Dunsztolni nem kell, csak egyszerűen hagyni, kihűlni.
Bónusz: aki szereti, a visszamaradt citromhéjak pedig gyakorlatilag kandírozott c... |
|
2015-05-14 09:56:28 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevelet és 1 evőkanál cukrot. Minden üvegbe (750 ml-es) 1 dl 10 % ecetet töltök.
Egy lábasban forrni teszem a tiszta vizet, amikor felforrt, óvatosan az üvegeket teletöltöm. Szalicillal meghintem és lezárom.
Másnap már fogyasztható.
... |
2015-04-08 21:01:05 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk,
egy liter vízhez
egy fél dl ecetet véve, és
ízlés szerint cukrozva,
beletesszük a borsot, és felforralva, kihűtve, késhegynyi szalicillal elkeverve
öntjük a zöld félére. Tetejére ujjnyi olajat öntünk.
Pár nap múlva megzavarosodik, de ne aggódjunk, fel is tisztul.
... |
|
2013-09-01 10:41:08 |
|
|
|
|
|
|
... savanykás almát meghámozzuk, hibás részeit kivágjuk, káposztagyalun csumájáig lereszeljük. A lereszelt almát lemérjük és súlya tizedének megfelelő mennyiségű cukorral plusz egy evőkanál szalicillal összekeverjük. Akkor üvegekbe gyömöszöljük jó szorosan, amennyit egyszerre felhasználunk. A feljövő lét leöntjük róla és az üveget légmentesen lezárjuk. Tipp: Ha az almát - esetleg cuko... |
|
2013-03-15 22:26:05 |
|
|
|
|
|
|
... főzet teteje (néhány perc), akkor kész a kompót.
Az üveg háromnegyedéig merjük a gyümölcsöt, hogy a lének is maradjon hely.
A megmaradt levet újra... |
2011-08-16 17:21:21 |
|
|
|
|
|
|
... tartósítás, az erjesztés, majd a húsoknál a füstölés. Az ,,adalékanyagok" megjelenése sem újkeletû. Elegendô, ha csak saját háztartásunkra gondolunk. Nagyszüleink még szalicillal tartósították a befôttet, ma már nátrium-benzoát és más készítmények pótolják ezt.
Az adalékanyagok az 1970-es évek végén jelentek meg tömegével az élelmiszeriparban. Már nem csupán a... |
2011-08-09 19:19:43 |
|
|
|
|
|
|
... átkeverjük, hogy a cukor felolvadjon.
Az üvegek aljára egy pici szalicilt hintünk (egy leheletnyit). Beleszedjük a meggyet annyi lével, hogy ellepje. A tetejét szintén meghintjük szalicillal.
Az üveg fedelének belsejét szintén bekenjük körben, hogy véletlenül se legyen baja. Lezárjuk, a kamrába tesszük.
Megjegyzés:
A receptet Smiling77 küldte.... |
2011-07-07 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... a natrium benzoáttól bőrrákot, vagy leukémiát kapni, szalicilt használj, de ne bele! Kend le az üveg száját kívül ezzel, aztán kösd le celofánnal. A celofánt félvastagon hintsd meg szalicillal, majd egy másik celofánnal zárd le. Ha csak két-három hónapra akarjuk eltenni, akkor azonmód a kamra legsötétebb polcára állíthatjuk, ha azonban egész télen szeretnénk belőle fogyasztani, ak... |
2011-05-21 07:49:13 |
|
|
|
|
|
|
... [Margó]
Cseresznye vagy meggy kimagozva,reteshez.../10 kg./A
A kimagozott gyümölcsöt ,hibátlan zománcozott edénybe tesszük.
1 kg kristálycukrot1 evőkanál szalicillal,2 szem szegfűszeggel és egy darab fahéjjal a gyümölccsel jól elkeverjük,lefödve,hideg helyen3 napig pihentetni hagyjuk.Minden nap 1 x fakanállal jól összekeverjük.3 nap után üvegekbe rak... |
2011-03-24 10:03:26 |
|
|
|
|