|
|
|
... baktériumok lehetnek bennük.
Frissen facsart gyümölcslé
Igen, sajnos igaz! Kerülje a frissen facsart üdítőket, főleg azokat, amelyek nyitott pultnál kaphatók. E-coli és szalmonella baktériumokat is tartalmazhatnak. Próbáljon inkább pasztőrözött gyümölcslevet fogyasztani azok helyett, amelyek hűtőben vannak tárolva.
Nyers tojás
Ételmérgezést okozhat.... |
2023-01-10 13:44:40 |
|
|
|
|
|
|
Szalmonellafertőzés - Módszerek a megelőzésre és a tünetek kezelésére
Mi az a szalmonellafertőzés?
A szalmonellafertőzés kialakulását legtöbbször a szalmonellabaktériumokkal fertőzött nyers, rosszul főzött, illetve helytelenül tárolt húsok, kagylók vagy tojás fogyasztása okozza. A szalmonellabaktériumok számos állat, köztük emlősök, madarak és hüllők bélrends... |
|
2023-01-01 13:46:08 |
|
|
|
|
|
|
... csak úgy kerülhet forgalomba, ha azt a cseh ellenőrök saját laboratóriumaikban is megvizsgálják. A csehek az intézkedést azután hozták, hogy egy Prága melletti raktárban 700 kilogramm, szalmonellával fertőzött lengyel marhahúst találtak.
Ugyanakkor az illetékes szakhatóságok és a cseh rendőrség tovább erősítették a hússzállítmányok, a vendéglők, valamint a húst és húskészítmé... |
2019-03-05 17:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
Alattomos gyilkosok
A penészgombák méreganyagai korunk legalattomosabb gyilkosai. Nem hatnak rögtön és nem okoznak olyan heves mérgezést, mint amilyet például a szalmonella fertőzés. Ehelyett lassan és kitartóan mérgezik a testet. Az emberi szervezetben a penész nagyon sokáig jelen lehet, ám az általuk okozott károsodás legtöbb esetben csak évek múltán jelentk... |
|
2017-06-22 15:08:09 |
|
|
|
|
|
|
... pottyanó ételek akár meg is ölhetik.
A városi legendának köszönhetően minden harmadik ember komoly kockázatnak teszi ki magát, és a szakértők szerint a kólibaktérium és a szalmonella miatt kell leginkább aggódnunk. Ezek a baktériumok azonnal hozzátapadnak az ételhez, emiatt azokat rögtön ki kell dobni a szemetesbe, függetlenül attól, hogy milyen sokáig érintkeztek a föl... |
|
2016-04-04 12:48:18 |
|
|
|
|
|
|
... leszek
selectfood.blogspot.com (ibolyás cukor, méz, zselé, kandírozott ibolya)
Ibolya minden mennyiségben - kerteszleszek
Én a kandírozáshoz a nyers tojáshasználat miatt, biztos, ami biztos szalmonella mentesnek jelzett tojásokat veszek majd, mert kapható olyan is.
Forrás: http://erdokostolo.blogspot.hu
http://erdokostolo.blogspot.hu/2012/ 0... |
2015-04-11 23:58:01 |
|
|
|
|
|
|
... elkészített ételek sajnos rengeteg baktériumot tartalmazhatnak, így például E.coli-t is. A nem megfelelő élelmiszerek pedig egyéb, másfajta betegségeket is terjeszthetnek, mint például szalmonellát.
A jó hír azonban az, hogy mindezektől egy kicsi odafigyeléssel megóvhatod magad! Mivel? Biztonságos vásárlással, tárolással és előkészítéssel!
... |
2015-04-06 18:09:59 |
|
|
|
|
|
|
... Majd' minden családban akadt egy kollégáktól, rokonoktól, szomszédoktól beszerzett szupertitkos és elsőrangú italt eredményező leírás. A kezdeti lelkesedés (nem kis mértékben a szalmonella-veszély miatt) évek alatt alábbhagyott ugyan, de ma is sokan készítenek ünnepi alkalmakra házi tojáslikőrt.
... |
2015-03-26 23:47:03 |
|
|
|
|
|
|
... hűtve.
A nyers tojás esetében a legnagyobb problémát a tojás héján megtapadt szennyeződések jelentik. Mivel a nyers tojás hőkezelés nélkül kerül az ételbe, így nagyobb a kockázata egy szalmonella-fertőzésnek. Igaz, manapság már kaphatóak úgynevezett szalmonella ellen kezelt tojások.
Amiből nem maradhat ki a tojás
Vannak ételek, amiket el sem tudunk képel... |
2015-03-24 23:59:25 |
|
|
|
|
|
|
Talán nem gondolnád, hogy egy tiszta lakásban több baktérium él, mint egy nyilvános illemhelyen. Vagy hogy a fürdőszobádban egy törölköző fertőzésveszélyesebb, mint akár a vécéülőkéd. Az utóbbi hónapokban publikált kutatások ilyen és ehhez hasonló eredményeket hoztak. A következőkben az egészségügyi sajtóban megjelent érdekesebb, témába vágó hírekből szemezgettünk.
... |
2015-01-25 08:01:51 |
|
|
|
|