Belépés
Karácsony - A decemberi kiskereskedelmi forgalom rekord növekedésére számít a kereskedelmi szövetség
... egyik legjobb havi forgalmát várja decemberben - közölte a Spar az MTI-vel.
Az ünnepi időszakban a vásárlók a karácsonyi készülődéshez kapcsolódó tipikus termékeket keresik: a szaloncukrot, az édességeket, a sütési alapanyagokat, illetve a különféle italokat.
A karácsony közeledtével fellendül a friss áruk iránti igény is, a Spar ebben az időszakban értékesíti a legtöbb ...
2018-12-06 07:05:13
Mikulás
... (mozaik, Villach-Beljak).

legendája és december 6-iki egyházi ünnepe kapcsán terjedt el a 19. században a városokban, hogy a Mikulás az ablakokba helyezett kitisztított cipőkbe szaloncukrot vagy kisebb édességekből és déligyümölcsökből álló piros csomagot tesz december 6-án. Személyesen is lehet találkozni a Mikulással. Ekkor a díszes piros ruhás, nagy fehér szakállú pü...
2018-12-06 01:36:50
Advent - Magyar néphagyományok mutatkoznak be a New York-i Magyar Adventi Fesztiválon
... lógattak a szobába. A fákra kerülő díszeknek és édességeknek is megvolt a maguk szerepe.
A kiállítás azt is bemutatja, hogyan ünnepeltek a városi otthonokban, mikortól ettek szaloncukrot, és hogyan fújják még ma is az üveg karácsonyfadíszeket. A tárlaton fotók és tárgyak, izgalmas installációk és filmek idézik meg a rég- és a közelmúlt karácsonyainak pillanatait.
A tár...
2018-12-05 19:53:06
Karácsony - Az édességgyártók szerint egyre több minőségi csokoládét fogyasztanak a magyarok
... csokoládémikulás fogy karácsony táján, ami egy átlagos fogyasztó esetén fél kilogrammnyi édességet...
2018-12-05 12:41:27
Karácsony - Az édességgyártók 10 milliárd forint feletti decemberi és rekord éves forgalomra számítanak
... pedig egyéb édességek, például csokiördögök, csokicsizmák adják.
Ismertette, hogy a MÉSZ által végzett reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek 86 százaléka tervezi, hogy szaloncukrot vesz, amelynek főleg vidéken van nagy hagyománya.
A fogyasztók mintegy kétharmada a zselés szaloncukrot választja, azt követi a kókuszos, a vajkaramellás, a csokoládékrémes, a marci...
2018-12-04 14:02:24
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
... a figyelme és az apró ajándékai. Ám mivel ezt nem tette meg, nagyon nehezen értette volna meg, hogy így az ajándék sértés... Gúnyos sértés....Ha hazavihetsz a fiadnak egy félkilós szaloncukrot , de nem az új cipő ára mellé, hanem ahelyett, akkor bizony nehéz tisztelni ezt a "tiszteletet"!

Természetesen, ebben elévülhetetlen "érdemei" vannak, annak a patkány, "magyar" ré...
2018-07-12 15:58:41
A hatalmas álom-óceánban
... jelentkezik érte senki, karácsonyra finom ebédet fog főzni. A csirke far-hát jó lesz levesnek, jó puha grízgaluskát szaggat bele, és csirkecombot vesz paprikásnak. Talán vesz egy kis szaloncukrot is, zseléset, mert azt szereti. 2-3 banán is jó lenne! No, majd meggondolja még addig!

Utolsó gondolataival még hálát adott Istenének a mai napért, azért, hogy nem szorul mások...
2018-07-07 09:13:52
Így kell szaloncukrot készíteni
Napközben láttam egy pillanatra, hogy valaki kérdezte, szokott-e valaki szaloncukrot készíteni. Én igen. Például ilyeneket:

Zserbós szaloncukor recept

hozzávalók / 2 adag
Kb. 20 darabhoz:
 10 dkg darált dió
 1 ek házi sárgabaracklekvár
 1 tk méz
 2 tk aszalt sárgabarack apróra vágva
 10 dkg ...
2018-04-26 19:55:59
Na.....
... eszét..😊
Mostam ,pakolászok,varrok føzni nem kell .
A gyomrom már tegnap is fájt nem vagyok a helyzet magaslatán...nem szabadna csokit ennem ,ehhez képest faltam a szaloncukrot.."de amikor nagyon szeretem "
A hasnýálmirigyem nem enged sok mindent, nagyon sulyos műtétem volt 27 éve állandó diétát kellene tartani...de néha elcsábulok.
Pedig a kil...
2018-02-19 11:38:47
A Kapuvári ÍzvadÁszok ünnepi ebédet főztek a római szegényeknek vízkereszt ünnepén
... szegények a magyarok főzte ünnepi ebédre.
A Kapuvári ÍzvadÁszok az idén ötszáz adag csirkemellpörköltet főztek tarhonyával és savanyúsággal. Desszertként az Olaszországban nem ismert szaloncukrot szolgáltak fel, valamint a kapuvári Cserpes Sajtműhely Túró Rudiját.
A csapatot vezető Magyar László az MTI-nek elmondta, hogy a rászorulók segítését missziójuknak tartják Kap...
2018-01-06 19:13:01
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 
Címkék: York-i Magyar Adventi Fesztiválon, Kapuvári ÍzvadÁszok, Cserpes Sajtműhely Túró Rudiját, Magyar László, decemberi kiskereskedelmi, kereskedelmi szövetség, édességgyártók szerint, saját kérdésére, hatalmas álom-óceánban, római szegényeknek, ünnepi időszakban, karácsonyi készülődéshez, sütési alapanyagokat, különféle italokat, karácsony közeledtével, friss áruk, időszakban értékesíti, ablakokba helyezett, díszes piros, fákra kerülő, maguk szerepe, városi otthonokban, tárlaton fotók, közelmúlt karácsonyainak, átlagos fogyasztó, fogyasztók mintegy, zselés szaloncukrot, apró ajándékai, ajándék sértés, félkilós szaloncukrot, csirke far-hát, helyzet magaslatán, magyarok főzte, idén ötszáz, kapuvári Cserpes, csapatot vezető, rászorulók segítését, csokoládémikulás, kiskereskedelmi, csokoládékrémes, néphagyományok, édességgyártók, olaszországban, elévülhetetlen, karácsonyainak, megkérdezettek, demokráciában, készülődéshez, savanyúsággal, vajkaramellás, természetesen, reprezentatív, gondolataival,
© 2013 TVN.HU Kft.