Belépés
Cigány pecsenye
... pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maxim...
2018-09-09 16:40:54
Baconbe göngyölt, fűszeres csirkemell szeletek
... bors, pirospaprika, majoranna, kömény, mustár) és bacon szalonna csíkokkal körbetekertem.
Kevés zsiradékon, egy kevés vizet öntve alá, teflon edényben először fedő alatt, amíg a szalonnából a zsír ki nem olvadt, majd fedő nélkül, minden oldalról szép pirosra sütöttem.

Tálalásig melegen tartottam.
Pár darab tojást felütöttem ( 1 tojásból két lepény lesz) adtam ...
2018-09-09 16:20:26
Kiliti kolbászleves
... szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük a tálaláshoz.
A zsírba beleborítjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk benne. Amikor ez is elkészült, rátesszük a ko...
2018-08-08 13:01:21
tardi kaszáspecsenye
... fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.


A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre sze...
2018-06-03 08:32:58
Szatmári tepsis hús
... kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikára vágva beletesszük. Rárakunk a kisült szalonnából és a húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle (ha sok lenne, hag...
2018-04-13 10:05:48
Pataki-tálban sült fűszeres tarja,
... vörös- és lila hagymát karikáztam és 5 cikk fokhagymát lapokra vágtam.



15 dkg füstölt házi szalonnából vékony szeleteket készítettem .

A cserépedényt lecsepegtettem és elkezdtem a rétegezést:

Az edény alját beborítottam a szalonnával.

...
2017-09-13 08:42:42
Ízőrzők - Révfülöp
... 2 centis távolságban, jó mélyen beirdaljuk. Az almákat meghámozzuk, egészben hagyva kettőt beleteszünk a hal üregébe. Hústűvel összetűzzük. Külsejét alaposan sózzuk, és borsozzuk. A szalonnából vékony csíkokat vágunk, és az irdalásokba nyomkodjuk. A citrom levét kinyomjuk, és meglocsoljuk vele a pontyot. A petrezselymet felaprítjuk, és kb. felét rászórjuk. Egy nagyobb fazék oldalá...
2017-04-27 07:28:25
Ízőrzők - Boldog
... alaposan átmossuk.
Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral. Az alját beterítjük a leszűrt krumpli karikákkal, sóval ízesítjük, majd ráhelyezzük a kolbász és hurkadarabokat.
A szalonnából hosszú csíkokat szeletelünk, kakastaréj szerűen bevagdossuk, és azt is a többi közé tesszük.
Sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.
Savanyúsággal kínáljuk.

Boldogi feh...
2017-04-27 07:25:32
Hagymás, juhtúrós sztrapacska
... kockázd fel, és egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymával együtt. A galuskát öntsd a hagymás zsírra, és szórd meg juhtúróv...
2017-02-08 12:53:24
Számos gyógyhatása van a szalonnának...
... kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a...
2017-01-01 16:40:57
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: füstölt szalonnát, háromnegyedéig bevagdossuk, szalonnából kisült, serpenyőt hűtsük, tarját közepes, kevés vizet, fokhagymát apróra, kétféle kolbászt, felhevített bográcsban, zsírba beleborítjuk, szalonnából négy, olajon szép, vöröshagymát megtisztítjuk, lapockát először, húsokat kiszedjük, megmaradt zsír, tepsi aljába, kihűlt krumpli, kisült szalonnából, húsok felét, petrezselymet apróra, kisült szalonnát, cserépedényt lecsepegtettem, edény alját, almákat meghámozzuk, szalonnából vékony, irdalásokba nyomkodjuk, citrom levét, petrezselymet felaprítjuk, nagyobb fazék, tepsit vastagon, alját beterítjük, leszűrt krumpli, szalonnából hosszú, többi közé, lábosban pirítsd, felaprított hagymával, galuskát öntsd, hagymás zsírra, vékony csík, fájdalom pedig, nyers tojást, keveréket hagyjuk, felszeleteljük, lecsepegtettem, kaszáspecsenye, hurkadarabokat, háromnegyedéig, kakastaréjokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk, fűszerpaprika, körbetekertem, savanyúsággal, petrezselymet, hozzákeverjük, kakastaréjnak, cserépedényt,
© 2013 TVN.HU Kft.