Belépés
Csirkecomb jóasszony módra
... liszt
kevés olaj


Elkészítése:

A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirít...
2018-11-19 20:30:05
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
... egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik fel...
2018-11-09 19:43:13
Zsebes karaj
... vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.

A tetejét még csík...
2018-10-29 11:27:38
sütőtökös kelkáposzta kolbásszal
... dkg főzőkolbász
5 dkg kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma

elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóva...
2018-10-27 18:38:29
Karfiol kicsit másképp
... bacon,
só, bors, fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés

Karfiolt sós vízben kicsit megfőzni (ne legye...
2018-10-20 13:08:50
Reg-enor kúra
... minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).

Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.

Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, bár nálam jól bevált praktika volt ha levest vagy főzeléket kel...
2018-10-17 21:13:33
Hányféle tócsni van?
... snidlinget, petrezselymet, ezzel borítják, majd a tetejét reszelt trappista és füstölt sajt keverékével borítják.
Töltött: juhtúróval megtöltik, félbehajtják, a tetejére kisütött füstölt szalonnát kanyarintanak, friss petrezselyemmel megszórják.

Erre az ételre is jellemző - mint oly sokra, amit eredetileg a szükség szült -, hogy az alapreceptet úgy vari...
2018-10-09 14:21:16
Vegetáriánus "szalonnát" állítottak elő egy ukrán agráregyetem diákjai
... egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat.
Az egyetemi tanár elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve egyéb fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel íze megkülönböztethetetlen az i...
2018-09-26 19:18:59
Vadas zsemlegombóccal
... húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
A megpuhult húsokat, a babérlevele...
2018-09-24 21:36:20
Kolbászos lecsó nokedlivel
... paprika
cukor
30 dkg liszt
1 db tojás



Elkészítés

A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős papriká...
2018-09-24 21:28:23
1 2 3 ................389 390 ........584 585 ........778 779 780 
Címkék: ukrán agráregyetem, csirkecombot sóval, gombát tisztítsuk, szalonnát vágjuk, hagymát mérettől, teflon serpenyőben, húsokat lisztben, olajra téve, picit sózzuk, kisülő zsiradék, felesleges levet, hűtőbe tesszük, zsebecskékbe vastagabbra, egészet beletesszük, kolozsvári szalonnát, apró kockára, felkockázott sütőtököt, rántást enyhén, tetejét reszelt, tetejére kisütött, szükség szült, állati eredetű, egyetemi tanár, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, közben elfőtt, megpuhult húsokat, zsírt lábasba, szeletekre vágott, pörcöket kivesszük, zsírba tesszük, kockára vágott, őzgerincformákat, zsemlegombóccal, petrezselyemmel, megdinszteljük, cserépedénybe, alternatívája, összekeverjük, fűszerezéssel, előmelegített, megtisztított, petrezselymet, kenyérféléket, kanyarintanak, félbehajtják, agráregyetem, félretesszük, zsebecskékbe, zsebecskéket, megforgatjuk, vegetáriánus, felkockázzuk, felkockázott, csirkecombot, kelkáposztát, főzőkolbászt, zsírtartalmú, felszeletelt, vöröshagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.