|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... 14:53
Válaszolj!
- - [-]
Borsos falusi pogácsa
************************
25 dkg durván darabolt szalonnatepertőt 10 dkg zsírral, 35 dkg liszttel, 1 egész tojással, 1/4 kg lágy passzírozott krumpli-péppel, 1 egész Váncza-sütőporral, késhegynyi borssal, sóval és szükség szerint kevés tejföllel össze... |
|
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... forgatom.
KUKORICA GÁNICA MÁSKNÉNT
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 15 dkg szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját. A
szalonnatepertőt kiveszem, és melegen tartom. ½ l vizet felforralok,
1 kiskanál sót adok hozzá, és állandó keverés közben
beleszitálom a kukoricalisztet. Lassú t... |
2013-09-24 20:53:56 |
|
|
|
|
|
|
... másként
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 15 dkg szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját. A
szalonnatepertőt kiveszem, és melegen tartom. ˝ l vizet felforralok,
1 kiskanál sót adok hozzá, és állandó keverés közben
beleszitálom a kukoricalisztet. Lassú tűzön főzöm állandó... |
|
2013-03-06 01:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... forgatom.
Kukoricagánica másként
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 15 dkg szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját. A
szalonnatepertőt kiveszem, és melegen tartom. ˝ l vizet felforralok,
1 kiskanál sót adok hozzá, és állandó keverés közben
beleszitálom a kukoricalisztet. Lassú tűzön főzöm állandó
keve... |
|
2011-07-07 05:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... forgatom.
KUKORICA GÁNICA MÁSKNÉNT
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 15 dkg szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját. A
szalonnatepertőt kiveszem, és melegen tartom. ½ l vizet felforralok,
1 kiskanál sót adok hozzá, és állandó keverés közben
beleszitálom a kukoricalisztet. Lassú... |
2011-03-05 16:49:19 |
|
|
|
|
|
|
... gombapörköltet. Ha szükséges, még öntünk rá pörköltszaftot, majd készre főzzük.
äElőmelegített, hőálló tálkákban tálaljuk. Tetejére apróra vágott snidlinget és szalonnatepertőt teszünk. Borecettel ízesített friss, uborkasalátával kínáljuk ezt a pompás, ízig-vérig magyar tésztát. Köretként is kiváló bárány-, malacpörkölthöz, kacsasülthez. Egyszerû, bog... |
2010-10-28 05:05:53 |
|
|
|
|
|
|
... borsos csipetkeleves.
äA levest forrón tálaljuk. A törtpaszulyt is melegen tesszük asztalra. Lapostányérba simítjuk és bőven rakunk rá a paprikás hagymából. Tehetünk rá szalonnatepertőt is, nem fogja elrontani. Frissen sült, lágykenyérrel és hordóskáposztával ettük ezt a zamatos, gesztenye ízû pompás ételt. Ha véletlenül maradt belőle, másnap, serpenyõ... |
2010-10-28 04:58:16 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, közben sózzuk, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, é... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|