|
|
|
... Carte:
Étlap szerint, étlapról választva
Abálás:
Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzést jelent. (abáljuk pl. a
szalonnát, a hurkaféléket)
Adagolás:
Az elkészített ételt a kívánt fogyasztási egységekre osztjuk. Pl. az egyben sült húsokat
szeleteljük. Az adagolás célja az egységes és eg... |
2009-02-03 08:58:51 |
|
|
|
|
|
|
... Felöntjük a borral és belerakjuk a pirosbab konzervet. A tejszínnel és liszttel behabarjuk. Tarhonyával finom!
2009.01.14 23:26
BartfaiLacibacsi
KRUMPLIS - SZALONNÁS TÉSZTA
Hozzávalók (4 személyre)
½ kg metélt tészta, 15 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 3 nagyobb krumpli, húsleves kocka, tojás
Elkészítés: A tésztát ... |
|
2009-01-26 22:21:08 |
|
|
|
|
|
|
... messzire onnan, az árokparton egy kis kanászgyerek legeltette a csürhét. A disznók szerteszéjjel cserkésztek, a kis kanászgyerek pedig ott ült az árokparton, s a bécsi bicskájával kenyeret, szalonnát evett. Odamegy a kis gömböc a kis kanászgyerekhez is, s azt mondja neki:
- Már három lányt, apjostól-anyjostól meg egy csoport kaszás embert egy regement katonával együtt b... |
2009-01-25 19:20:50 |
|
|
|
|
|
|
... és 1-2 óra múlva még keményebbé válik, másnapra sem esik össze.
Nem szükséges hozzá habfixáló, nem megy hamar tönkre.
TÖPÖRTYÛ (mydma)
Ha nyers szalonna, felkockázod kb. 3x3 cm-re. Kis vizet teszel alája, és elkezded
kiolvasztani a zsírt. Amikor már úgy látod, hogy sárgul, ill. már kisült a zsír belőle,
teszel bele 2 csöp... |
|
2009-01-23 12:57:10 |
|
|
|
|
|
|
... Magyar Enciklopédia
KÁRTYÁS, KÁRTYÁSOK (vö. kártya)
Többnyire férfiegyedek; majdnem kizárólag csapatostul fordulnak elő, gyakran kettes csoportban. Igen ritkán találhatók egyedül. Működésük jellege nem állás- vagy hivatásszerű, valami a foglalkozás és életcél között - nem kötött, de állandó. Többnyire nyil... |
|
2009-01-17 10:22:10 |
|
|
|
|
|
|
... "
A la Carte:
Étlap szerint, étlapról választva
Abálás:
Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzést jelent. (abáljuk pl. a szalonnát, a hurkaféléket)
Adagolás:
Az elkészített ételt a kívánt fogyasztási egységekre osztjuk. Pl. az egyben sült húsokat szeleteljük. Az adagolás célja az... |
2009-01-07 19:11:56 |
|
|
|
|
|
|
... kelbimbó, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, reszelt szerecsendió ...
Teljes cikk >>>
Kelbimbóleves
50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg vaj vagy Rama, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió ...
Teljes cikk >>>
Kelbimbó morzsában.
Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit ke... |
2008-12-08 01:14:17 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyekrém-leves
Hozzávalók:
3 szál halványító zeller (20 dkg)
5 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj
50 dkg mélyhűtött, felengedett, előfőzött gesztenye (pl. maróni)
2 evőkanál brandy
1és 1/2 l alaplé
1 csapott evőkanál morzsolt kakukkfű
só és friss... |
2008-12-06 18:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... 1.
Fej | tarja | hosszú karaj (borda, kotlett) | rövid karaj (borda, karmonádli, kotlett) | szűzpecsenye | comb (felsál, dió, frikandó, rózsa) | dagadó (hasaalja) | oldalas | lapocka | tokaszalonna | csülök | köröm | farok
Az egybesütésre, - párolásra szánt húsokat célszerű (nem olvadó!) cérnával vagy zsineggel több helyen átkötni, így a későbbiekben jobban ... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben közepes lángon - 30-40 perc alatt - süsd meg. Ha kész, vedd le a fedelét, szórd rá a reszelt sajtot, s annyi időre tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.
Almás húsos szalonna
Hozzávalók (6-8 személyre):
60 dkg sütnivaló sertéshús, fél centi vékony szeletekben (baconnal vagy füstölt szalonnával is helyettesíthető)
4 db nagy hagyma
... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|