Belépés
Börtönbüntetésre ítéltek két belga cégvezetőt vegyi anyagok tiltott szíriai exportja miatt
... tonna vegyi anyagot Szíriába 2014 és 2016 között.
Az AAE Chemie Tradingre, az Anex Customsra és a Danmar Logisticsre 75-500 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki az egyebek mellett a szaringáz egyik fő alkotóelemének számító, nagy tisztaságú izopropanol kivitele miatt. Két cégvezetőt pedig egy év, illetve négy hónap szabadságvesztésre ítéltek - írta a Le Soir című napilap.
...
2019-02-11 10:51:37
Szíria - Brit lap: brit cégek szaringáz-alapanyagot szállítottak Aszadnak
... Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézete a helyszínről származó mintákból egyértelműen kimutatta, hogy a Damaszkusz közelében augusztus 21-én elkövetett vegyifegyver-támadásban szaringázt vetettek be.
A két brit cég hivatalosan szíriai kozmetikai vállalatoknak szállította az alapanyagot, ám hírszerzési szakértők szerint Bassár el-Aszad szír elnök rezsimje éppen ilyen...
2013-09-08 13:12:38
Szíria - Nagyhatalmak vizsgálatot kértek az ENSZ-től a gáztámadás ügyében
... vezetője, Ake Sellstrom professzor tárgyalásokat folytat a szíriai kormány képviselőivel az engedély megadásáról.
A Fehér Ház korábban bejelentette: biztos benne, hogy a szíriai kormány szaringázt vetett be a lázadók ellen. Barack Obama elnök arra figyelmeztette Damaszkuszt, hogy a vegyi fegyverek alkalmazásával túllépi az Egyesült Államok tűréshatárát. A szerdai The Washing...
2013-08-21 19:14:52
Szíria - Párizs kizárta az "egyoldalú döntést" a fegyveres beavatkozásról
... valamint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral a szíriai helyzetről.
"Megosztotta velük azokat az adatokat, amelyek rendelkezésünkre állnak, és amelyek alapján bizonyosak vagyunk abban, hogy szaringázt vetettek be Szíriában" - jelezte a kormányszóvivő. Elmondta, hogy a kormányülésen Fabius megismételte azt a véleményét, hogy "egy határvonalat átléptek" Szíriában. Az egyik minta esetébe...
2013-06-05 15:52:53
Szíria - Cameron: "gyűlnek a bizonyítékok" a szíriai vegyifegyver-használatra
... közölte, hogy a minisztériumnak vegyi fegyverek szíriai bevetésére utaló információi vannak.
A szóvivő hivatalos nyilatkozata szerint "Szíriából származó anyagmintákban" brit szakértők szaringáz nyomait mutatták ki, de a külügyminisztériumnak több más forrásból is "korlátozott, de meggyőző" információi vannak arról, hogy Szíriában vegyi fegyvereket vetettek be.
A külügyi...
2013-04-26 12:02:37
Szíria - A brit külügy szerint vegyi fegyvereket vethettek be Szíriában
...
A brit külügyi szóvivő hivatalos nyilatkozata szerint "Szíriából származó anyagmintákban" brit szakértők szaringáz nyomait mutatták ki.
A közlemény megfogalmazása szerint a minisztériumnak több más forrásból is "korlátozott, de meggyőző" információi vannak arról, hogy Szíriában vegyi fegyvereket vetettek be.
A brit külügyminisztériumi szóvivő nem jelentette ki egyér...
2013-04-25 21:13:19
Pusztító istenek-gyilkos sz...
... gyártás során a szekta több tagja is mérgezést kapott. Ennek ellenére folytatták a kísérleteket és 1996 márciusában a tokiói metróban - több adagban - idegbénító, gyorsan ölő szaringázt engedtek szabadon. Ezzel az akciójukkal tizenegy embert gyilkoltak meg és több mint ötezerötszázan szenvedtek súlyos gázmérgezést.
A vizsgálatok még folynak, de az máris bizonyosna...
2008-09-26 13:38:50
1 
Címkék: Chemie Tradingre, Anex Customsra, Danmar Logisticsre, Fehér Ház, Barack Obama, Egyesült Államok, gáztámadás ügyében, fegyveres beavatkozásról, brit külügy, egyebek mellett, szaringáz egyik, helyszínről származó, szíriai kormány, engedély megadásáról, lázadók ellen, vegyi fegyverek, szíriai helyzetről, kormányülésen Fabius, határvonalat átléptek, egyik minta, minisztériumnak vegyi, szóvivő hivatalos, brit külügyi, közlemény megfogalmazása, minisztériumnak több, szekta több, tokiói metróban, akciójukkal tizenegy, máris bizonyosna, rendelkezésünkre, börtönbüntetésre, minisztériumnak, kutatóintézete, alkotóelemének, ötezerötszázan, figyelmeztette, megfogalmazása, beavatkozásról, kormányszóvivő, anyagmintákban, alkalmazásával, kormányülésen, tárgyalásokat, képviselőivel, vállalatoknak, megismételte, szállítottak, kísérleteket, bizonyítékok, nyilatkozata, vegyifegyver, határvonalat, nagyhatalmak, tűréshatárát, bejelentette, gázmérgezést, egyértelműen, pénzbírságot, korlátozott, hivatalosan, főtitkárral, izopropanol,
© 2013 TVN.HU Kft.