|
|
|
...80 dkg szarvascomb
8 dkg füstölt szalonna
5 cl olaj
10 dkg vöröshagyma
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
4 dkg paradicsompüré
4 dkg liszt
2 dl vörösbor
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
2 db narancs
5 dkg ribizli lekváz
5 cl konyak
narancshéj
8 db gombafej
só
A szarvascombból nyolc egyfor... |
2011-06-19 17:31:31 |
|
|
|
|
|
|
Szarvassült borsmártással
Hozzávalók 4 személyre:
A szarvassülthöz:
1,5 kg szarvascomb (dió vagy rózsa)
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egynegyed
zeller
1 paradicsom
10 szem fekete bors
1 szem csillagánizs
fél
mokkáskanál fahéj
2... |
|
2011-02-22 05:45:41 |
|
|
|
|
|
|
Bükki szarvascsíkok
Hozzávalók:
1 kg lehártyázott szarvascomb
20 dkg füstölt szalonna
3-4 fej hagyma
20 dkg csirkemáj
20-25 dkg erdei gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg vajbab (lehet fagyasztott is)
2-3 evőkanál zsír
2-3 dl száraz, testes vörösbor
1/2 dl konyak
só
... |
2011-02-04 11:18:22 |
|
|
|
|
|
|
... amikor már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát is.
Bükki szarvascsíkok
Hatalmas étel, már annak, aki szereti az érlelt, pácolt vadhúsokat. Tehát először 1,5 kg szarvascombot csíkokra vágunk, beleteszünk egy edénybe, fűszerezzük tört korianderrel, kakukkfűvel és rozmaringgal. Leöntjük annyi olajjal, ami éppen ellepi, lefedjük szorosan - alufólia- és hűtőbe tes... |
|
2011-01-27 12:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát is.
Bükki szarvascsíkok
Hatalmas étel, már annak, aki szereti az érlelt, pácolt vadhúsokat. Tehát először 1,5 kg szarvascombot csíkokra vágunk, beleteszünk egy edénybe, fűszerezzük tört korianderrel, kakukkfűvel és rozmaringgal. Leöntjük annyi olajjal, ami éppen ellepi, lefedjük szorosan - alufólia- és hűtőbe tess... |
|
2011-01-10 15:19:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kiló szarvascomb
3-4 fej vöröshagyma
2-3 zöldpaprika
2 paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
bors
só
15 dkg pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg zsír
2 dl vörösbor
2 db babérlevél
cseresznyepaprika (ízlés szerint)
őrölt kömény
Elkészítése:
A kockákra vágott vöröshagymát ... |
2011-01-05 21:30:16 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet és annyi vörösborral hígítjuk, hogy megfelelő mártás sűrűségű legyen. Külön edényben adjuk, akár a hidegen vagy melegen tálalt vaddisznóhoz, de ép úgy adhatjuk őz- vagy szarvascomb mellé is ezt a mártást.
Cumberland mártás 3.
1 evőkanál mustárport elkeverünk 1 dl nehéz vörös borral, 1 dl könnyű vörös borral, 1 narancs és 1 citrom levével, 15 dkg ribiszk... |
2010-12-13 05:01:59 |
|
|
|
|
|
|
... borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.
A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.
Én nagyon szívesen ha... |
2010-11-09 13:59:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 6 személyre: 1 kg szarvascomb, 40 dkg kukoricaliszt, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl száraz vörösbor, 6 dl húsleves, 5 dkg paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, só, bors, rozmaringlevél, babérlevél, olaj.
A kicsontozott, érlelt szarvascombot megtisztítjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Tepsibe helyezzük és olajjal leöntve, ... |
2010-11-08 06:13:49 |
|
|
|
|
|
|
Áfonyás sült szarvascomb mandulás burgonyakrokettel
Elkészítés:
A megmosott combot megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonnával, majd sózzuk, borsozzuk, és a forró olajban minden oldalát megpirítjuk. Amikor kihűlt, megkenjük a ... |
2010-11-02 17:50:38 |
|
|
|
|