|
|
|
... 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet.
Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet é... |
2018-05-28 11:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... kategóriában főként bográcsban főnek majd a pörköltes alapú ételek, az Úri konyha kategóriában pedig hatfogásos ételeket készítenek a csapatok. Ez utóbbi kategóriában idén szürkemarhát, szarvasgerincet, vaddisznót, kacsát és gombát kapnak a csapatok, de a maguk által vitt alapanyagokat is felhasználhatják.
A főzéshez a friss fűszereket a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertj... |
|
2016-08-10 15:03:01 |
|
|
|
|
|
|
... borókabogyó
1 kiskanál koriandermag
Elkészítés:
Pác készítése:A pác elkészítésénél leírt hozzávalókból páclevet készítünk.A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk.
A sütőedény aljára karikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzü... |
2012-11-23 12:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... fekete bors, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 tojás, 20 dkg liszt. A sütéshez kevés étolaj. A mézes birsalmához: 2 db birsalma, 1 evőkanál méz.
A sütés előtt két-három nappal a szarvasgerincet bepácoljuk. Ehhez a sárgarépát, petrezselymet durvára összevágjuk. A húst lehártyázzuk, majd másfél cm vastag érmékre vágjuk. Edény aljába borítjuk a zöldségeket, megszórjuk babérlevélle... |
|
2011-12-04 20:04:46 |
|
|
|
|