Belépés
Brexit - Theresa May: továbbra sincs meg a többség a Brexit-megállapodás elfogadásához
... fejleményeiről az alsóházban, közölte ugyanakkor, hogy folytatja tárgyalásait a képviselőkkel.
Ezzel valószínűleg lekerült a napirendről a korábban keddre valószínűsített harmadik szavazás, bár felszólalásában Theresa May utalást tett arra, hogy a kormány megfelelő támogatás elérése esetén még ezen a héten ismét a ház elé terjesztheti a Brexit-megállapodást.
A kormányfő ...
2019-03-25 19:30:58
EU-csúcs - Merkel: az EU-nak jogbiztonságra van szüksége az EP-választásokat illetően
... nekünk megfelelő eredmény születik" - fogalmazott.
Aláhúzta, a Brexit mindenekelőtt egy politikai lecke. Le kell vonni a Brexit tanulságait: holtponthoz vezet, ha bárki úgy bocsátja szavazásra az uniós tagság megszűnésének kérdését, hogy nincs kész terv annak bármilyen kimenetelére. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie - tette hozzá.
Krisjanis Karins lett minisztereln...
2019-03-22 17:51:48
Brexit - Párizs csak akkor támogatja a halasztást, ha Theresa May "hiteles stratégiát" mutat be
...
"Egy olyan helyzet, amelyben Theresa May nem képes az Európai Tanácsnak felmutatni kielégítő garanciákat egy hiteles stratégiáról, a halasztási kérelem elutasításához és a megállapodás nélküli kilépés előnyben részesítéséhez fog vezetni" - fogalmazott szerdán a nemzetgyűlésben a francia diplomácia vezetője.
Jean-Yves Le Drian három feltételt szabott a rövid távú halasztá...
2019-03-20 17:11:39
Nem vonja meg Matteo Salvinitől a mentelmi jogot az olasz parlament felsőháza
... engedélyezte a belügyminiszterrel szemben indított jogi eljárás folytatását. A végleges eredményt este hét óra után jelentik be: addig még voksolhatnak azok a szenátorok, akik az első szavazáson nem vettek részt.
A balközép Demokrata Párt (PD) és a többi baloldali ellenzéki formáció szenátora Matteo Salvini mentelmi jogának megvonására szavazott. A szintén kormányon kívüli jo...
2019-03-20 17:01:51
Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig
... vitatnia a Brexit-egyezményben foglalt kötelezettségvállalások törvénybe iktatásához.
A kormányfő közli Tuskkal, hogy ezen a héten ismét az alsóház elé terjesztette volna vitára és szavazásra az EU-val novemberben elért 585 oldalas Brexit-megállapodást.
Levelében Teheresa May részletesen és hangsúlyosan kitér azonban arra is, hogy John Bercow, az alsóház elnöke hétfőn eg...
2019-03-20 15:02:12
Matteo Salvini: az olasz kormánypártok közösen döntöttek a Diciotti hajó szállította migránsok sorsáról
... félelem nélkül folytatja tovább.
A Liga által delegált miniszterelnök-helyettes és egyben szenátor mentelmi jogának megvonásáról az olasz parlament felsőházában szerda estére lezáruló szavazás dönt.
A szenátus tagjai egyenként, nyílt szavazással arról mondanak véleményt, hogy engedélyezik-e vagy sem a Matteo Salvini szenátorral szembeni büntetőjogi eljárást.
A sz...
2019-03-20 13:11:56
Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér
... döntésképtelenségéből, a miniszterelnök pedig osztozik indulataikban".
A miniszterelnöki hivatal szóvivője arra utalt, hogy 2016 júniusában tartották a brit EU-tagságról kiírt népszavazást, amelyen a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.
A londoni alsóház múlt csütörtökön fogadta el a Brexit elha...
2019-03-20 11:11:21
A pécsi mandulafa lett az Európai Év Fája
... vokssal, több mint ezer szavazat előnnyel - első helyezést ért el 2018 októberében.
A mandulafa ezáltal képviselhette tehát hazánkat az Európa Fája (Tree of the Year) versenyen. A szavazás 2019. február 1-jétől február 28-áig tartott, ám az eredményeket csak február 22-ig lehetett nyilvánosan követni, utána már a zárásig ,,vakon" érkeztek a voksok. Az erős me...
2019-03-20 09:22:06
Brexit - May júniusig tartó halasztást kér, hosszabb halasztás lehetőségével
... kormánynak, hogy az először januárban, majd egy hete ismét nagy többséggel elutasított Brexit megállapodást "változatlan vagy jórészt változatlan" formában újból a ház elé terjessze vitára és szavazásra.
Barclay ugyanakkor a keddi BBC-interjúban kijelentette: "a játékvezető döntését tiszteletben kell tartani", de ha sikerül elegendő számú képviselőt megnyerni az egyezmény elf...
2019-03-19 22:41:22
Szlovák elnökválasztás - Fennakadások után késéssel zárták az utolsó választóhelyiségeket
... jelölt jut.
Szlovákiában az ország történetében ötödik alkalommal tart...
2019-03-17 07:04:03
1 2 3 ...........................166 167 ..............249 250 .............331 332 333 
Címkék: Theresa May, Matteo Salvinitől, Matteo Salvini, Európai Év Fája, Krisjanis Karins, Európai Tanácsnak, Jean-Yves Le Drian, Demokrata Párt, Levelében Teheresa May, John Bercow, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Európa Fája, mentelmi jogot, olasz parlament, olasz kormánypártok, pécsi mandulafa, korábban keddre, kormány megfelelő, héten ismét, politikai lecke, uniós tagság, olyan helyzet, hiteles stratégiáról, halasztási kérelem, megállapodás nélküli, francia diplomácia, rövid távú, végleges eredményt, első szavazáson, balközép Demokrata, többi baloldali, szintén kormányon, kormányfő közli, alsóház elnöke, szenátus tagjai, miniszterelnök pedig, miniszterelnöki hivatal, brit EU-tagságról, résztvevők szűk, londoni alsóház, mandulafa ezáltal, szavazás 2019, eredményeket csak, zárásig &#8222, először januárban, hete ismét, keddi BBC-interjúban, játékvezető döntését, ország történetében, felszólalásában, nemzetgyűlésben, valószínűsített, miniszterelnöki, elnökválasztás, jogbiztonságra, részesítéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.