|
|
|
... szerint méz,
2-3 evőkanál olívaolaj,
fél citrom leve,
ízlés szerint só és bors,
pirított dió.
Elkészítése:
Mossuk meg a gyümölcsöket, a szőlőt szedegessük le a fürtről, a szilvát magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük a gyümölcsöket egy salátástálba. Készítsük el a dresszinget: Keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a fél citrom lev... |
2023-11-17 21:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... viasz, már nem érdemes kapkodni: várjuk meg, amíg megszilárdul. Ha lehet, tegyük hűtőbe az anyagot vagy tegyünk rá nejlonzacskóban jégkockát, majd törjük fel a kemény viaszpecsétet, és szedegessük le a darabokat. A maradékot itatóspapírral és vasaló segítségével szedhetjük ki: tegyünk a szennyezett anyag mindkét oldalára itatóspapírt és alacsony fokozaton vasaljuk át a foltot.... |
|
2014-12-23 09:20:37 |
|
|
|
|
|
|
... átlépő Eszter háta mögött, a peronon négy lovasrendőr lépdeljen el komótosan, csak a kopogó lópaták zaját hagyva hátra.
Eszter a váró nyitott ajtaján fáradtan belépve szedegesse össze seprûjét, felmosófáját, vödrét, szemeteslapátját, éppen amikor az ajtón libasorban lépdel befelé, számszerint hét, egyforma fehér szmokingba öltözött, jókedvû fiatalembe... |
2012-04-04 19:15:43 |
|
|
|
|
|
|
ARVISURA.
AVAGY A MAGYARSÁG ŐSTÖRTÉNETE.
1.
Az ARVISÚRÁK összegyűjtésével egy sajátos "mesemondó"; Paál Zoltán páratlan regevilágát szeretnénk a magyar néprajzkutatás számára megőrizni.
Miközben ezt a "regevilágot" tanulmányozod az az érzésed támad, hogy a másik történelem a mese, és ez az igazság. Másfél évez... |
|
2011-08-06 20:31:02 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|