Belépés
150 éve született a szegények orvosa - 10.28
... Receptjeit, a felírt szemüveget a gyógyszerészek és a látszerészek ingyen beváltották, hiszen László doktor minden hónap végén egy összegben rendezte a számlát. Vagyonának nagy részét a szegények gyógyítására áldozta.
Címerének jelmondata: Hűséggel és szeretettel. A trianoni békediktátum következtében Köpcsényt Ausztriához csatolták (mai neve: Kittsee), a szegények orv...
2020-10-28 21:07:20
A lencse gyógyhatásairól
... betegségek kezelésére is próbálták alkalmazni. Ismeretes volt, hogy a rendszeres lencse fogyasztás, az embert nyugodttá és türelmessé teszi.

A középkorban a lencsét főleg a szegények eledelének tartották (sokszor még ma is), később Franciaországban XV. Lajos uralkodása idején lett népszerű, mivel felesége divatot csinált a lencseevésből a királyi udvarban.

A...
2020-10-15 23:40:39
Ferenc pápa katekézise: 08.05
... segíthetnek, hogy olyan jövőt készítsünk elő, amilyenre szükségünk van. Csak a legfontosabbakat említem meg, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz: a személy méltóságának elve, a közjó elve, a szegények előnyben részesítésének elve, a javak egyetemes rendeltetésének elve, a szolidaritás elve, a szubszidiaritás elve, közös otthonunk gondozásának elve. Ezek az alapelvek segítik a t...
2020-08-06 06:54:37
Mai szentek 01.22
... 22-én.
................

....................
Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg, hogy a szegényeken és a betege...
2020-01-22 13:58:11
Luxus szálloda helyett hajléktalanok ....
... van az embernek, mintha kezével érinthetné Michelangelo kupoláját. Luxusszállodának való hely, de Ferenc pápa másképp döntött: pápai alamizsnásán, Konrad Krajewski bíboroson keresztül a szegényeknek adományozta, kezelését a Sant'Egidio közösségre bízta.
Konrad atya úgy beszél erről, mintha a legtermészetesebb dolog lenne: ,,Hát ez a normális, nem? Ha Ön szerelmes, ...
2020-01-10 20:29:33
Magyar szentek és boldogok
... mennyben.
Abban az időben Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szom...
2019-11-13 09:12:21
Michael August Blume apostoli nuncius a Brenner-iskolába
... vértanúságával ismerkedett meg: meglátogatta a Rábakethelyi templomot, imádkozott a zsidai emlékkápolnában és az emlék keresztnél. Délután Körmenden Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa munkásságával, helybeli emlékeivel ismerkedett és ellátogatott a közeli óvodába is.
Mindenkit várunk szeretettel este 19 órára a szombathelyi Premontrei Gimnázium dísztermébe...
2019-10-09 23:18:41
Jónás Tamás versei
JÓNÁS TAMÁS VERSEI


Jónás Tamás (Ózd, 1973. március 14. - ) magyar nyelven alkotó roma származású költő, író, programozó.

Nehéz gyermekkora volt. 16 éves kora óta jelennek meg versei. Több kötet szerkesztője. Eddig ...
2019-08-03 19:00:20
Boldog Batthyány-Strattmann László 01.22
... Receptjeit, a felírt szemüveget a gyógyszerészek és a látszerészek ingyen beváltották, hiszen László doktor minden hónap végén egy összegben rendezte a számlát. Vagyonának nagy részét a szegények gyógyítására áldozta.
...............
Címerének jelmondata: Hűséggel és szeretettel...
2019-01-22 17:19:51
Tisztelet az éveknek
... bele, olyan sokszor kérek
de hát leintenek, várjak, én ráérek.
Ha meg elülhetnék jönnek az unokák,
szilaj borzas fiuk, maszatos kis lánykák
mind az én nyakamba ömlenek szegények
cibálnak s tűrnöm kell mivel, hogy ráérek.

Én édes Istenem! Hátha már ráérek
én üljek azért is, akit elítéltek?
Hol volt ez a sok baj idáig megbújva?
pont...
2018-12-04 13:15:38
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Michael August Blume, Jónás Tamás, Boldog Batthyány-Strattmann László, Köpcsényt Ausztriához, Franciaországban XV, Konrad Krajewski, Délután Körmenden Boldog Batthyány-Strattmann László, Premontrei Gimnázium, JÓNÁS TAMÁS VERSEI, szegények orvosa, lencse gyógyhatásairól, felírt szemüveget, látszerészek ingyen, összegben rendezte, szegények gyógyítására, trianoni békediktátum, rendszeres lencse, embert nyugodttá, lencsét főleg, szegények eledelének, királyi udvarban, legfontosabbakat említem, személy méltóságának, közjó elve, szegények előnyben, javak egyetemes, szolidaritás elve, szubszidiaritás elve, alapelvek segítik, szegényeknek adományozta, legtermészetesebb dolog, időben Jézus, lélekben szegények, mennyek országa, zsidai emlékkápolnában, emlék keresztnél, közeli óvodába, szombathelyi Premontrei, franciaországban, legfontosabbakat, luxusszállodának, emlékkápolnában, rendeltetésének, gyógyhatásairól, szubszidiaritás, vértanúságával, részesítésének, gyógyszerészek, hajléktalanok,
© 2013 TVN.HU Kft.