Belépés
Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019-ben
Harmadik alkalommal tartjuk meg idén az Egyházban a szegények világnapját november 17-én, az évközi 33. vasárnapon. Ferenc pápának a világnapra írt üzenetét olvashatják, amely A szegények nem csalatkoznak reményükben címmel jelent meg.
1. ,,A szegények nem csalatkoznak reményükben" (Zsolt 9,19). A zsoltár szavai hihetetlenül időszerűek. Mély igazságot fejeznek ki, a...
2019-11-17 08:23:38
Ma van a szegények világnapja
...


- Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára
2018. november 17. szombat 19:00
Második alkalommal tartjuk meg idén az Egyházban a...
2018-11-18 23:38:21
Ferenc pápa üzenete a betegek XXVI. világnapjára
A Lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,' Asszony, nézd, a fiad!'... ‘Nézd, az anyád!'. Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány..." (Jn 19,26-27)
...........
2018-02-11 16:08:13
A modern rabszolgaság megszüntetésére szólít fel Ferenc pápa a béke világnapjára kiadott üzenetében
...
A Többé nem rabszolgák, hanem testvérek című üzenetben Ferenc pápa azt hangsúlyozza, hogy a rabszolgaságot hivatalosan ugyan az egész világon eltörölték, mégis a mai napig milliók dolgoznak és élnek rabszolgasorban. Az egyházfő a földeken, bányákban és cselédként más otthonaiban is kemény fizikai munkát végző férfiakat, nőket és gyermekeket említette, valamint a más országba ...
2014-12-10 13:51:48
Ferenc pápa szerint a békét a leszerelés és az igazságos gazdaság teremtheti meg
...
A 47. béke világnapjára írt, Testvériség, alap és út a békéhez című pápai üzenet központi eleme a világot uraló egoizmus: a pápa szerint ez vezet számos háborúhoz és igazságtalansághoz. Ferenc pápa szerint az ezzel szembenálló testvériség adhat megoldást, vagyis békét a politikai és a gazdasági-szociális konfliktusokban is.
Az egyházfő a nemzetközi közösséghez intézett ...
2013-12-12 13:53:43
Újpest - őszi képek
... éljenek ennyi pénzből azok, akik ezt kitalálták. Ezt mondta Facebook üzenetében egy férfi, aki a hasonló körülmények között élőket tüntetésre hívta a mai, Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjára. Több szervezet hirdetett figyelemfelhívó demonstrációt, emellett élelmiszert is osztanak a rászorulóknak.

Magyar Szegénységellenes Hálózat "ELÉG 2013" címmel ismert emberek köz...
2013-10-17 06:49:14
Békét kért az egész világnak XVI. Benedek az újévi szentmisén
... első napján, szokás szerint a szentszéknél akkreditált nagykövetek és a bíborosi testület előtt, a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén XVI. Benedek a január elsejei béke világnapjára közölt, Boldogok a Békességre törekvők című üzenete témáit hangsúlyozta.
A pápa szerint a világot "feszültséggócok és ellentétek uralják a gazdagok és szegények között növekvő egyenlőt...
2013-01-01 13:52:34
1 
Címkék: Lourdes-i Szűzanya, Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjára, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Szent Péter, szegények világnapjára, szegények világnapja, betegek XXVI, modern rabszolgaság, béke világnapjára, igazságos gazdaság, egész világnak, újévi szentmisén, szegények világnapját, zsoltár szavai, betegek világnapját, pápa minden, órától fogva, rabszolgaságot hivatalosan, egész világon, békéhez című, világot uraló, pápa szerint, ezzel szembenálló, nemzetközi közösséghez, hasonló körülmények, szentszéknél akkreditált, bíborosi testület, január elsejei, megszüntetésére, figyelemfelhívó, feszültséggócok, konfliktusokban, rabszolgasorban, rabszolgaságot, demonstrációt, rászorulóknak, rabszolgaság, világnapjára, szentszéknél, csalatkoznak, hangsúlyozza, hangsúlyozta, hihetetlenül, közösséghez, körülmények, nagykövetek, magyarkurir, világnapját, hivatalosan, akkreditált, szembenálló, gyermekeket, bazilikában, reményükben, testvériség, élelmiszert, otthonaiban, olvashatják, alkalommal, világnapra, világnapja,
© 2013 TVN.HU Kft.