Belépés
BEIGLI (50 szelet)
... összekeverjük, levesszük a tûzrôl, és ha már kihûlt, megkenjük vele a tésztát.

Mákos töltelék:
1 dl 1,5 %-os tej, 7 dkg fruktóz, 20 dkg mák, 1 citrom héja, 3 szem szegfûszeg, 5 dkg mazsola.
A továbbiakban úgy járunk el mint a diós töltelék készítésénél.
Összes tápanyagtartalom: 38867 KJ/9320 kcal, 257,3 g fehérje, 459,7 g zsír, 1027,4 g sz...
2010-11-19 05:31:24
Spanyol csoki ital
Spanyol csokoládéital
Hozzávalók:
6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg étcsokoládé,
késhegynyi őrölt szegfûszeg,
késhegynyi őrölt fahéj,
1-2 evőkanál porcukor.
csipet só

Elkészítés:
A tejszínt a tejjel elkeverjük, a csokoládét darabokra törjük, majd beletesszük a tejszínn...
2010-11-07 14:58:20
Apró csemegeuborka
... csemegeuborka
..................

Egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4
szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss
kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt
gyömbér, késhegyny...
2010-11-04 06:37:59
Töltött fácán
... máj, 100 g szarvasgomba, 30 g
pisztácia, 2 cl citromlé, 200 g füstölt szalonna. A főzőléhez: 250 g
vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 2 db babérlevél, só, egész bors,
szegfûszeg.

Elkészítése: A pihentetett fácánt szárazon, nagyon óvatosan, hogy
bőrét fel ne szakítsuk, megtisztítjuk. A fácánt a hátára fordítjuk
és bőrét a ...
2010-11-04 05:17:01
Szarvashús polgári módon
Szarvashús polgári módon
........................

Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré,
100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg,
kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor,
120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor.

Elkészítése: A húst, leginkább lapockát megmossuk...
2010-11-04 05:16:17
Alföldi véres hurka
... hurka
...................

Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg
tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött
bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfûszeg, só.

Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét
kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokas...
2010-11-04 04:59:20
Különleges húsostál
Különleges húsostál
...................

Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej
káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4
szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál
póréhagyma, fél zellergumó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál borecet,
1 evőkanál m...
2010-11-04 04:36:21
Házi szerek
... Hörghurutra.
Citrombor

Zelenyák J.: ,,A citromlé borban főzve hasat indít és kitûnő izzasztó szer."
Ürömbor

Fehér ürömfû, borsmenta, rozmaring, narancshéj, fahéj, szegfûszeg keverékét édes borban áztatjuk. Két-három napig érleljük, meleg helyen. Leszûrjük, üvegekbe töltjük.

Emésztésjavító, ,,gyomork...
2010-10-30 08:46:41
Pacal Bíró Géza módra
... sertésvelő
30 dkg sertészsír
40 dkg vöröshagyma
20 dkg lecsó
2 dkg fokhagyma
4 dkg pirospaprika
5 dkg finomliszt
4 dkg só
2 g bors
A főző vízbe: 3 szegfûszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,
3 cikk fokhagyma, fél citrom, 5-6 szemes bors
Köret:
3 kg sós, főtt burgonya

=A gondosan megtisz...
2010-10-28 19:49:09
Fűszerek disznóságokhoz
... őrölve

1 dkg fûszerkömény
1 dkg fekete bors
1 dkg fehérbors
1 dkg mustármag
1 dkg koriander
1 dkg majoránna
1 dkg gyömbér
1 db szerecsendió
3 szem szegfûszeg
5 babérlevél
4 szem szegfûbors

Májas hurka fûszerkeverék
finomra őrölve

1 rész fehérbors
1 rész fekete...
2010-10-26 04:25:59
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Pacal Bíró Géza, Zelenyák, diós töltelék, tejjel elkeverjük, csokoládét darabokra, pihentetett fácánt, hátára fordítjuk, zsemlét apró, tokaszalonna felét, zsemlekockákat megpirítjuk, citromlé borban, tápanyagtartalom, emésztésjavító, disznóságokhoz, zsemlekockákat, csemegeuborka, csokoládéital, kristálycukor, összekeverjük, megtisztítjuk, pirospaprika, szerecsendió, tokaszalonna, petrezselyem, továbbiakban, szarvasgomba, készítésénél, mennyiségben, vöröshagyma, pihentetett, elkészítése, tárkonyzöld, hörghurutra, beletesszük, literenként, étcsokoládé, megpirítjuk, szerkeverék, csokoládét, hozzávalók, késhegynyi, babérlevél, szarvashús, elkészítés, narancshéj, sertészsír, elkeverjük, finomliszt, levescsont, ököruszály, szerkömény, különleges, póréhagyma, zellergumó, feketebors, fehérbors, keverékét, citrombor, leginkább, fokhagyma, levesszük, majoránna, szakítsuk, késhegyny, sertésvér, darabokra, darabolva, rozmaring, olívaolaj, sertésvel, fordítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.