|
|
|
... összekeverjük, levesszük a tûzrôl, és ha már kihûlt, megkenjük vele a tésztát.
Mákos töltelék:
1 dl 1,5 %-os tej, 7 dkg fruktóz, 20 dkg mák, 1 citrom héja, 3 szem szegfûszeg, 5 dkg mazsola.
A továbbiakban úgy járunk el mint a diós töltelék készítésénél.
Összes tápanyagtartalom: 38867 KJ/9320 kcal, 257,3 g fehérje, 459,7 g zsír, 1027,4 g sz... |
2010-11-19 05:31:24 |
|
|
|
|
|
|
Spanyol csokoládéital
Hozzávalók:
6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg étcsokoládé,
késhegynyi őrölt szegfûszeg,
késhegynyi őrölt fahéj,
1-2 evőkanál porcukor.
csipet só
Elkészítés:
A tejszínt a tejjel elkeverjük, a csokoládét darabokra törjük, majd beletesszük a tejszínn... |
|
2010-11-07 14:58:20 |
|
|
|
|
|
|
... csemegeuborka
..................
Egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez
literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4
szem egész bors, 4 szem szegfûbors, 2 szem szegfûszeg, 1 szál friss
kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt
gyömbér, késhegyny... |
2010-11-04 06:37:59 |
|
|
|
|
|
|
... máj, 100 g szarvasgomba, 30 g
pisztácia, 2 cl citromlé, 200 g füstölt szalonna. A főzőléhez: 250 g
vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 2 db babérlevél, só, egész bors,
szegfûszeg.
Elkészítése: A pihentetett fácánt szárazon, nagyon óvatosan, hogy
bőrét fel ne szakítsuk, megtisztítjuk. A fácánt a hátára fordítjuk
és bőrét a ... |
|
2010-11-04 05:17:01 |
|
|
|
|
|
|
Szarvashús polgári módon
........................
Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré,
100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg,
kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor,
120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor.
Elkészítése: A húst, leginkább lapockát megmossuk... |
|
2010-11-04 05:16:17 |
|
|
|
|
|
|
... hurka
...................
Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg
tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött
bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfûszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét
kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokas... |
2010-11-04 04:59:20 |
|
|
|
|
|
|
Különleges húsostál
...................
Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej
káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4
szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál
póréhagyma, fél zellergumó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál borecet,
1 evőkanál m... |
2010-11-04 04:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... Hörghurutra.
Citrombor
Zelenyák J.: ,,A citromlé borban főzve hasat indít és kitûnő izzasztó szer."
Ürömbor
Fehér ürömfû, borsmenta, rozmaring, narancshéj, fahéj, szegfûszeg keverékét édes borban áztatjuk. Két-három napig érleljük, meleg helyen. Leszûrjük, üvegekbe töltjük.
Emésztésjavító, ,,gyomork... |
2010-10-30 08:46:41 |
|
|
|
|
|
|
... sertésvelő
30 dkg sertészsír
40 dkg vöröshagyma
20 dkg lecsó
2 dkg fokhagyma
4 dkg pirospaprika
5 dkg finomliszt
4 dkg só
2 g bors
A főző vízbe: 3 szegfûszeg, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél,
3 cikk fokhagyma, fél citrom, 5-6 szemes bors
Köret:
3 kg sós, főtt burgonya
=A gondosan megtisz... |
2010-10-28 19:49:09 |
|
|
|
|
|
|
... őrölve
1 dkg fûszerkömény
1 dkg fekete bors
1 dkg fehérbors
1 dkg mustármag
1 dkg koriander
1 dkg majoránna
1 dkg gyömbér
1 db szerecsendió
3 szem szegfûszeg
5 babérlevél
4 szem szegfûbors
Májas hurka fûszerkeverék
finomra őrölve
1 rész fehérbors
1 rész fekete... |
2010-10-26 04:25:59 |
|
|
|
|