Belépés
A tartósítás
... érezzük. Újból felforraljuk, tartósítószert teszünk bele, ráöntjük a hagymára és azonnal lezárva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Karfiol savanyúságnak
Hozzávalók: karfiol, szegfűbors, feketebors, hagyma, babérlevél, mustármag, víz, ecet, só, cukor ízlés szerint, tartósítószer, borkén.
Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén...
2008-11-29 16:53:53
Recept
Beigli recept

Hozzávalók:
Töltelék:
dió vagy mák 50 dkg, cukor 30 dkg, mazsola 5 dkg, tej 2,5 dl,
vaníliás cukor 2 dkg, citromhéj reszelék 2 dkg,
(ôrölt fahej, szegfûszeg, cukrozott narancshéj ízlés szerint).
Tészta:
liszt 1 kg, vaj (margarin) 40 dkg, porcukor 10 dkg, élesztő 2 dkg,
só 1 dkg, tej 3 dl, tojássárgája 4 db, vaníl...
2008-11-25 14:55:45
savanyúság
... zöldpaprika, zöld dinnye, zöld paradicsom, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, zöldbab, fehér káposzta, só, timsó,
felöntőlé: 1 l vízhez 2 dl 10 %-os ecet, 5 dkg cukor, feketebors, szegfűszeg, babérlevél, csipetnyi mustármag, tartósítószer

A zöldségek fajtája, mennyisége változtatható, de sajátos ízanyagukat a legjobban a következő összetéte...
2008-11-14 09:39:09
mézes mázas sütik
Mázas mézesek


Hozzávalók:

25 dkg kissé meglangyosított méz,
50 dkg finomliszt,
15 dkg kristálycukor,
3 dkg őrölt fûszer (szegfûszeg, fahéj, szerecsendió-virág és ánizs vegyesen),
2 dkg szalalkáli,
2 evőkanál tej,
késhegynyi szódabikarbóna,
3 tojássárgája,
1 tojás,
5 dkg olvasztott margarin...
2007-12-20 16:12:04
Csirkecsontleves
... leveszöldség, 2 db gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a f...
2007-11-16 22:25:59
Spanyol csokoládéital
Spanyol csokoládéital

Hozzávalók:

6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg étcsokoládé,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
késhegynyi őrölt fahéj,
1-2 evőkanál porcukor.
csipet só

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel elkeverjük, a csokoládét darabokra törjük, majd beletesszük a tejszínnel elkever...
2007-06-10 09:48:21
1 2 3 4 5 6 
Címkék: zöldségek fajtája, zöldségeket megtisztítom, zöldpaprikát kicsumázom, gombát megmosom, tejjel elkeverjük, csokoládét darabokra, tejszínnel elkever, csirkecsontleves, petrezselyemzöld, meglangyosított, tartósítószert, szódabikarbóna, megtisztítjuk, tartósítószer, savanyúságnak, csokoládéital, változtatható, kristálycukor, megtisztítom, leveszöldség, szerecsendió, tojássárgája, zöldpaprikát, felforraljuk, ízanyagukat, zöldségeket, zöldpaprika, beletesszük, étcsokoládé, kelkáposzta, vöröshagyma, tartósítás, mennyisége, paradicsom, hozzávalók, elkeverjük, tejszínnel, finomliszt, narancshéj, savanyúság, olvasztott, késhegynyi, szalalkáli, csokoládét, szegfűbors, feketebors, kicsumázom, babérlevél, elkészítés, zöldségek, legjobban, citromhéj, fokhagyma, cukrozott, csipetnyi, összetéte, mustármag, sárgarépa, dunsztban, darabokra, porcukor, káposzta, következ, margarin, rózsáira, ráöntjük, karfiolt, megmosom, száráról, hagymára, tejszínt,
© 2013 TVN.HU Kft.