Belépés
Nagykőrösi receptek
... A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük el), a szegfûszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát és három részre osztjuk. Míg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A tésztát cm hosszúságúra ...
2017-01-26 10:57:51
Édes, karácsonyi finomságok...
... MÉZES SZELET
Tóthfalussy Tivadar
A Best Western Hotel Hungaria mesterszakács konyhafônökének ajánlásával

Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, fahéjat, szegfűszeget, és a szódabikarbónát összekeverjük. A tejet, tojást, zsírt, mézet és a cukrot összeolvasztjuk,
majd ráöntjük a lisztes részre és összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 4 egyenlô részr...
2011-12-11 22:10:49
szeretettel
... Édesanyám - mondotta az asszonynak -, én csak azért jöttem, hogy meghíreljem a török veszedelmet. Most már visszatérek.
Az asszony az ablaknál ült, és aranycérnával valami gyolcsot szegett. A nők akkoriban aranyozott inggallért viseltek. A leányának varrta.
- Hová sietnél? - felelte. - Hiszen még nem is beszélgettünk. Az uram nincs itthon. Õ is akar talán szóla...
2011-05-17 17:33:09
Luca beiglije
... élesztőhöz. Másnap átgyúrni és elosztani 6 felé.

Töltelék:
55 dkg dió, 55 dkg mák, zsír nélkül, a dió alá prézli. 1 merőkanál tejbe belefőzni a vaniliát, szegfûszeget, fahéjat, citromhéjat, bele 55-55 dkg cukor és lassan a mák-dió.

Mákba diónyi zsír.
A tésztát nem kell keleszteni. 5 perc forró sütő azután 20 perc kisláng, al...
2010-11-19 05:34:06
Édesanya beiglije
... részre osztjuk (mérjük, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel) diótöltelék alá prézlit hintünk.

Töltelék:
1/2 dió, 1/2 mák, 1/2-1/2 cukor, citromhéj, mákba 4-6 szem szegfûszeget törünk, kevés tejben felfőzzük a diót-mákot, mákba diónyi zsírt teszünk. Este készítsük el a tölteléket, reggel 1/2 dl rummal átkeverjük. Tölteléket hidegen kenjük a tésztára. 2x ke...
2010-11-19 05:33:44
Zöldbabsaláta télire
... lehetőleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot.
Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát,
4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot,
0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evőkanál sót, 1 liter vizet.
A zöldbabot és a hagymát tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk 4-4
ho...
2010-11-05 03:57:44
Tök normadiai módon
... üvegbe
elég). Minden üvegbe tegyünk egy kis darabka fahéjat. A felöntőlébe
adjunk 1 evőkanál szemes borsot, 1 evőkanál mustármagot, 1 kávéskanál
szegfûszeget, 1 kávéskanál sót. Az egészet jól forraljuk fel. A
fûszerekről leszûrve, töltsük forrón az üvegekbe rakott tökkockákra,
mindegyikre öntsünk egy kávéskanál almapálink...
2010-11-05 03:57:22
Édes-savanykás tök
... vájhatunk
karalábé-vájóval. Fél liter borecetbe tegyünk 1 kg cukrot, 1 fahéjat,
2-3 csillagánizst, 2-3 babérlevelet, 6-7 szem kardamomot, kevés
őrölt gyömbért, 4-5 szem szegfûszeget, 1 kávéskanál fekete borsot, és
forraljuk fel. A tökdarabkákat négy adagban, szûrőkanállal 2-2 percig
ebbe az oldatba merítve, előfőzzük. Lecsöpög...
2010-11-05 03:57:00
Patisszon (csillagtök)
... petrezselyem- és zellerlevelet, kaprot, tárkonyt, fokhagymát,
kis szelet fûszerpaprikát, babérlevelet, néhány szem fekete borsot,
esetleg 1-2 szem szegfûborsot és szegfûszeget, 1-2 karika tormát.
Készítsük el közben a felöntőlevet, amelynek minden literéhez adjunk
3 dkg sót, 3-4 dkg cukrot, és a forralás végén 2 dl 10%-os ecetet.
A felö...
2010-11-05 03:55:18
Ecetes uborka
... timsót. Forráskor adjunk hozzá
1 kg uborkára számítva: 0,3 g fekete borsot, 0,3 g szegfûborsot,
0,4 g mustármagot, 0,3 g koriandert, 0,5 g babérlevelet, 1-2 szem
szegfûszeget. Forralás után ismét leszûrjük és adjunk hozzá literenként
2,5-3,5 dl 10%-os ecetet. A szûrőn fennmaradt fûszereket egyenletesen
osszuk el az üvegekben, ...
2010-11-05 03:47:51
1 2 3 4 
Címkék: MÉZES SZELET, Tóthfalussy Tivadar, Best Western Hotel Hungaria, lisztet elmorzsoljuk, langyos mézet, tetejét kenjük, egyikkel dolgozunk, többit letakarjuk, szódabikarbónát összekeverjük, cukrot összeolvasztjuk, lisztes részre, török veszedelmet, leányának varrta, uram nincs, hagymát tisztítsuk, hagymát vágjuk, üvegekbe rakott, kávéskanál almapálink, tökdarabkákat négy, oldatba merítve, forralás végén, összeolvasztjuk, szódabikarbónát, összedolgozzuk, mesterszakács, zellerlevelet, tökdarabkákat, összekeverjük, zöldbabsaláta, beszélgettünk, aranycérnával, hozzákeverjük, csillagánizst, petrezselyem, babérlevelet, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, hosszúságúra, vöröshagymát, szerpaprikát, egyenletesen, beletesszük, diótöltelék, tóthfalussy, citromhéjat, mustármagot, ajánlásával, szeretettel, töltelékkel, meghíreljem, mindegyikre, literenként, visszatérek, veszedelmet, tökkockákra, kardamomot, kávéskanál, fokhagymát, aranyozott, letakarjuk, zöldhüvely, finomságok, karácsonyi, asszonynak, elkészítés, tisztítsuk, inggallért, almapálink,
© 2013 TVN.HU Kft.